MotoNews.pl

Gdzie tanio kupię olej LOTOS 15W40???????????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W poście zużycie oleju na 1000km ktoś napisał:

że kupuje Lotos 15W40 po 36zł

Gdzie po 36zł kupię Lotos 15W40?????????????

Proszę o odpowiedź

w rafinerii

w kraku po 46pln

kupuj z beczki - zawsze duzo taniej...

no ja w sumie nie leje juz tego oleju - w starym tak czynilem a teraz castrola leje ale kupowalem zawsze w hipermarkietach a nawet niedawno byla promocja w tesco wlasnie chyba bylo albo po 32 albo po 36 zloty

co ty chcesz karpia na tym oleju smarzyc ? przeciez ten olej nie nadaje sie nawet do smarowania drzwi w samochodzie .Ludzie kupujcie dobry olej bo to na pewno nie pogorszy waszego silnika ale polepszy jego zywotnosc .

hehe... o wlasciwosciach lotosu to juz pisalismy w poscie o olejach, tu chodzi o to ze jemu bierze 1l/1000km wiec jakby mial wlewac np castrola (teraz na takim jezdze) to by go wyszlo "troche" drozej....

no ze lotos to ja wiem ze jest shitowy ale coz lalem i nie narzekalem bo zawsze byl czysty - dolewalem co chwile nowy a teraz leje castrola z beczki i jestem zadowolony innego bym nie lał

a gdzie dostanę tego castrola z bewczki i jaki to symbol???????

no ja w sumie kupuje u siebie w rumi ale wydaje mi sie ze poprostu musisz sie przejechac po sklepach motoryzacyjnych bo ja wlasnie w takim kupuje a symbol to podam dokladnie jutro bo teraz mi sie strasznie nie chce znowu zchodzic na dwor

a ja wymieklem, bo chcialem dokupic swojego castrola na dolewke... jak kupowalem to za banie dalem w promocji cos 59zł 15w40 mineralny (poki co taki mi zalecil mechanik), teraz pojechalem i po promocji, 1 litr kosztuje pod 20zl... h*uj by to...

Ja tam kupuje Lotos City 15W40 w Makro Cash&Carry i kosztuje cos koło 35 zł za 5 litrów i jestem zadowolony

lotos CITY? najwiekszy (...) ? i to prezes??? przeciez on nie ma zadnych wlasciwosci, ktos to trafnie podsumowal, ze nawet do smarowania drzwi sie nie nadaje...

no wiesz prezes ma zawsze racje no a tak szczerze kazdy leje to na co go stac i tyle ile przepali

Cytat:
2004-12-26 10:55:06, k1cyprys pisze:
lotos CITY? najwiekszy (...) ? i to prezes??? przeciez on nie ma zadnych wlasciwosci, ktos to trafnie podsumowal, ze nawet do smarowania drzwi sie nie nadaje...

Mylisz się kiedyś zrobiłem 20 tys bez dolewek i bez wymiany, nic sie nie stało nie zgadzam sie z tą opinią oleje Rafinerii są bardzo dobrej jakości

no wlasnie prawie wszyscy mowia ze olej lotos to lipa, sam go leje, ale czy on zly jest to nie wiem, bo jezeli ktos mowi ze lipa to niech mi udowodni czym rozni on sie od innych olejow bo ja patrzac na lotos i na mobil nie widze zadnej roznicy wizualnie oczywiscie, to po czym to poznajecie po zapachu czy co , czy poprostu taka opinia to niego zostala dorobiona

hmmm co do tego oleju to ja wiem tyle ze moj byl zalany castrolem i wiem ze teraz taki bede lal bo kupuje go z beczki a jak mialem mojego starego poldzera to lalem lotosa i dolewalem co chwile wiec sie tez nie przejmowalem wiec wiecie lac to na co stac

Częste dolewki mogą być spowodowane nie złą jakością oleju ale też nieszczelnościami w silniku. Pragnę tylko zaznaczyć

hmmm to ja akurat wiem a w sumie nie tylko to bylo u mnie ale jeszcze troche wylewal bokiem przepalal wiec u mnie czeste one byly

jak udowodnic? hm, jezdzilem na lotosie w skodzie 120, i przy kazdej regulacji zaworow, zawory i to wszystko na glowicy bylo zawsze ciemno brunatne, tak samo w fiacie, a teraz na castrolu, robilem regulacje po 5 tys km i wszystko czysciutkie,jakby kto miodem wczoraj zalal... nawet mechanik sie mnie pytal co to za taki ladny olej. pozatym znajomy z fizyki kiedys mi mowil ze zajmowali sie wykresami wlasciwosci takich oleji i lotos ma kiepskie, latwo sie przegrzewa czy jakos tak no i przez to ma slabe wlasciwosci smarujace... ale kazdy leje co uwaza. sory Trombo za krytyke, byla niepotrzebna.

ze sie przegrzewa to raczej nie bo w koncu prezes leje city wiec jakies wlasciwosci lepsze ma do ruchu ulicznego