Dupne spalanie w 126p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam(( Kurde ludzie powiedzcie mi co jest odpowiedzialne za spalanie w maluchu? Bo kurde już wariuje, nuie skończyłem jeszcze ostatniego pomiaru spalania ale już widze że bedzie ponad 10l/100km((
Dolot mam prawie seria( bez odmy 4 dzióry fi12mm pod filtrem i rurka zamiast tłumika) zapłon elektroniczny By Krzemowy, głowica - 2mm polerowany kolektro wydechowy i dolotowy na gładko, komora polerowana, zawory też, gaźnki poziom paliwa 7mm, dysza 115) Wydech wupexa, zapłon na ok 8 st. Kurde poradzcie bo się cholera pochlastać można. Świece są lekko brązowe, ale jasne prawie białe. kurde ja już nie wiem jak tak dalej pójdzie to go sprzedam bo sory z całym szacunkiem do niego ale jest zadrogi w utrzymaniu!!!!!!!!!!!!!! Aha ciężkość nogi dość spora, ale kurde bez przesady!!!!!!!

Tak z ciekawosci .....
W jakim stanie masz przewody paliwowe ???? Pompke ???? Bak i gaźnik ?????? Zmierz kompresje ....... i najwazniejsze - ja bym sprawdził hamulce i łozyska ....... pewien znajomy tuningował silnik ............ i auto dalej szło 100..... Zmiana hebli i łozysk i idzie 130

sprawdz takze czy wylacza ci sie do konca ssanie, ja mialem tak w fiacie ze nie domykala sie przepustnica ssania i palil 16l/100

a jezeli ssanie ci sie nie zamyka to zobacz czy nie wyskoczyl ci pancez linki z podstawy dzwigni, powinna byc tam taka zawleczka z plastiku, ale jak mialem bisa to przywiazalem pancerz za pomoca drutu, taksamo zrobilem w maluszku Czucza, ale nie wiem czy nei poprawil na oryginalne rozwiazanie

mam to samo pali mi 10l/100km, tylko że ja miałem jakieś 2000km temu robiony remont silnika wsadziłem w to 800zł i nic jest jeszcze gorzej niż przed, 20 zł (ok 5,5l)wystarcza mi na przejechanie 50 km może to wina gaźnika?!?

przede wszystkim trzeba sprawdzic najpierw gażnik.dyszę wolnych obrotów i skład mieszanki.potem mozecie sie bawic dalej w hamulce itp

jakie masz swiece ,jesli masz czyste ,stozek izolatora bialy(lekko niebieskawe zabarwienie) to swiadczy o za ubogiej mieszance,swiece za gorace albo zbyt wczesny zaplon. powodzenia

tez tak mialem tylko mi sie przewod przetarl i paliwo spiprzalo, ppojedz na stacje diagnostyczna i Ci zyla gaznik wyreguluja/.