| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Konrad_P Klubowicz Rally-Kraków ni ma rajdówki :-( Kraków | 2004-02-24 14:46:27 RallyOnLine:
Najnowsza wersja Subaru Imprezy WRC zadebiutuje podczas zbliżającego Rajdu Meksyku 11 marca. Nowa Impreza WRC 2004 ma w porównaniu z poprzednią wersją ulepszony silnik, nadwozie, elektronika i aerodynamikę. Japońscy technicy Subaru w współpracy z Prodrive'm w ciągu 14 miesiecy zbudowali nowy samochód. Na początku roku 2003 Subaru zaprezentował całkiem odmienną w porównaniu z poprzednikami Subaru Imprezę. Tegoroczna wersja jest ewolucją tego modelu. Nowa rewolucyjna wersja Subaru Imprezy jest zapowiadana na sezon 2006. "W minionym roku zrobiliśmy duże postępy przy aerodynamice i nadwoziu. Mimo tego w tym roku też ulepszyliśmy aerodynamikę i nadwozie ale skoncentrowaliśmy się bardziej na silniku i elektronice." Duże postępy poczyniono przy zredukowaniu wagi nowego samochodu. "Tylną oraz boczne szyby w drzwiach, które były zrobione ze szkład wymianiliśmy na ponad dwa razy lżejsze, wykonane w poliwęglanów. Oprócz tego zmieniliśmy przodni spoiler ze stalowego na aluminiowy", powiedział główny inżynier zespołu Ed Wood. "Wykorzystaliśmy nowe techniczne możliwości które sa dozwolone w przepisach i napewno nie jesteśmy jedyną drużyną która wprowadziła te nowe lżejsze (i droższe - przyp.red.) materiały." Zobaczcie sobie zdjęcia nowej Imprezy- polecam w szczególności zdjęcie pierwsze silnika |
tomy21 Klubowicz Rally-Kraków Kraków | 2004-02-24 15:01:15 Mnie Subara zawsze sie podobala ale najlepsza to 2 modele w tył. Widać zże japońce chcą ostrzej powalczyć o mistrzostwo świata. Może być ciekawie |
Konrad_P Klubowicz Rally-Kraków ni ma rajdówki :-( Kraków | 2004-02-24 20:15:56 strasznie nie podoba mi się spoiler w ostatniej wersji, nie wiem jakiś taki... |
Marcel CVC08 iVTurbo www.STREETSHADOWS.PL | 2004-02-26 09:31:48 Marzenie SUBARU IMPREZA |