Co to za gaźniki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Mam dwa gaźniki WEBERA i tak się zastanawiam od czego one są. Wyglądają jak gaxniczek od Zastavy. Różnią się tylko drobnymi duperelami.

Pierwszy gaźnik WEBER 32 MGV 1. Na gaźniku jest jeszcze napisane LIC WEBER BEOGRAD TIP

Drugi gaźnik to WEBER 32 ICEV 28. I jest na nim napisane jeszcze WEBER MADE IN ITALY. I teraz pytanko bo gaźnik od Zastavy ma oznaczenie 32 ICEV 10. Co to jest za liczba 10 i 28. Czym się różnią

Powiedzcie mi co to za gaźniorki, który jest lepsiejszy i jeśli macie jakieś dane regulacyjne, dysze, rurki emulsyjne to byłbym dźwięczny.

Obydwa są wg mnie od Zastavy/128, a już na pewno MGV 10(chyba się 0 gdzieś zgubiło). Dysze do MGV:
- paliwo: 117
- powietrze: 190(jeżeli dobrze pamiętam)
- rurka emulsyjna: F73(powinna podejść zamiennie F74)
- bieg jałowy: 50(to samo co w 126 starego typu)
ICEV też występował w 127 ale w innej wersji(ni wiem która gdzie ). Więcej szczegółów - u Satiza. Jakbyś chciał uszczelki do MGV to mogę wyrżnąć.

To rozumiem że jak jeden wykorzystasz to drugi chcesz sprzedać wujkowi Kunerkowi????

A może by się ktoś połaszczył na Solexa z Zastavy

Kurde wiedziałem że Krzemowy uratuje honor forum i wytrzaśnie coś o tych moich gaźnikach

Ja do siebie chcę założyć ICEVa a tego drugiego mogę Ci KUnerku dać, ale jak go zobaczysz to raczej nie będziesz chciał bo jest nieźle zasyfiony i niekompletny.

Cytat:
2004-03-09 22:10:04, Krzemowy pisze:
A może by się ktoś połaszczył na Solexa z Zastavy

A ile Krzemowy moj Ty ukochany życczysz sobie za takie cacko???????

Hehehe tylko reklamacji nie uwzględniamy Ustaliłem z Satizem cenę na 50 zł, w końcu tyle octu i dętki na niego poszło... Gaźnik ma wyłączoną pompkę przyśpieszającą i zaszpuntowany siłownik pulldown. Uszczelki są nowe, sam wycinałem z bloku technicznego.