MotoNews.pl

Silnik 127 903cm - potrzebne info

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
szukalem na forum ale nie znalazlem
potrzebuje ksiazke w formie elektronicznej o silniku, regulacjach,nastawach,remoncie silnika z f127 903cm^3

pilne

dzieki
pozdrowka

Daj maila
mam ale tylko po angielsku jak chcesz [Haynes]

moze byc po angielsku cool_gacek@o2.pl[addsig]

ja tez bymprosil pat@sti.net.pl

Wysłałem tylko musicie mieć 14 mega wolnego na skrzynce bo to jest o Uno 903 (silnik ten sam) generalnie i troche tego jest.Jak nie macie miejsca to załóżcie sobie na szybko skrzynke w www.o2.pl tam jest 250 mega za friko

reflektuje na kazde info na temat tego silnika, mam tez co nieco i powysylam jak dacie maile
14 no ba mozna slac

nazik@poczta.fm

Mi slij wszystko co masz o tym silniku, miejsca pod dostatkiem: art11@o2.pl. Ja już wysyłam Tobie Haynesa

art126...mozesz mi to podeslac na ulik87@o2.pl??? z gory wielkie dzieki!!!!!!!!

pojemnosc nie gra roli...pat@sti.net.pl

dobra wiec temat ciagne dalej nie bede rozpoczynal nowego watku

mam jeszcze pytania, silnik posiadam taki ale niestety on nie jest wyposazony w gaznik,pompke paliwa,alterantor i rozrusznik,
z w/w brakami wiaze sie moje kolejne pytanie do osob w "temacie"

1. czy cokolwiek z w/w urzadzen bedzie pasowalo od maluszka???

Gaznik spokojnie podpasujesz z CC 900, nawet powinien byc przy tym gazniku bardziej ekonomiczny.
Pompka paliwa pasuje z malucha bez najmniejszego problemu, wazna jest tylko ebonitowa podkladaka. Rozrusznik pasuje bez klopotu z Zastavy a nawet Zastavowski jest lepszy bo o 0.1 kW mocniejszy.

A co do alternatora sie nie wypowiadam bo nie wiem

doczekamsie tej instrukcji na mail?? PLIS....

Ja nie moge wysłać do Ciebie tej instrukcji, chyba wszyscy dostali a od Ciebie mam zwrot maila z informacją że nie udało się dostarczyć.Niech Nazik może spróbuje posłać Ci tą instrukcje.

a na pa_t@wp.pl

no to ciag daszy wywodu - dzieki za udzielone odpowiedzi - bylem na szrocie wyrwalem chlodnice od skody za 50zł, rozrusznik od zastawy za 40zł, pompka sie jakos znalazla
pozostaje kwestia gaznika(jakies wstepne propozycje dostalem) i alternatora.od czego jeszcze mozna zastosowac alternator i gaznik.
a i najwazniejsze - rysunek badz wymiary czy cokolwiek zeby zrobic balche miedzy skrzynie a silnik.

Cytat:
2004-08-17 14:19:22, cool_gacek pisze:

a i najwazniejsze - rysunek badz wymiary czy cokolwiek zeby zrobic balche miedzy skrzynie a silnik.

zuraw sprzedaje flansze. jest to odlew z aluminium. Jest on surowy, trzeba go obrobic i powiercic otwory... jest to problem. Wszystko musi byc idealnie prosto aby potem nie miec problemow.
polecam lekture www.126fan.pl tam gdzies w budowie swapa 1100 jest "oferta" flanszy.

pzd c.

tak wiem - strone Zurawia znam praktycznie na pamiec wiec mi z nowoscia nie wyskoczyles- cena flanszy to jak gdzies tam pisze 250zl
a wiesz jak ma sie znajomych w roznych firmach to po rysunku zrobia za 100 nawet moze taniej
wiec pyatnie/prosba nadal aktualna

A tak na marginesie to flansza nie musi być jednym odlewem, może byc zrobona np z trzech części aby tylko były dokładnie otwory zrobione. Pojechać na skup złomu i poszukać jakiś elementów (mówie całkiem poważnie)

elo
na tym forum pojawil sie kiedys wzor flanszy ktory kiedys gdzies zachowalem i nie wiem gdzie go mam. Wydrukowalem go i przymiezylem do takiej cienkiej blachy ktora jest nominalnie miedzy silnikiem a skrzynia w 127.nie pasowaly otwory ale moze to problem z programem z ktorgo bylo drukowane i jakos przeskalowal mi rysunek... jak poszukam to moge Ci go wyslac, ale moze ujawni sie wlasciciel rysunku i wystawi jeszcze raz albo ktos ma od reki?
pzd c.

to byl Lunatyk i mysle ze moze miec ten wzor Chrzanu ale nie jestem pewnien
a w kazdym badz razie potrzebuje tego , juz wyslalem im info na priv