Taryfikator mandatowy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Czy ktos sie orientuje,gdzie mozna znalezc obowiazujacy taryfikator mandatowy?Bo gdzie nie szukam,to pokazuje sie stary..A niestety moze mi sie przydac;(
Jchalem sobie grzecznie i zobaczylem cos, co wygladalo jak stary radar na trojnogu i gdy przejezdzalem obok to mrugnal na mnie czerwonym oczkiem....Teraz tylko musze czekac i sprawdze,czy jestem fotogeniczny Tylko jaka bedzie cena tej fotki
Mialem okolo 80-85 na zabudowanym Moze mnie ktos poinformuhe ,prosze

Obstawialbym 200-300 zl

Nie wiem czy wiesz Andrzej, ale na to, żeby przysłać Ci zawiadomienie mają dwa tygodnie. Jeżeli przez dwa tygodnie nie przyjdzie do Ciebie zawiadomienie, to mogą Ci skoczyć.
Pozdrawiam
Miły

U nas to dzielnicowy przynosi do domu wezwania na komisariat,a tam mozna obejrzec zdjęcie z fotoradaru

hehehe, wtedy mialem 81 na zabudowanym,radar byl ustawiony od 80 w gore. dostalem 100 zl i chyba 4 pkt.
A wczoraj wieczorkiem zalapalem sie na : Niezatrzymanie pojazdu we właściwym miejscu w związku z nadawanym sygnałem świetlnym - 100 zł.
tez fotke mi zrobili...w dzien byla breja na drodze,wieczorem to wszystko scielo i nie zauwazylem linii przed sygnalizatorem...Juz prawie stalem (1-2km/h) gdy bylo takie jasne PSTRYK
a teraz normalnie grzecznie dzwonilem do SRD KMP Lublin,mowie do faceta,ze tak i tak,a on ,ze czekac,kiedys znajda wlasciciela samochodu, potem mnie (nie jestem wlascicielem, mam umowe uzyczenia=250zl OC rocznie) To ja nie bardzo rozumiem.czlowiek sie do nich zglasza,podaje sie jak na patelni,a oni wola ganiac biednego dzielnicowego ,zeby mu wlasciciel podal kto ma samochod,potem do mnie do domu nastepny dzielnicowy....3 komendy beda w tym uczestniczyc ale to nie moj problem chociaz moze do weissa zadzwonie,niech zapyta,czy policja nie ma wiekszych problemow

i to byl najdluzszy post wysamazony przeze mnie na tym forum ;P

Zaraz zaraz
czyli u Was taki mądre fotoradary że nie tylko za prędkosc fotografują,ale nawet za niezatrzymanie się przed sygnalizatorem??
Kurna,mam nadzieję że Białystok się takich wynalazków nie doczeka,bo będzie ostro
U nas jest jeden który przenoszą w nocy z "karmnika do karmnika"i nigdy nie wiadomo gdzie w danej chwili stoi.
jakiś czas temu był przewoźny,ale narazie zabrali go na trasę i w miescie chyba mało go uzywają.

Cytat:
2004-01-26 15:47:34, Andrzej_Zamosc pisze:
Mialem okolo 80-85 na zabudowanym

Mi pstryknęło, jak miałem na trasie katowickiej gdzieś tak ok. 120 km/h, a było tam ogarniczonko do 70 km/h. Pstrykadełko popstrykało sobie dość dużo, bo jechałem w prawym pasem w kolumnie samochodów . Liczę, że mu pamięci zabrakło...
To... ile ew. mogę się spodziewać... ?

No to Mariusz pozegnaj sie z prawkiem

Wiedziałem, że mam przechlapane, ale... nie sądziłem, że aż tak . No, to muszę się teraz jeszcze nacieszyć jazdą, do czasu, kiedy... "przyjdą po mnie nocą, kolbami w drzwi załomocą...", itd.

[ wiadomość edytowana przez: Mariusznia dnia 2004-03-02 17:19:02 ]

Nowy taryfikator ( reklamowali ) miał być , chyba we wtorkowej Gazecie wyborczej.

iiiiiii tam Mario... za takie cos to pare punktow tylko i ze 2-3 setki bedzie.
chociaz jak nie bylo taryfikatora, to bylo milutko. Ja kiedys stargowalem z 500 zeta na 50.
tylko, ze mnie dupneli na 40-tce. i tak mialem farta, ze shamowalem. Ale pamietam, ze wtedy zarobilem kupe punktow. A ostatnio jeden mi dolozyli za nieprawidlowe parkowanie pod szpitalem. Ze niby na chodniku i przystanku... kufa, jak oni to stwierdzili pod sniegiem... plany jakies mieli, czy sonar? w dodatku nie byla to drogowka tylko zwykle krawezniki.

Hehe a do mojej kolezanki dzis przyszedl urzednik z Urzedu Skarbowego i wyegzekwowal 63 zl (60 zl + odsetki) za mandat sprzed 14 miesiecy za nieprawidlowe parkowanie Odsetki takie, ze i tak bardziej sie oplacalo placic jemu, bo przyszedl na miejsce, a na poczte trzeba byloby isc i jeszcze jakies 5 zl dac na oplate pocztowa