[126p] ile kosztują amorki do malucha?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Bylem dzis na sprawdzeniu amorkow i wyszlo mi ze przod tlumi na 55% a tyl na 50% wiec amorki do wymiany Jakie polecacie kupic? macie jakies doswiadczenia z tym zwiazane? jakie sa ceny amorkow.

Pozdrawiam

seryjne na tyl kosztuja ok.120 najlepiej zregenerowac stare nawiercasz dziurke wylewasz ze srodka i nalewasz tyle samo restego oleju zaspawywujesz albo wspawywujesz nakretke zakrecasz igotowe twardosc dobierasz doswiadczalnie. naitanszy sposob na utwardzenie ,chyba ze masz kase ale ja kupilem nowki serie i stwierdzam ze nie warto

ułała dupa zimna

kurde- 120 zł za szt to sporo a mozna kupic jakies takie amorki co beda twardsze niz seryjne? chociaz do tego wypadalo by jeszcze caly zawias obnizyc..

Skąd wy takie ceny bierzecie? Delphi kosztuje 50 do 60 zł/szt. na tył, chyba że zdrożały.... KYBy jakoś podobnie, natomiast Monroe jak widziałem kiedyś w cenniku 80 zł, ale to było dawno.

znajmomy ma w garazu jakieś amorki, kolor zielonkawy, są nowiutkie, i podchodza ponoć ze starej lancii, albo z jej jakiejś wersji, wyglądem są niemal identyczne do maluchowych tylnych amorków, mają te same mocowania, tylko sa podobno zajebiście twarde ( wiadomo lancia cięższa więc potrzebna większa siła tłumienia), najwazniejsze są krótsze niz w mluchu, co może być znakomitym rozwązaniem, zamiast podwieszenia wachacza.
Podobno jak je próbował ścisnąc, to potem sie same wysówały, więc możliwe że gazówki.
Ma mi je przynieść, więc jak je zobacze, porobie fotki i porównam z wymiarami maluchowych amorów, oraz obadam siłe tłumienia.
Byćmoże jest to alternatywa na lepsze rozwiąznie w sparawie amorków do malca, okaze sie lada dzień.

120 na tył czyli komplet ........ = 60 sztuka...
ktos ostanio pisał o jakis włoskich za 70 sztuka ?????? jest jakies nowe info bo czeka mnei wymiana i tak i tak ...
Musze zamontowac odbojniki i zmienci amory ...

nie mowcie ze przeplacilem bo sie zalamie kupilem je jeszcze w2003r.cena ok. 120 za dwie sztuki. po miesiacu utwardzalem je jak wyzej

ja mam amorki krosno nowki tyle ze do bisa bo wachacze mam bisowskie. kosztowaly mnie 77zl za sztuke. przod do malacza(krosno) kosztuje w rzeszowie 52 zł sztuka.
kupiłem kiedys dla widynka amorki krosno sport na przod. kosztowaly 49,50 za sztuke. ponoc 25% twardsze. widynek mowi ze sa zajebiste.
zmartwie was kupilem ostatnia pare, a juz ich nie produkuja.

A jaka firme polecacie? delphi czy moze krosno a moze monroe? teraz mam w kaszlu delphi ale nie wiem czy sa dobre bo juz z nimi kupilem wiec nie wiem jak sie zachowywaly jak byly nowe.

Z Sachsa lub Boge amorki kosztują: przód 168, tył 180. Więc te ceny Delphi są całkiem przystępne.

A ja kupiłem Gabriel na tył. Kosztowały mnie 52 zł/szt. Tyle tylko, że nie założyłem jeszcze bo czekam na wiosne. Mam nadziej, że było warto.

Delphi = Krosno...to to samo...Delphi wykupilo krosno bodajze...u mnie nawet juz nie ma krosna..tylko delphi....

a wogole to najlepszejsze amorki to Bilsteiny...cena tez...najlepszejsza dla tych co sprzedaja

Arti - to na pewno gazówki. Znajomy mi się chwalił, że ma bile do malucha zielone - podobno jedne z pierwszych modeli. może tak naprawdę to właśnie od lancii....
Co do seryjnych amorków - na pewno nie polecam KYB - są trwałe (tzn nie ciekną) i mają bardzo dobre poduszki, natomiast ich wadą jest twardość, a w zasadzie jej brak
co do krosno sportów na przedzie - biją KYB na głowę!!

[ wiadomość edytowana przez: widynek dnia 2004-03-13 01:15:50 ]

usłyszałem dziwne stukanie z tyłu i maluch jakby przysiadł na tyłku, odnoszę wrażenie że to już sprężyny siadły i amorki, mam kólka 13'' 135/80 jeszcze zimówki, założyłem gumy w sprężyny żeby nie obcierały ale ostatnio zauważyłem że jest coraz niżej - nie jestem mechanikiem powiedzcie mi co zrobić ( oponki i tak wymienię niecg tylko zniknie śnieg) . Zna ktoś może w Krakowie zaklad gdzie mogą odnowić sprężyny- czy to wogóle się oplaca?? może lepiej kupić nowe.

no i najświeższe dane : Kraków sklep ul.29 listopada - amortyzator delphi- krosno - 56zł/ szt.- tył
sprężyna tył 38 zł/ szt.
To normalnie kupa kasiory ...

opis regeneracji amorkow jes na stronie CICHEGO ,http:/klub.chip.pl/blokus/

Cytat:
ktos ostanio pisał o jakis włoskich za 70 sztuka ?????? jest jakies nowe info bo czeka mnei wymiana i tak i tak ...

To pisałem ja!!
Cena u mnie za komplet to 150zł czyli 75 za sztukę. Amorki włoskiej firmy Victory pakowane w niebiesko-czerwony kartonik, 2 lata gwarancji. Ja jestem z amorków zadowolony. Oczywiście nie jest to "hipolowy" krośniak czy bilstein ale jest twardszy od serii no i cena nie wiele większa. Postaram się dowiedzieć od mojego sprzedawcy od kogo brał te amorki i dam mamiar!!