MotoNews.pl

[fiat128/zastava1100] Lusterko CHROM ...kupilem...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dzis wybralem sie z qmplem na GILEŁDE SAMOCHODOWĄ u mnie w BDG, poszedlem tam z zamiarem potowarzyszenia koledze w sprawie kupna opon do BOBA, az tu nagle zauwazylem piekne chromowane lusterko, ZGRZALEM SIE OKROPNIE, koles zadal 30zl, ale powiedzialem mu ze za tyle to moge sobie poszukac gdzie indziej {oczywiscie wiedzialem ze cena i tak jest dobra} po okolo dziesieciu minutach przyszedlem jeszcze raz i kupilem LUSTRO za 17zł.

Ciesze sie teraz jak male dziecko ze mam takie piekne lustro!!
a jak zobaczylem ze FIAT 128 maja takie to juz wogoole mam mokro w gaciach

Chrom>>

Czarne>>

POZDRAWIAM!!

no no no... Takiego lustra to tylko pogratulowac!!!
Bedzie sie zaj... prezentowalo na twojej zastavce!!!

Gratulacje dobrego zakupu!!!

Lepsze jedno lustro w garści, niż żadne Dzidzia ma zabawecke do swojej tii-diitt!
Spoko stary, GRATULUJE... Troche sie na nie naczekałeś!

Spoko, spoko wpadne do Ciebie z kluczykiem i młoteczkiem i ... Oczywiście żartuje. Gratuluje kupna i wytrwałosci
Pozdro Sobot

Ja ci dam SOBOT !! NO NO mam nadzieje ze Zartujesz !! tyle na nie czekalem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

też mam takie lustereczko ,
dokładnie firmy VITALONI , i zastanawia mnie jedna rzecz, czy były takie lusterka ale na prawą stronę czy tylko na lewą ?

klocek... przeciez to lusterko mozna" przekrecic" i pasuje na prawa strone auta....

ja tak mam na przyklad.... jedno vitaloni drugie "ruskie" z lady... i jest fajnie

ps: wszyscy kochamy friko pl... link do zdjecia:

http://www.fiat127.friko.pl/zloty/zlot1/zdjecia/9.jpg

[ wiadomość edytowana przez: bart128 dnia 2004-03-22 07:58:54 ]

Zgadzam sie z BART'em, lusterko jest tak skonstruowane ze mozna je przekrecic i bedzie pasilo na prawa strone,

{ja jak kupowalem , bylo przekrecone wlasnie na prawa ale sobie odwroocilem , i pasi bula }

Klocek... musisz dobrze pokrecic
{jak nie bedziesz moogl to WD40 psiknij i bedzie good}
{u mnie tyz nie mozna bylo, (dlatego taka cena, zrobilem kolesia w jajo ze nie kce sie krecic )}

Pozdrawiam !!

P.s. Jak ktos bedzie mial takie same {jeszcze jedno} na sprzedaz to chetnie kupie!!, {oczywiscie w podobnej cenie }

bardzo fajne. Serdecznie gratuluję zakupu. Będzie ładnie wyglądać.

Witam wszystkich!!

Na tym forum jestem nowy, ale bardzo sie ciesze, ze tu trafilem Jestem szczesliwym posiadaczem dwoch bardzo dorodnych okazow Zastavy 1100p co mnie z jednej strony niezmiernie cieszy, a z drugiej dociska mi kieszen do asfaltu i z niezmietna do swojej masy sila przygniata wyciskajac zen ostatnie zlotowki

Pierwsza Zastavke kupilem jakies dwa lata temu i do dnia dzisiejszego stoi w garazu i czeka na wykonczenie. Pozostalo mi jeszcze tylko pomalowanie i wykonczenie, ale ciagle mi cos wyskakuje i dlatego mi sie to tak odwleka

Druga zastavka to raczej udany nabytek (grudzien 2003). Troche rdzewieje, ale swoje lata juz ma i ma do tego prawo, wiec nie mam do niej o to zalu W wakacje, jak sie zrobi cieplej to moze nawet ja pomaluje na nowo, ale to tez zaleszy od kasy...

Jeszcze bym se cos dopisal, ale dochodzi juz 12:00 i mam ochote zjesc w koncu sniadanko

Postaram sie czesto tu zagladac.

Pozdrawiam
Bartek

Mam taki komplet, z tym że tak jak pisze bart. Jedno nówka Vitaloni, adrugie ruskie. I teraz tak: ruskie jest grubsze, a vitaloni chudsze Chodzi oczywiście o grubość elementu do którego jest zamocowane szkło...
Jak ktoś ma podobny problem to sie moge wymienić....

tylko w tym problem że wasze lustereczka mają proste ramiona a u mnie jest wygięte i pasuje tylko na lewą stronę

mcqueen to ja chetnie wezme od ciebie vitaloni i dam ci moje ruskie bedziesz mial komplet... hehe.. no chyba sie nie zgodzisz jednak co??.... a przypomnialem sobie ze mam zrodelko takich lusterek... chyba 2 vitalonki i ze 3 ruskie... taki znajomy mechanik ma z czasow gdy sie wszystko na zapas zbieralo... odwiedze go bo musze od niego wziasc resztki alfy 2000gt veloce to przy okazji wezme i te lustra...

Cytat:
2004-03-22 16:32:21, Bart128 pisze:
mcqueen to ja chetnie wezme od ciebie vitaloni i dam ci moje ruskie bedziesz mial komplet... hehe.. no chyba sie nie zgodzisz jednak co??.... a przypomnialem sobie ze mam zrodelko takich lusterek... chyba 2 vitalonki i ze 3 ruskie... taki znajomy mechanik ma z czasow gdy sie wszystko na zapas zbieralo... odwiedze go bo musze od niego wziasc resztki alfy 2000gt veloce to przy okazji wezme i te lustra...

już szykuje 2 dębowe na 2 lusterka

hmmmmmm a co byś powiedział gdybyś do kompletu miał sygnał taki o

Hmmmm a po czym wy poznajecie ze lusterko jest VITALONI czy ruskie ??
U mnie styłu jest napisane : "CROMODORA-ASTRO" czyli jakie to jest?? rosjano czy italiano ?? bo juz sam nie wiem ??

u mnie z tyłu jest napis VITALONI

Ja wloskiego nie znam ale wpisalem w GOOGLE :
"CROMODORA-ASTRO"
i mi wyskoczyla taka stronka :>>cromodora astro<<

W opisie mozna znalesc tekst: "cromodora astro" a przeciez wlasciciel tego FIATA128 nie pisal by o ruskich lusterkach , cio ??

Moze to tyz jakas odmiana, lusterek italiano ?????
Kto wie ??

Pozdrawiam !!

[ wiadomość edytowana przez: dOMAN_ZASTAVA1100p dnia 2004-03-22 19:16:14 ]

ruskie, nie ruskie, co mi po tym jak nie mam kompletu.

Bart - sprawa do obgadania, już ci napisałem na gg info.

no poprostu te same lusterka we wloszech robili rozni dostawcy min. vitaloni , cromodora i pewnie z 5 innych.... a ruskie maja z regoly wybite z tylu literki cyrlica i mozna poznac... u nas w kraju pewnie tez byla jakas manufakturka takich lusterek "za komuny" poza tym wszystkie vitalonki prostokatne jakie widzialem do tej pory byly ze stali nierdzewnej polerowanej a nie chromowane, ruskie zato sa wlasnie chromowane{ i rdzewieja }