| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2004-03-26 13:18:26 Nie wiem czemu sie dziwisz, ze masz mała moc na zimnym silniku?? Chyba, ze przybrało to tragiczne rozmiary i nie mozesz ruszyc z miejsca To normalne, przeciez olej musi przybrac odpowiednie wlasnosci pod wpływem temp., silnik musi sie "rozprezyc". co do odpalania to sprobuj wyregulowac zapłon. sadze ze bedac elektronikeiem napewno sobie poradzisz napewno chlopaki cos powiedza. Mozesz tez zawory ustawic bo kobiecina pewnie tego nie zrobila... A po 22 tys to mu sie nalezy pozdrawiam |
aawol 126 p-erfect kraków | 2004-03-26 13:28:19 jeśłi są problemy z zapalaniem, pojawiają się nie naturalne grzyty zamiast miarowego kręcenia rozrusznikiem to tylko w rozruszniku szukałbym problemu
( nie jestem mechanikiem ! to tylko znam bo coś podobnego miałem) proponuję sprawdzić działanie bendixu ( czy jakoś tak) to taka puszka dokręcona do rozrusznika miałem takie zgrzyty i jak przy pomocy znajomego rozebrałem tę puszkę okazało się że sprężyna jest zepsuta i nie załączało zębatki (stąd zgrzyt). |
Parnel F&F Sympatyk 126 p /CC KRAKOW | 2004-03-26 13:36:02 zalecam generalke rozrusznika i regulacje silnika |
Krzemowy Fiat 126 Skoczów | 2004-03-26 18:36:38 Zakładając że w ELXie nie trzeba regulować zapłonu(chyba że ktoś grzebał). |