| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Anonymous Niezarejestrowany | 2002-10-31 10:20:14 Witam szanownych klubowiczow
Wlasnie zakupilem Espero 1.8 i chcialem zalozyc instalacje gazowa. Czy ktos z klubowiczow orientuje sie gdzie w Trojmiescie mozna pewnie taka operacje wykonac? (dobra jakosc, przystepna cena). W ASO zaoferowali mi instalacje II generacji Bedini (rzekomo taka jaka byla oryginalnie zakladana na Zeraniu w Lanosach) za ok 2800. Czy ktos moglby sie wypowiedziec nt. tej instalacji? Z gory dziekuje P.S. Taki klub milosnikow to zarabista sprawa. feno@poczta.wp.pl |
Anonymous Niezarejestrowany | 2002-10-31 13:44:52 Do Siedlec się oczywiście nie wybierałem (cena też była podejrzana) - chciałem się tylko zorientować w cenach. W serwisach trómiejskich ceny istalacji oscylują w granicach 2700-2800 pln. Jedyna to producent instalacji (w ASO - Bedini, inni Lovato, BRC, Elpigaz). Poza ASO wszyscy "psiocza" na Bedini twierdząć, że to straszny chłam (nie wiem ile w tym racji i czy nie chwalą tylko swoich instalacji). Zastanawia mnie natomiast firma Elpigaz, bowiem w sekcji Gazz nie znalazłem dużo na jej temat. Może ktoś eksperymentował z tym producentem? |
jafi Warszawa | 2002-10-31 14:05:57 Ja mam Elpigaz. Kupiłem samochód gdy miał 78tys. teraz ma 120tys. W instalacji gazowej wymieniłem tylko filtr. Przy dzisiejszej pogodzie gdy rano odpalam silnik to muszę parę minut pojeździć na benzynce zanim na gazie zacznie dobrzy (płynnie) jechać. Wrażliwa jest na poziom płynu w układzie chłodniczym - gdy brakuje to słobo trzyma jałowe obroty gdy silnik jeszcze zimny ale nie wiem czy to spowodowane rodzajem instalacji czy czymyś innym. Tak w ogóle nie nie miałem większych problemów ale też nigdy nie jeździłem innymi więc jest to subiektywne, no i jestem laikiem samochodowym.
Pozdrawiam |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2002-11-01 00:30:37 Ja mam Bedini. Montowane trzy lata temu przy przebiegu 7600km, teraz ma 110000 i intalacja jest 2000km po regeneracji. W okresie przed regeneracją tylko jedna regulacja przy 17000km i wszystko działało. podczas ostatniej wizyty serwisant stwierdził że to już "odpowiedni moment na regenerację" bo mam sztywną membranę, teraz chodzi jak złoto. To tyle co wiem wogóle na temat instalacji. |