Opony letnie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Może przeprowadzimy mały test/ankietę, jakie masz opony letnie
-firma ,rodzaj bieżnika i twoja ocena np. w skali od 1 do 5. Ewentualnie porównanie z oponami poprzednimi. Liczę na aktywny udział.

Firma: Nie wiem... takie okrągłe te opony są - zapewne wiecie jakie
Bieżnik: wklęsło-wypukły
Ocena: Dziadostwo! Stojąc gdzieś z górki muszę ręczny zaciągać po auto się stacza. Kwadratowe byłyby dużo lepsze.

Dębica FURIO wyprodukowana na Słowacji.

Przyczepność na suchym całkiem niezła, świetna na deszczu (poważnie).
Opony są dość ciche.

Mają jedną, dość dużą wadę - trudno je wyważyć (choć nie do końca jestem pewien czy to wina opon), gdyby nie to, to poleciłbym je z czystym sumieniem.

A Tfuu... Furio dobre ale jedno sezonowe, pod koniec drugiego sezonu łyse ocena za nowe oponki to 5+ za opnki roczne -5

Pycel jezdzilem dwa lata i były w świetnym stanie, chyba że ty hamujesz z pichem, a ruszasz z jeszcze wiekszym

Teraz mam Continentale i jestem z nich mniej zadowolony niz z Furio EcoConti EP

Tiaaaa Pycelku - nie wiem co Ty z tymi oponami robisz.

Ja zaczynam na moich Furio już drugi sezon (jeżdziłem na nich też w zime) i są w stanie prawie idelanym.

Eee... bo wy cieniasy jestescie

Z tymi oponami to niezła jazda jest!

W czasach mojej młodości, to na takich samych oponach z jakimi wóz wyjechał z fabryki to i na szrot dojeżdżał po parunastu latach! A teraz - co sezona albo inny bieżnik albo inna nazwa. Wariactwo totalne! Handlowcy zrobią wszystko, żeby zwiększyć sobie sprzedaż...

Sam na przodzie mam uniroyal a z tyłu kormorany runpro. Jest OK.

Pozdr.,
Wrolo

Michelin Energy...na suchym dobre a na mokrym słabiutko, ciche

moja ocena 4-

BF Goodrich ProfilerG G-Force....nie wiem wszystkiego bo dopiero kika tygodni mają ale póki co znakomite na suchym, znakomite na mokrym, opony są ciche /wbrew temu, że SpeedR ostrzegał iż mogą być dość głośne bo takie lubią być BF Goodrich-e /, a może przez to , że wydech mam do roboty?? /
Do tej pory wyłącznie znakomite wrażenia!

ja mam drugi roczek Furio`sy i jeszcze git.... '4'

Ja już na pewno nie kupię Kormoranów

Wywołanie tematu miało mi pomóc w decyzji ponieważ zamówiłem w marcu Nokian NRHi i do dziś nie było dostawy z Finlandii i pewnie długo nie będzie. W ubiegłym tygodniu kupiłem Continetal ContiEcoContact3 w cenie 228,- + montaż, które wygrały z Goodyear HYDRAGRIP za 290,-zł(ze względu na cenę) Jestem zadowolony z wyboru szczególnie porównując z poprzednimi oponami TYFOON Connexion

Ja polecam Good Yera moj tata wlasnie sobie takie zakupi i sa bardzo dobre nawet bym powiedzial lepiej niz bardzo dobre. Sa ciche super trzymaja sie drobi zarowno na sochym jak ina mokrym a co najfajniejsze gwarancje ma dowywotnia do zdarcia bieznika za 4 sztuki z montazem, wywazaniem i innymi perdulami zaplacil 1000zl to chyba cena wysoka niejest. Opony maja profil w takzwana igielke sa naprawde super

Pirelli P6000 na przodzie i Michelin Energy na tyle.

I jedne i drugie bardzo dobrze trzymają na suchym, szczególnie Pirelki, i są dosyć ciche.
A mokrym to kiepściutko, przy hamowaniu momentalnie blokują się koła . Dobrze że mam ABS.

4 x Goodyear EAGLE VENTURA (niestety 185/60/14 bo kupowalem uzywane i nie bylo 65) - sa to najlepsze opony na jakich jezdzilem poprostu REWEWLACJA, praktycznie nie ma znaczenia czy jest sucho czy mokro
Poprzednio mialem na Espereaku nalewki firmy PROFIL... totalna porazka one na suchym szybciej wpadaly w poslizg niz te Goodyearki na mokrym

Good Year HydraGrip 185/65 R14
Nie jeździłem na lepszych oponach . Ocena -5. Minus za nieznaczny spadek osiągów. Poprzednie opony Dębica Furio to już na szczęście koszmar minionego lata. Wolałem wywalić nie tak mocno zużyte niż komuś dać. Po prostu koszmar

AdamZuk

Cytat:
W ubiegłym tygodniu kupiłem Continetal ContiEcoContact3 w cenie 228,-

No i jak na mokrym, bo ja mam te ContiEcoContact EP
te moje są chyba drozsze wiec powinny byc lepsze.
No ale moje sa slabe na mokrym, wiec moze u Continentala tańsze są lepsze, daj znac czy dobrze zrobiłem że przepłaciłem , ale rymuje

Opony ContiEcoContact 3 i EP są w tej samej cenie-sprawdź www.opony.com, www.opony.pl. JA kupiłem w www.baloon.pl z bonifikatą 5%.Ocena opon na www.opony.com wykazuje,że Contact3 jest lepsza oraz (test opon Auto Światnr 13 albo14).Wczoraj padał ostry deszcz i wypróbowałem hamowanie na warstwie wody-jest dobrze a porównując poprzednie TYFOON lepiej tego nie robić i zapomnieć ponieważ przyczepność zrywała się od razu.Model EP jest starszy choć z pewnością lepsze od wielu innych np Dębica itp

Ja 2 sezon mam Pirelli 3000 Energy i nie mogę narzekać. Już kilka razy zaoszczędziły mi parę złotych i stratę czasu, nawet na mokrej nawierzchni. Kupiłem je w sklepie internetowym www.opony.com.pl