[126] 126A0002398 (+fotki)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
a oto wyjaśnienie tego tajemniczego numeru z tematu
skan1
skan2

[ wiadomość edytowana przez: schwepes dnia 2004-03-18 12:06:46 ]

kupiles w koncu karoske jakas z przed 1977 przyznaj sie

To jakaś tajemnica grubymi nićmy szyta

Ile dałes ??? jaki stan no i wogóle.

Przeznaczenie chyba każdy zna

Czyli zrobić z niego takie coś :

ps . pokaz nowe fotki

stare fotk iwyleciały bo nam serwer zabrali

[ wiadomość edytowana przez: CZUCZU dnia 2004-03-13 23:57:16 ]

noooooo wreszcie nie będziesz męczył końskiego kanta cieszę się. teraz przekładaj wszystko i jazda mam nadzieję, że jutro przyjedziecie nim na wielicki!!

to może zdradzę trochę szczegółów

-rocznik 1975, numer nadowzia jak widać z tytułu to 2398
-kolor biały - lakier oryginalny więc trzeba go odnowić..
-silnik 600cc, przebieg podobno tylko 100 000km (chociaż mam dziwne odczucie że mój stary silnik był mocniejszy )
-kilka ciekawych detali jak: klapa 'bambino', znaczek 'licencja fiat', chromowane kliny w uszczelkach, oryginalne składane fotele bez zagłówków ....

ogólny stan znośny.. do wymiany tylko pas przedni, który trochę pordzewiał w dolnej części i lewy wahacz. Podłoga o dziwo zdrowa .

Najgorszym elementem są hamulce.. są starego typu i chyba jest z nimi jakiś problem to nie ma mowy o zablkowaniu kół. Trochę się bałem jechać nim z Nowego Targu do Krakowa (te serpentyny ) ale się udało..

gratuluje! slyszalem ze piekny.
trzeba bedzie ogladnac jutro;)

gratuluje zakupu kiedy można wpaść oglądnąć

prawie jak mój... no moze tez zobacze sobie go dzisiaj

To może trochę ode mnie , jako sprawcy całego zakupu. Stan malucha jak na 29-latka jest znośny. Progi i podłoga cała, tylko w niektórych miejscach trzeba zrobić poprawki i dać małe łatki. Tylnią belkę trzeba wymienić. Ogólnie reszta elementów blacharskich jest zdrowa. Tylko w niektórych miejscach są kropki rdzy, ale spowodowane jest to tym że w zimie maluszek stał przykryty pod śniegiem - trzeba to oczyścić i zabezpieczyć. Również z powodu przykrycia śniegiem trzeba wszystkie tapicerki powyciągać ze środka i podsuszyć.

Na felgach jest napis Fiat , z boku znaczek licencja. Brakuje nam przedniego znaczka Polski Fiat. Wnętrze stare oryginalne. Ale ktoś sobie wyłupal dziure na radio i jakieś podłączenie słuchawek ...

tak to wyglądało w nowości

@ schwepes
czy bedziesz zmieniał hample na nowego typu czy pozostanie w oryginale

Cytat:
2004-03-14 08:58:45, lukaszc pisze:
@ schwepes
czy bedziesz zmieniał hample na nowego typu czy pozostanie w oryginale

zastanawiam się czy nie zamontować tarcz z przodu + dodatkowej flanszy i założyć felgi na szeroki rozstaw :> , bo to co jest teraz mnie przeraża... jak można było na takich hamulcach jechać maluchem gr.II OSem w doł z prędkością 130kmh

Można było jechac 130 wszystko zależy jak kto złoży chamulce.Ja nie narzekałem na stary typ.

Serdecznie gratuluję zakupu. Miałem identycznego. CO do hamulców to dobrze zrobione hamowaly lepiej niz niektore fl i el

fajny maluch!! zycze powodzenia jak bylem dzieckiem to mielismy takiego malacza tylko czerwonego. mial przejechane 350000... bambino... tylko mu sie zgnilo doszczetnie...

schwepes wydaje mi sie ze widzialem w sklepie nowki bebny na stary rozstaw :] sprawdzic ?

Gratuluje zakumpu, gdzie ty dorwałeś taka maszyne????

Heh co do silnika to zdaje ci sie .....
600 jest mocniejsza od twojego starego W koncu rozwierciłes 600 na 650 i dlatego tak ci sie zdaje ze tamtne był mocniejszy ....

Chyba przełozysz tamtego potforka do nowej budy !!!!! A co do belki ja bym zostawił - bo na linie fajnie wygląda silnik

Ogólnie to na kiedy planujecie go skończyc ??? Wiadomo $$$

Cytat:
2004-03-14 13:14:12, nikusss pisze:
schwepes wydaje mi sie ze widzialem w sklepie nowki bebny na stary rozstaw :] sprawdzic ?

jak byś mógł się dowiedzieć to będę wdzięczny .

muszę się zastanowić nad kierunkiem modyfikacji hamulców.. bo jest pomysł na coś takiego LINK + felgi na szeroki rozstaw.

Cytat:
Ogólnie to na kiedy planujecie go skończyc ???

na 100% przed Toruniem, a najlepiej jeszcze w marcu :>

a nie wiesz ile wychodzą takie tarczowki na stary rozstaw ?
sprowadzal bys to z Włoch?
tez mam stary rozstaw i strasznie mi sie stożki podobają... a jak hamuja to chyba wiesz..