| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Gerpi samara 3d Kraków | 2004-02-27 17:58:53 Zaczeło się od odpowietrzania chamulców i nagle..trzasnął odpowietrznik!! Różne próby wykręcenia go nie dały skutku więć trzeba było go rozwiercić i po długich mękach udał sie nagwintować na ten sam rozmiar , ale.. chyba za głęboko wjechałem wiertłem bo odpowietrznik nie trzyma i cieknie. Czy wie ktoś który odpowietrznik można by tu wsadzić, może do innych samochodów są jakieś dłuższe bo nie uśmiecha mi się rozwiercać zacisk na 10tkę Z góry dziękuję za pomoc |
panoni opel omega A 2,6 zabrze | 2004-02-27 22:09:26 Obawiam się że raczej nic nieuda się zrobić załeży jak głęboko nawierciłeś ?mnie takie coś w mojej poprzedniej kosztowało (zakup używki) ze szrotujedyne co mogłem zrobić by się poruszać i szukać części to zwykła śruba (zaślepka). mam nadzieje że nierozwierciłeś zbyt głęboko i uda ciśie coś dopasować niestety nic takiego nieznam by cości podpowiedzieć |
rogacek ŁADZIARZ VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2004-02-27 22:11:09 kup nowy cylinderek. tak bedzie bezpieczniej i pewniej |
dobry SYMPATYCZNY GOŚĆ ALFA ROMEO 156 SW 2, ... Łódź | 2004-02-28 00:57:32 wydaje mnie się że rozwiązanie Rogacka będzie najlepsze cylinderek jeden kosztuje ok 30 zł nie wielki koszt a zawsze pewnie pozatym jeżeli rozwierciłeś za głęboko to może być lipa bo jak przyjżysz się odpowietrznikowi to ma storzek na końcu który musi idealnie dolegać do powierzchni w cylinderku aby nie ciekło a tą powierzchnie rozwierciłeś i może niezbyt pasować do pdpowietrznika i nawet jak znajdziesz dłuższy nie koniecznie będzie trzymać |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2004-02-28 01:10:06 Jak juz kupisz sobie nowy zacisk to polecam wywalić oryginalne odpowietrzniki i wstawić takie z większa śruba (chyba 12). Łatwiej sie odkręca. Zawsze przed odkrecaniem czegokolwiek przy heblach warto psiknąć jakinś wd cośtam i odczekać. Stal i aluminium obok siebie to najgorsze co sie moze przytrafić. Życze powodzenia. |
kornat SYMPATYCZNY GOŚĆ BMW e-39 530d Wrocław | 2004-02-28 15:54:57 Rogacek i Dobry zauważcie że nie chodzi tu o cylinderek tyłu a o zacisk z przodu.... tak więc kupno cylinderka chyba nic nie da |
![]() Bod Lada Samara Kraków | 2004-02-28 18:17:09 Jeśli ktoś pyta o radę to wątpię aby chciał przeczytać "kup sobie nowy cylinderek" bo otym sam napewno wcześniej pomyślał.
Moje rady kture przedstawiłem we wcześniejszych postach nie kosztują praktycznie nic i w rzaden sposób nie zagrażają bezpieczeństwu.Utrudniona jest jedynie sama operacja odpowietrzenia i nic pozatym. Chyba że ktoś odpowietrza bardzo często |
Gerpi samara 3d Kraków | 2004-03-01 13:18:37 Dzięki za rady, każda na swój sposób cenna, ale zastosowałem narazie śrubę zaślepiającą Fakt, że kupienie cylinderka nic nie da bo to zacisk został rozwiercony, a nie cylinderek. |
Yanosik ŁADZIARZ ![]() Lanos Schneidemühl | 2004-03-02 03:46:50
A samarka o ile dobrze pamiętam (kiedyś widziałem u mechanika) ma pojedyńczy zacisk pływający (jak w DF) stanowiacy nierozbieralną całość. W klasykach zacisk składa sie z 3 części ----------------- Dawniej najszybsza Łada w klubie i prawdopodobnie najlepsza Łada na świecie. |
![]() Bod Lada Samara Kraków | 2004-03-02 17:17:57 W samarce też morzna wymienić sam cylinder.
Niema potrzeby kupować całego zacisku. Cylinderek jest pojedynczy. Koszt wymiany samego cylinderka w porównaniu do całego zacisku jest o wiele niższy. |