MotoNews.pl
4 Czy warto kupic Carine E (42984/0) - PT

Czy warto kupic Carine E

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam mozliwosc kupna Cariny E z XII.92r - w calkiem niezlym stanie - tylko mam dylemat - ma juz przejechane 450 tys km silnik 1.6 B+G i bylbym jego 4 wlascicielem - obecnie (za kadencji 3 wlasciciela - ponad 3 lata) samochod byl serwisowany nie w ASO ale na czas wymieniano oleje itd.. .
Moje pytanie brzmi tak - czy warto sie bawic w taki samochod i ile Carina moze przejechac na silniku bez remontu.

Może policz ile wydasz w dobrej stacji obsługi (niekoniecznie ASO) na porządny przegląd + ewentualną wymianę zużytych podzespołów, od razu dodaj tę sumę do kwoty zakupu auta i kup nowszy model, na który wydasz potem mniej.

Bez oglądania silnika ciężko powiedzieć ile jeszcze pojeździ

Moim zdaniem to już chyba troszeczkę późno na ten samochodzik. Zależy jeszcze za jaką cenę i czy masz zaprzyjaźniony warsztat. Nie wiem IMHO to już trochę późno.

Pewnie jeszcze pojeździ ze 100 tys., ale...

... no właśnie. Może się narażę kilkunastu osobom , ale ostatnio jechałem Cariną i jakoś tak mało ciekawie mi się jechało. Może dlatego że jako pasażer, a może dlatego, że kierowca poustawiał fotele, jakby się leżało.

Cytat:
2004-03-22 15:41:49, Lwiecz01 pisze:
... ostatnio jechałem Cariną i jakoś tak mało ciekawie mi się jechało. Może dlatego że jako pasażer, a może dlatego, że kierowca poustawiał fotele, jakby się leżało.

Jeśli to jedyne zarzuty, to Carina jest świetnym samochodem

MiJ
11-12 letnie auto z B + G to spore ryzyko.

ojoj proponuje poszukać innego autka
posłuchaj rad jackala

No i zważ, że silnik to nie wszystko a przy tym przebiego to IMO można się jeszcze nastawić na wymianę połowy zawieszenia i innych podzespołów, bo cholera wie kto i co tam wcześniej robił...

Wolałbym za porównywalną pewnie cenę corollkę z 2-3 razy mniejszym przebiegiem no i młodszą...