TVN Turbo

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wystartował wczoraj testowo/reklamowo kanał motoryzacyjny TVN Turbo na satelice HB. Dostępny jest póki co dla każdego posiadacza tunera cyfrowego z wyjątkiem dedykowanych odbiorników C+ i Polsatu. Do odbiorników Philips DSB3010 i DSX6010 po WizjiTV można ten kanał dograć.

Muszę przyznać piotr-ek że mimo wszystko --jesteś przydatny

TVN Turbo juz nadaje
20.11.2003
Od dwóch dni mozna juz ogladac nowy kanal TVN
We wtorek ruszyla emisja testowa nowego kanalu grupy ITI - TVN Turbo. Jak
informuje nadawca w tej chwili jest to przekaz promocyjny dla uczestników
XXIII Konferencji i Wystawy Ogólnopolskiej Izby Gospodarczej Komunikacji
Kablowej, która do piatku odbywa sie w Hotel Golebiewskim w Wisle. Przekaz
realizowany jest z transpondera TVN: Hot Bird 1 - 13E o czestotliwosci
11,408V; SR=27500; FEC3/4.

Oficjalna data premiery kanalu nie jest jeszcze znana, ale nowy kanal TVN na
pewno pojawi sie jeszcze w tym roku. Bedzie go mozna ogladac w sieciach
kablowych i na platformie Polsatu.

TVN Turbo - kanal tematyczny poswiecony motoryzacji, skierowanym glównie do
meskiej czesci widowni. Sztandarowym magazynem TVN Turbo bedzie "Automaniak"
w wersji godzinnej. Jego autorka i prowadzaca bedzie Martyna Wojciechowska.
Program TVN Turbo bedzie sie skladal z prawie 20 magazynów poruszajacych
rózne aspekty motoryzacji. Od luksusowych samochodów po porady dla
posiadaczy aut uzywanych, od nauki techniki jazdy po relacje z rajdów, w
których bierze udzial swiatowa czolówka kierowców. W programie znajda sie
najlepsze europejskie i amerykanskie magazyny motoryzacyjne. TVN Turbo ma
wylaczna umowe z BBC na emisje najlepszego europejskiego magazynu Top Gear

TVN Turbo ruszy już lada tydzień - nie wiem nawet czy nie będę pracował na emisji tego kanału - pożyjemy zobaczymy.

Na razie pomagałem redaktorom w digitalizowaniu i przegrywaniu materiałów do pierwszych programów i muszę Wam powiedzieć ,że będzie kilka naprawdę interesujących rodzynków - zabytkowe Porschawki, Puchar Alfy Romeo (jesli w przyszłym roku będzie ), dużo sportu samochodowego - co ciekawe poznałem już goscia który był współorganizatorem pucharu Alfy Romeo - tak w skrócie Alfa 156 to podobno całkiem solidny samochód zwłaszcza silnik - natomiast skrzynie straszna tandeta - wymieniają jedną na wyścig.
Poznałem gościa który jest jednym z głównych speców (dziennikarz) od żużla w Polsce - ogólnie fajnie fajnie fajnie - przynajmniej ostatnio było ciekawiej w pracy

Super, że będzie Top Gear. Wreszcie jakiś porządny program motoryzacyjny (odkąd zabrali mi DSF nie mam co oglądać). Reszta ramówki to pewnie będzie jakiś badziew w stylu TVN-u. Ale lepsze to niż nic.

Jaco, uzyj swoich wplywow i zalatw zeby bylo cos o espero w tym programie

Jam jest tylko skromy technik

ale bez technika nawet najskromniejszego i tak g... bedzie widac i zaden redaktor nawet najlepszy nie poradzi jak przypadkiem wysunie sie jeden kabelek
wiec albo o espero albo o niczym

To jak - nie bedzie tego programu na Cyfrze

Póki co nic na to nie wskazuje, aby był w C+. Na 100% będzie w Polsyfie bo zostały już zawarte odpowiednie umowy... chociaż... kto wie, kto wie? Może JACO coś wie/będzie wiedział?

W cyfrze byłoby to naturalne z uwagi na to, że wszystkie programy TVNu tam sa pokazywane

Programy tvn-u - cały jeden czyli tvn24. Reszta (tvn, tvn7 i tvnmeteo) jest dostępna dla każdego posiadacza sat bez jakiegokolwiek abonamentu - zresztą - popatrz TUTAJ na kanały nadawane z tr. tvn-u (1140 i zobacz które nie są oznaczone jako F.

Miałem na mysli fakt, że na Cyfrze pojawiaja się wszystkie programy TVN (także wiec TVN 24), nie uswiadczysz za to programów Polsatu (nie wiem czy na Platformie Cyfrowej Polsatu są programy TVN?)

Cyfra uszczęśliwia swoich użytkowników własną listą kanałów i to oni decydują co widz z ogólnodostępnych programów ma oglądać (no chyba, że widz ma komputer + stary terminal po Wizji TV - wtedy może dograć w kilkanaście sekund brakujące kanały). Dla Polsyfu wystarczy odpowiednio zaprogramować terminal z satelity aby mieć wszystkie (z wyjątkiem tvn24) tvn-y gdyż są niekodowane (tvnmeteo ma już od czerwca być kodowany i nic, tvnturbo zapewne będzie kodowany - ale też nie wiadomo od kiedy).
Tak, że abonenci Polsyfu mogą bez żadnych specjalnych zabiegów oglądać tvn-y, a abonenci C+ skazani są na łaskę C+.

I własnie ja prowadze tak marny z tego powodu zywot , choć korzystam jeszcze z "powizyjnego" dekodera philipsa.
Prawdziwy offtopic sie nam z tego zrobił

No i co? Nikt nie zauważył, że w piątek wystartował? JACO!!!!

PS. Dowiedziałem się, że nie ma czegoś takiego jak tjóning tylko optyczny.

Faktycznie wystartował - co ciekawe jest też na Cyfrze + pomimo ,że miało go tam nie być.
Widziałem kilka programów i musze powiedzieć ,że były całkiem niezłe.

Jakiś Ty JACO szybki, mądry, piękny i inteligentny

Napisałeś :
Cytat:
No i co? Nikt nie zauważył, że w piątek wystartował? JACO!!!!

no więc chciałem zabłysnąć swoją wiedzą, a że nie wiem nic ciekawego to inna sprawa

Ja niemoge znales tego programu pomozcie