Czasem jakby biegi nie wchodzą, cóż to?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, od niedawna mam jakieś problemy, nie wiem czy ze sprzęgłem czy z czym. Wygląda to tak, że jak wcisnę mocniej gazu to obroty lecą w górę a samochód tylko leciutko przyspiesza (tak jakby miał sprzęgło lekko wciśnięte - a nie mam). Po kilku sekundach jakby wszystko jest ok, ale potem znowu zmieniam bieg i znowu to samo... zupełnie straciłem dynamikę jazdy.

Co to może być? I ile byście dali za naprawę? Bo jak pójdę to muszę wiedzieć czy chcą mnie totalnie ograbić czy nie.

Sprzęgło się ślizga

pytanie, czy slizga sie, bo zaolejone, czy po prostu zdechlo.
a moze jeszcze kolo byc starte... ojojoj.
ja za kpl sprzeglo, z lozyskiem (koniecznie) i wymiana kola zamachowego placilem o ile pomne kolo 300 zl.... czy 350. no nie pamietam, rachunki oddalem z autem. W pugu z lekka drozej, wiec tym sie nie sugeruj
dosc tani sklep masz na gorniaku, w domu rzemiosla. No i wazcar na uniwersyteckiej.

tarcza sprzegłowa do 2107 = 50 zł wymiana prosta jak rogalik

Ok, dzięki za informacje... szit 300 zeta na pewno nie dam... chyba, że już kompletnie zdechnie (wówczas pewnie 300 nie starczy), ale zobaczymy. Pytałem u dwóch mechaników to zgodnie twierdzili, że trzeba auto pokazać, bo takto nic nie powiedzą... może się w końcu zbiorę i gdzieś z tym pojadę, bo szlak trafia.

szkoda że tak daleko mieszkasz wybrałbym się do ciebie np w sobote i gdyby to była tylko tarcza sprzęgłowa to robótka na góra 2 godzinki

podjedź do mnie to Ci powiem nawet jutro czyli w niedziele

Pewnie trzeba zmienić tarcze i docisk. Docisk koło 100. Tarcza nie wiem.

-----------------
Dawniej najszybsza Łada w klubie i prawdopodobnie najlepsza Łada na świecie.

Cytat:
2006-08-27 01:11:53, Yanosik pisze:
Pewnie trzeba zmienić tarcze i docisk. Docisk koło 100. Tarcza nie wiem.

tarcza 50

Narazie obyło się bez kupowania... WIELKIE DZIĘKI DLA DOBREGO ZA POMOC PRZY AUTKU Śmiga jak dawniej... aż się uśmiech na gębę pcha

Pewnie na skutek zużycia tarczy trzeba było poprostu podregulować cięgno na siłowniku. Rzeczywiscie o tym zapomniałem

-----------------

własnie byłem ciekaw czy pomogło to najprostrzez prostych rozwiązań , no prosze jak łatwo naciągnąć klienta na wymiane jak się nie zna

Przy odpowiednim tupecie można naciągnąć (wykasować) klienta na wymianę a wykonać regulacje

-----------------

czemu nie chyba że klient obserwuje to można wymienić z dobrego na nowe