Nowy Analog - a jednak nieprawda, szkoda

Ankieta: Czy dałeś nabrać się na żart o analogu (tylko szczerze):
dałem się nabrać
nie dałem się nabrać - od razu się zorientowałem
nie dałem się nabrać - ale chwilę mi to zajęło

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wczorajsza wiadomość o planowanej produkcji Analoga była niestety tylko żartem "primaaprilisowym" przygotowanym przez D0mela - szkoda

Jak się nieoficjalnie dowiadujemy, z biura prasowego koncernu MG Rover, w odpowiedzi na zamiary kilku innych potencjalnych inwestorów wycelowanych w Żerań, już wkrótce planowana jest produkcja taniej terenówki na bazie Poloneza Analoga. Wiadomo na razie, że - przynajmniej na początku - praktycznie nie zmienione zostaną blachy i konstrukcja podwozia (jedynie najpotrzebniejsze modyfikacje), za to samochód będzie produkowany wyłącznie w wersji 4-napędowej (FSO wyprodukowało kilka egzemplarzy cztero- i dwunapędowych (w tym Analoga naszego kolegi klubowego - PiotrkaDJ) i ze zmienionym silnikiem. MG Rover wspomina o montowaniu silnika 1.8 turbo diesel, wykorzystywanego dotąd w modelu Rover 75. Moc 150 KM i moment 215 Nm przy 2100 rpm wydaje się być sensowną alternatywą dla dotychczasowego wolnossącego diesla 1.9 stosowanego w Analogach. Koncern nie wspomina o układzie przeniesienia napędu, pozostaje mieć nadzieję, iż zastosowane rozwiązanie będzie odpowiednie do osiągów silnika. No i po cichu życzymy sobie, żeby wszystko doszło do skutku.

Same bystrzachy są w klubie
Z ankiety wynika,że tylko jedna osoba uwierzyła

Cytat:
2004-04-02 17:13:48, daniel pisze:

Równie dobrze może świadczyć o niskim poziomie pomysłodawcy ;(

Równie dobrze,że nikt się nie chce przyznać

Cytat:
2004-04-02 17:18:34, daniel pisze:
Równie dobrze,że nikt się nie chce przyznać

A tu liczę na uczciwość klubowiczów (słyszeli, e?). Zwłaszcza że jest anonimowa (tyle o ile ale zawsze).

Ja od razu wiedziałem,że to żart .

To po prostu było zbyt piekne, aby można było w to uwierzyć.

Przy okazji: - poczytajcie sobie tutaj.

[ wiadomość edytowana przez: grzech dnia 2004-04-02 22:34:08 ]

Cytat:
2004-04-02 22:21:29, Grzech pisze:
To po prostu było zbyt piekne, aby można było w to uwierzyć.

Przy okazji: - poczytajcie sobie tutaj.

[ wiadomość edytowana przez: grzech dnia 2004-04-02 22:34:08 ]

Się zgadza... ale z maluchem IMHO przegięli dużo bardziej.

Cytat:
2004-04-02 17:17:37, D0mel pisze:
Cytat:

Nie moge w to uwierzyć ze to byl zarcik. ale ja nie dalem sie nabrac.

Cytat:
2004-04-02 17:17:37, D0mel pisze:
Cytat:

Eee tam
sam pomysł był dobry, zGGadaliśmy się wieczorem 31.03 z D0melem i na moją prośbę napisał naprawde "wiarygodny" tekst i jestem przekonany że wielu z was pomimo to że nie uwierzyło to i tak po cichu miało nadzieje że może to prawda

Po dwóch latach pozwoliłem sobie odświeżyć żarcik - info w aktualnościach na stronie głównej - oczywiście modyfikując odpowiednio treść do aktualnej sytuacji.

Wiem że kilku z Was dało się nabrać bo takie głosy w innych tematach się pojawiały - dlatego też możecie teraz oddać swoje głosy w ankiecie - ale głosujcie szczerze

Ja się nie dałem nabrać - zajęło mi to kilka minutek .
Zresztą szkoda, że to nie jest prawdą.

Ja akurat byłem niestety na świeżo poinformowany, że jest prima aprilis i nie nabrałem się. A szkoda

jestem jednym z tych czterech, którzy uwierzyli, hehe
a juz mialem nadzieje ze to prawda, ze analog bedzie produkowany... błagam, za rok nie robcie takich dowcipów

Cytat:
2006-04-02 10:02:47, ya-net pisze:
jestem jednym z tych czterech, którzy uwierzyli, hehe a juz mialem nadzieje ze to prawda, ze analog bedzie produkowany... błagam, za rok nie robcie takich dowcipów

Za rok może nie, ale w przyszłym kto wie .

Cytat:
2004-04-03 11:57:34, GDA pisze:
Eee tam sam pomysł był dobry, zGGadaliśmy się wieczorem 31.03 z D0melem i na moją prośbę napisał naprawde "wiarygodny" tekst i jestem przekonany że wielu z was pomimo to że nie uwierzyło to i tak po cichu miało nadzieje że może to prawda

Co prawda to prawda, ta nutka nadzieji przez chwilę....

a ja bede szczery o czym juz pislame w innym wontku ..... nabralme sie.... a o prym aprylis ostatni raz pamietalem w przedszkolu....
jedyne co mnie zdziwilo to to ze kto jak kto ale na FSO AK foprum by juz otym bembnili od przynjamniej kilku miesiecy .... ale moja nadzieja i tak dala gore.... szkoda ze to tylko zart bo jak bo jak to byla prawda i wyladal by niezle to powaznie pomyslal bym o sprawieniu sobie takiego cuda naprawde!

Heh dowcip był przedni jak to czytalem to ryjek mi sie coraz bardziej rozdziamywał po przeczytaniu usiadłem wypełniła mnie radośc ale po chwili dotarło eee przecie dziś pierwszy kwietnia i emocje opadły więc dlatego oddaje głos na opcje 3

Cytat:
2006-04-02 10:55:46, krasu3 pisze:
a ja bede szczery o czym juz pislame w innym wontku ..... nabralme sie.... a o prym aprylis ostatni raz pamietalem w przedszkolu.... jedyne co mnie zdziwilo to to ze kto jak kto ale na FSO AK foprum by juz otym bembnili od przynjamniej kilku miesiecy .... ale moja nadzieja i tak dala gore.... szkoda ze to tylko zart bo jak bo jak to byla prawda i wyladal by niezle to powaznie pomyslal bym o sprawieniu sobie takiego cuda naprawde!

Widzisz, moja córka chodzi do 3 klasy i juz od rana mnie nabierała - nie dało się zapomnieć ))))))