MotoNews.pl
10 Dane techniczne - Corolla, Avensis (42107/18) - PT

Dane techniczne - Corolla, Avensis

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Panow, ja z sasiedniego forum DKT Sqad - ja z zapytaniem.

Poszukuje nastepujacych danych :

-przełożenie główne
-przełożenia poszczególnych biegów
-współczynnik oporu powietrza
-powierzchnię czołową

dla :

- Toyoty Avensis 2.0 silnik 3SFE kombi rocznik 2000
- Toyoty Corolli 1.4 XLi 4EFE sedan, rocznik 95

Jesli ktos takowe posiada, bede wdzieczny bardzo, z gory serdecznie dziekuje

Pozdrawiam

Grzechu

dla leniuchów

No to ja też dla leniuszków, bo mam dziś dzień dobroci; niepełne,ale zawsze dane Ave ok. 00' i Rolla 95'

A po "POLSKIEMU" nie było

Cytat:
2004-03-16 06:18:16, Yota pisze:

Ależ leń

Najgorzej będzie IMO z powierzchnią czołową, bo kto publikuje takie dane?

Cytat:
2004-03-16 06:18:16, Yota pisze:

Ależ leń

Najgorzej będzie IMO z powierzchnią czołową, bo kto publikuje takie dane?

Witam

Dzieki za linki. Kumpel wyslal tutaj pytanko nie dlatego, ze jestesmy "leniami", ale narawde te dane ciezko znalezc dla obu tych aut. Juz troche googlowalem i klapa Po prostu mialem nadzieje, ze ktos dysponuje bardziej szczegolowymi danymi...

PS. Jak oszacowac powierzchnie czolowa? Mozna to w skrocie zrobic tak: najwieksza szerokosc patrzec od przodu + wysokosc (ale od ziemi czy samej budy)? Czy bedzie to straszne zaklamanie?

Pozdrawiam
Miedzio

Cytat:
2004-03-17 12:44:22, Miedzio pisze:
Witam
PS. Jak oszacowac powierzchnie czolowa? Mozna to w skrocie zrobic tak: najwieksza szerokosc patrzec od przodu + wysokosc (ale od ziemi czy samej budy)? Czy bedzie to straszne zaklamanie?

Raczej samej budy. Czy będzie zakłamanie - na pewno. Pytanie, jaką odchyłkę jesteś w stanie zaakceptować? 50% 30% 10% ??

Po co Wam takie dane??? Może spróbujcie bezpośrednio w Toyocie.

Witam

Im dokladniej tym lepiej, ale zadowole sie tez szacunkowymi danymi, ktore sobie obliczylem.

W Toyocie juz probowalem, najpierw dostalem odpowiedz, ze zwyklemu uzytkownikowi takie dana nie sa potrzbne itp slowem zostalem olany, dopiero gdy troszke sie wkurzylem i zapowiedzialem, ze chetnie sprawdze jak potraktuja mnie zagraniczne oddzialy Toyoty, to nagle jakies dane techniczne sie znalazly... Zostaly skserowane i zwykla poczta maja dotrzec do mnie. Na razie czekam

A do czego te dane? Hmm... do sprawdzenia jak dziala program StreetDyno Moje autko niedawno bylo na hamowni podwoziowej, wiec bede mial dokladne porownanie mozliwosci i dokladnosci tego programu.

Pozdrawiam
Miedzio

Cytat:
2004-03-14 20:09:23, Grzechu pisze:
Witam Panow, ja z sasiedniego forum DKT Sqad - ja z zapytaniem.

Poszukuje nastepujacych danych :

-przełożenie główne
-przełożenia poszczególnych biegów
-współczynnik oporu powietrza
-powierzchnię czołową

dla :

- Toyoty Avensis 2.0 silnik 3SFE kombi rocznik 2000
- Toyoty Corolli 1.4 XLi 4EFE sedan, rocznik 95

[QUOTE]

Cześć
Jak bardzo tobie zależy na tych danych to mogę przeglądnąć nasze księgi serwisowe i tobie te dane prze mailować lub przefaksować jak podasz mi gdzie mam to wysłać. Ja tylko ten sprzedaję toyki ale na serwisie te dane powinny być podaj mi prze mojego maila gdzie mam to przesłać a jutro postaram się to wysłać