MotoNews.pl

Pytanie o obwodnice 3-miasta

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanko :
Jadę dzisiaj z Warszawy do Łeby - jak wjechać na obwodnicę 3miasta ??

Z tego co pamiętam, to po przejechaniu mostu na Wiśle będzie drogowskaz na Pruszcz Gdański, a w samym Pruszczu są drogowskazy "obwodnica trójmiasta" i same Cie doprowadzą na miejsce. Nie przejmuj się, że droga jakaś wąska i przez zadupia, taka właśnie jest.

Szerokiej............

Edytuję , bo widzę wskazówki GDA.
Taką trasę podałem, abyś uniknął wjeżdżania do Gdańska

[ wiadomość edytowana przez: wfo dnia 2004-09-17 08:19:49 ]

Wjeżdżając "siódemką" do Gdanska kierujesz się ciągle prosto, na nową trasę W-Z, charkterystyczne punkty już w samym mieście:

- wiadukt (po łuku w lewu) przy stadionie żużlowym,
- cały czas 3 pasma ruchu,
- dojeżdżasz do kolejnego wiaduktu ale tym razem jedziesz pod nim - krzyżówka z tramwajem i sygnalizacją
- wiadukt nad torami kolejowymi
- lekka górka a ty wciąż prosto to jest już trasa WZ
- dojeżdżasz do jej końca - rozwidlenie prawo/lewo
- skręcasz w prawo
- stacja Rafinerii > w lewo i jesteś juz na ul Kartuskiej,
- ostatni punkt to Auchan i już przy nim obwodnica

szerokiej drogi

Super, tylko teraz nie wiem czy lepiej wjechać do Gdańska czy lepiej przez Pruszcz - jak dla kogoś kto jedzie tamtędy pierwszy raz i żeby sie nie zgubił

Myśle że będę tam między 21 a 22 więc w sumie nie powinno być dużego ruchu w Gdańsku.

O tej porze lepiej jechać przez Gdańsk. Prostsza droga.

Cytat:
2004-09-17 08:16:04, GDA pisze:
Wjeżdżając "siódemką" do Gdanska kierujesz się ciągle prosto, na nową trasę W-Z, charkterystyczne punkty już w samym mieście:

-...
- lekka górka a ty wciąż prosto to jest już trasa WZ
-...

szerokiej drogi

Jak Ci zabraknie gazu i benzyny, to dzwoń do Krzyśka

ŁAAA.

Jeszcze raz wielkie dzięki Krzysiu, choć to już tyle lat

Cytat:
2004-09-17 09:05:11, Admiral pisze:
Jak Ci zabraknie gazu i benzyny, to dzwoń do Krzyśka

Jeszcze raz wielkie dzięki Krzysiu, choć to już tyle lat

Admi - cała przyjemność po mojej stronie a jazda pod prąd na ślimaku to dodatkowy zastrzyk adrenalinki

3Lite - droga do obwodnicy jest bardzo prosta i "czysta" a wieczorem to praktycznie przejedziesz nie zauważając nawet że jesteś w Gdańsku

I jeszcze jedna sprawa - słyszałem że 7-mka przed Gdańskiem jest w remoncie.

Na 7 remonutja w okolicach Mławy, potem rozjazd pod Elblągiem, most w Kiezmarku - tylko jedna nitka, Cedry Małe - objazd bocznymi drogami (wąskoi kręto, ale dobra nawierzchnia) do Wocław i potem tylko remont ronda w Przejazdowie. Ogólnie - mozna żyć.

o no wlasnie, polecam objazd przez Cedry małe zaraz za Mostem w Kiezmarku... znacznie lepsza droga

Cytat:
2004-09-17 10:04:08, SPAjK pisze:
o no wlasnie, polecam objazd przez Cedry małe zaraz za Mostem w Kiezmarku... znacznie lepsza droga

Ale wtedy lepiej jechać przrz Pruszcz. Tylko wypadałoby znać dobrze drogę, bo można się zgubić i wylądujesz w Tczewie.

nie, ja pamietam ze wystarczy jechac tak jak prowadza chyba niebieskie tablice [OBWODNICA TRÓJMIASTA]

Cytat:
2004-09-17 10:11:33, SPAjK pisze:
nie, ja pamietam ze wystarczy jechac tak jak prowadza chyba niebieskie tablice [OBWODNICA TRÓJMIASTA]

Ale wieczorem może nie być tak różowo. Droga przez Leszkowy jest wąska.

Po godzinie 20.00 remonty na drogach nie będą uciążliwe, a wieczorem faktycznie lepiej jechać do obwodnicy przez Gdańsk.

Cytat:
2004-09-17 08:16:04, GDA pisze:
- dojeżdżasz do jej końca - rozwidlenie prawo/lewo
- skręcasz w prawo

Codziennie w tym miejscu skręcam w lewo, w celu dojechania na obwodnicę i dalszej jazdy w kierunku Gdyni.

Ale ja to robię około 17-18 - wtedy koło oszołoma są korki (bez urazy, korek ). Późno wieczorem rzeczywiście szybciej jest jak się skręci w prawo.

Cytat:
2004-09-17 10:51:29, slimaczek pisze:
........... wtedy koło oszołoma są korki (bez urazy, korek ). .

przepraszam

Dzieki wszystkim za pomoc - teraz napewno trafię

Bylem w tym roku w Lebie...a trase pokonywalem podobna - jechalismy z Asia na zlot do Warszawy i ogolnie w Trojmiescie glownie w korkach stalismy. Do tego caly czas padalo - dopiero przed Warszawa przestalo.
Ogolnie podroz z Leby do Warszawy zajela nam "tylko" 10 h
pozdrawiam
cybertec

Pod koniec obwodnicy w Gdyni jest fotoradar - ograniczenie do 70 - takze uwazaj

[ wiadomość edytowana przez: road_runner dnia 2004-09-17 17:15:46 ]

Cytat:
2004-09-17 17:14:55, road_runner pisze:
Pod koniec obwodnicy w Gdyni jest fotoradar - ograniczenie do 70 - takze uwazaj

O ile wiem, fotoradar jest również przy samym wjeździe do Gdańska.

Pozdrawiam
slimaczek