Korbowody od 1,6 DOHC - bardzo ważne dla mnie!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam kilka bardzo ważnych dla mnie pytań do klubowych znawców fiatowskich DOHC-ów.

1) Czy korbowody od klasycznego 1,6 DOHC są takie same jak w Regacie 1,6 DOHC?
2) jaka jest długość korbowodu 1,6 DOHC ( mierzona oczywiście od osi czopu do osi sforznia?
3) jakie są średnice czopu ( a raczej jaka jest średnica czopu wału od 1,6 DOHC) i sforzna przy tych korbowodach
4) niezmiernie też ucieszyłbym się gdyby ktoś podał mi masę takiego korbowodu

Ponieważ jak już napisałem jest to dla mnie ważne to proszę o w 100% pewne informacje gdyż od tego zależy w którą stronę pójdę z remontem swojej Żigulki.
Mam nadzieję że nie otwarłem niepotrzebnie nowego wątku.

Pozdrawiam
Andrzej

I co , nikt mi nie może pomóc? To może inaczej spytam: jaka jest średnica czopu korbowodowego na wale w 1,6 DOHC, jak jest długość korbowodu i czy korbowód od Regaty 1,6 DOHC to to samo co korba od klasycznego 1,6 DOHC?
Nie wierzę że nikt mi tego niewie.
Andrzej

Mam nadzieje że to choć troche pomoże bo wygrzebanie tego zajęło mi prawie pół godziny . Nie mogłem patrzeć jak cierpisz z braku pomocy . Są tam chyba odpowiedzi na część Twoich pytań:
>> pierwsza strona <<
>> druga strona <<
>> trzecia strona <<
Ostatnia jest o 1.6 na tłokach 80mm, niestety właśnie zauważyłem że podczas skanowania umknęła mi gdzieś strona, która powinna być następna, ale może ta pierwsza też coś Ci powie.

Dzięki Race za pomoc

hej stary a może poprostu dam Ci taki korbowód?..