MotoNews.pl

COROLLA VERSO...juz jest !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W sobote miałem przyjemność zasiąść za sterami nowego VERSO ( wprawdzie tylko zasiąść ale to juz coś ) samochód prezentowany to czarny pięciomiejscowy diesel w wersji PRESTIGE. Samochód sprawia bardzo pozytywne wrażenie, jakiś czas temu oglądałem poprzednia generację robiona tylko w Japonii i nie sądziłem że TUrcy tak świetnie poradzą sobie z oddaniem klimatu typowo japońskiego wnętrza ( no może poza obiciami atłasowymi ). Jesli chodzi o cene to najdroższy diesel z kolorową nawigacją DVD kosztuje niespełna 110.000, biorąc pod uwage ceny np. nowego SCENICA to jest to propozycja konkurencyjna zeby nie powiedzić, że francuz odpada w przedbiegach.

Jeśli juz ktoś widział ten samochód czekam na opinie.

więcej info na:
http://www.mojatoyota.pl/

Fajne auto.

Bardzo drogie auto.

Po grzyba kolorowa nawigacja DVD w Polsce ???

Cytat:
Po grzyba kolorowa nawigacja DVD w Polsce ???

podobno z 1. maja ma zacząc działać nawigacja w PL.

Cytat:
2004-04-26 16:15:52, Nygus pisze:

1. Skad to wiesz?

2. Jak nawigacja??? Ogólna/dla każdego??? Toyoty ???

3. Oficjalnie nie ma całosciowej elektronicznej mapy kraju i wszystkie oferowane obecnie wynalazki nie spełniają podstawowych założeń. Mówiąc prościej, system GPS jest w stanie podać Twoją pozycję (jak wszędzie na świecie), tylko nie ma mapy która by współdziałała z takim systemem i brak oprogramowania np. wytyczającego Twoją trasę, albo wskazującego gdzie masz skręcić na najbliższym skrzyżowaniu.

Cytat:
2004-04-26 14:23:33, KJ pisze:
kosztuje niespełna 110.000, biorąc pod uwage ceny np. nowego SCENICA to jest to propozycja konkurencyjna zeby nie powiedzić, że francuz odpada w przedbiegach.
http://www.mojatoyota.pl/

Konkurencyjna do Scenika ale mając tyle wydać to kupił bym AVE .

To jest troche bez sensu, taka cena za corolkę to ile krzykną za AVE Pogieło ich

Ceny podałem w "Toyota News"

Tak przy okazji, bo chyba juz to pisałem. Facet z Toyoty powiedział mi, że nowa Corolla będzie miała duzo z nowej Verso. Przy czym coś wspomniał o kształcie swiateł. Ale, tak jak napisałem, przy okazji

Zgadzam się z Pankubą---też wybrałbym Avensisa i to kombi,gdybym miał wydać taki pieniądz.
Zależy jeszcze do jakich celów ma ono służyć...?W moim przypadku kombi jest bardziej wykorzystane,a i na wakacje jest SUPER.

Avensis kombi nie jest specjalnie bardziej pakowna od Corolli Verso. Różnica leży w ... kształcie, bo wyposażenie, silniki i ceny bardzo zbliżone.

Nie zapominajcie ile się czeka na Ave i że to jest już auto z poprzedniego roku. Corolla Verso ma najnowsze rozwiązania Toyoty (zwłaszcza wersja Prestige), których nie ma w Ave. Zastosowano w niej 2 kamery z przodu (pokazują widoki w prawo i lewo podczas wyjeżdżania np. z bramy) oraz kamerę z tyłu (rysującą na ekranie linię którą pojedzie auto). Nie znany jest czas oczekiwania.

No i właśnie ot to chodzi za tą samą/podobną cenę mam tak samo pakowne auto a o klasę wyższe. Przeciez Corolla nie jest nawet traktowana jako średnia klasa tylko jako kompakt. Średnia klasa to dopiero AVE. I taka cena

A te wszystkie bajery (bo chyba się zgodzisz że są to bajery) owszem są fajne, ale umówmy się nie za taką cenę.

No i nie mówiąc o wyglądzie AVE nawet jako kombi jak pisze Jackie to ciągle limuzyna, no a mini van to... no cóż mini van.

Takie jest moje.

Pankuba, masz rację. Tylko że Ave i Corolla Verso są bardzo podobnymi (rozmiar, miejsce, silniki, cena) autami, więc ciężko jest mówić o klasie D (średnia wyższa) i C (średnia niższa = kompakt).

Nie można robić takich międzyklasowych porównań. Wśród minivanów Corolla Verso wypada dobrze, a Ave wypada dobrze wśród aut średniej klasy (wyższej). Kropka. Co na to konkurencja - zobaczymy, bo co mówią klienci wiadomo - ZA DROGO !!!

Jeśli chodzi o prównania to ja wole moją AVE porównywać z klasą C od MB, BMW 3 czy AUDI A4 niż z VECTRĄ, LAGUNĄ czy MONDEO uważam, że TOJKA wstrzeliła się z nowym AVE dużo wyżej niz tylko klasa średnia

Cytat:
2004-04-29 15:07:02, KJ pisze:
Jeśli chodzi o prównania to ja wole moją AVE porównywać z klasą C od MB, BMW 3 czy AUDI A4 niż z VECTRĄ, LAGUNĄ czy MONDEO uważam, że TOJKA wstrzeliła się z nowym AVE dużo wyżej niz tylko klasa średnia

Dobrze tak myśleć ale coś w tym jest. Nowy Peugeot 407 zaczyna sprzedaż już wkrótce, za najtańszy model 1.8 116 KM każą płacić ponad 77 tys. Wolę Ave

Cytat:
2004-04-26 16:47:44, jackal pisze:
Cytat:
2004-04-26 16:15:52, Nygus pisze:

1. Skad to wiesz?

2. Jak nawigacja??? Ogólna/dla każdego??? Toyoty ???

3. Oficjalnie nie ma całosciowej elektronicznej mapy kraju i wszystkie oferowane obecnie wynalazki nie spełniają podstawowych założeń. Mówiąc prościej, system GPS jest w stanie podać Twoją pozycję (jak wszędzie na świecie), tylko nie ma mapy która by współdziałała z takim systemem i brak oprogramowania np. wytyczającego Twoją trasę, albo wskazującego gdzie masz skręcić na najbliższym skrzyżowaniu.

to tak troche o nawigacji:
Nawigacja DVD

Cytat:
2004-04-30 09:38:47, KJ pisze:
to tak troche o nawigacji:
Nawigacja DVD

Jeszcze trzeba poczekać na lepsze rozwiązanie. Lepsze, czyli jedna oficjalna mapa na CD/DVD działająca z systemami nawigacji większości producentów aut.