[125p ]Uklad wydechowy przy 125p dohc

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesc, czy mozecie zamiescic jakies zdjecia jak jest u Was rozwiazany uklad wydechowy przy 2.0 dohc z 132 montowanym w 125p? Obecnie wydech konczy sie na kolektorze wydechowym i czy przejscie z dwururki na jedna podchodzi seryjne od 2.0 czy moze to jakos inaczej rozwiazane?? Moge prosic o jakiej wasze wizje jak to jest u Was rozwiazane i od czego macie dalsza rure wydechowa i tlumiki???
Fotki mile widziane
Pozdrawiam....

[ wiadomość edytowana przez: CarvMachine dnia 2007-03-16 16:09:23 ]
[ powód edycji: Regulamin! ]

Czy znajdzie sie ktos kto moze opisac jak caly uklad wydechowy jest rozwiazany w Waszych fiatach??? Od czego dwururke mozna zamontowac, zeby nie kolidowala z komora silnika? Rure wydechowa zostawiacie fiatowska...??
pozdr

dwururka od 132/argenta/ (od 131 nie pasi)reszta kant/polonez , lub dowolna wydumka , ja mam przelot o większej średnicy i końcowy z kanta . Jak by Ci się chciało to za pomocą wyszukiwarki znalazł byś conajmniej kilka tematów dokładnie opisujących układ wydechowy kanta z dohcem

ja mysle ze powinno sie udac wpasowac takie cos:
ciekawe jak to bedzie chodzic

jaki jest symbol tego silnika?

fajne

Kosa chcesz potestowac na moim kancie ????????

Cytat:
2007-03-16 11:04:24, Poramancza pisze:

BMW M10

[ wiadomość edytowana przez: waco dnia 2007-03-16 15:07:32 ]

takie kolektory są ostatnio na allegro, cena waha się od 50 do 250 zł.
trochę przeróbek i może z tego by coś było

Cytat:
2007-03-16 11:04:24, Poramancza pisze:

M10, ten akurat to byl M10B18, ale standardowo do tych silnikow tez byl zeliwiak...

A czy ma ktoś moze czesc ukladu wydechowego taka jak przejscie z dwururki na jedna z fiata 132 2.0 dohc...?
W planach byla kompletna wymiana ukladu wydechowego ale z braku czasu niestety bede musial szukac prostszego rozwiazania...
Ma ktos taka dwururke lub moze wiecie gdzie taka znalezc??
Pozdr...

No ja kiedyś wyszarpałem z poloneza od którego kupowałem silnik i skrzynie do mojego fiata 132 takie coś:
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

oceńcie to może do czegos się nada. Pozdrawiam