Ciekawa aukcja na allegro

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Koles oferuje kosci zmieniajace pamiec ECU i zwiekszajace moc. Zobaczcie sobie w tabeli jakie przyrosty ma to dac . Espro 1,5 nie ma ale jest podana Nexia z tym samym silnikiem - przyrost 12ps , 1,8 - przyrost 13ps, 2,0 - przyrost 15ps. Co wy o tym sadzicie?? Bo szczerze mowiac zastanawiam sie nad tym rozwiazniem
A to link do aukcji : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=20401324
Pzdr

kiedys tyms ie interesowalem ale facet powiedzial ze niestety espero nei moze pomoc w zaden sposob, i ze to mu sie nie oplaca a efekty moga byc mizerne

ale moze cos sie zmienilo od tego czasu

Ja dotykając Espero dodaje 5 koni...

Coś mnie te dane nie przekonują.
Uważam, że w przypadku silnika atmosferycznego (wolnossącego) bez drobnych korekw w głoicy, systemie zasilania paliwem itp. z samej elektroniki bardzo żadko da się "wycisnąć" takie przyrosty mocy.
Aczkolwiek w przypadku jednostek wysokoobrotowych (np. Honda Integra) zamontowanie nowego komputera o idealnie dobranych parametrach pracy (mapa wtrysku, kąt zapłonu) co przy okazji przesuwało odcinkę obrotów w wyższe jej zakresy, dawało to niekiedy przyrosty mocy rzędu 13 - 15 KM.

Cytat:
2004-01-29 16:17:07, Zoltar pisze:

Od dzisiaj jesteś Bruce Wszechmogący!

Cytat:
2004-01-29 16:17:07, Zoltar pisze:

RĘCE KTÓRE DODAJĄ KONI

te też!

Odnoscie tej aukcji - wyslalem juz do goscia kilka maili i on nie odpisuje - podejrzana sprawa.

Cytat:
2004-02-01 21:37:36, mcneo pisze:
Odnoscie tej aukcji - wyslalem juz do goscia kilka maili i on nie odpisuje - podejrzana sprawa.

Bo to ściema...

ESPERO NA CZESCI

to ogłoszenie które podał Petersen polecam - kupowałem od niego mcphersona