Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Kruchy Toyota Yaris Base 2003 Warszawa | 2004-02-03 11:40:23 I na tych zapewnieniach się skończy bo równych nawieżchni napewno nie zobaczymy niewspominając już o autostradach...
ehh co za kraj z każdej strony tylko patrzą jak człowieka ograbić ![]() ![]() |
![]() Darus TOYOTA DRIVER Lexus IS300 Wrocław | 2004-02-03 12:10:34 Wczoraj bylo akurat o autostradach w TV... po czym pozniej bylo o komisji sprawdzajacej stan naszych drog... podobno no comments heh ![]() |
![]() CarinaGTI TOYOTA DRIVER Yaris & GAZ69 & Hilux wrocław/DTR | 2004-02-03 14:01:21 Najwyższa Izba Kontroli skierowała do prokuratury zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa - poinformował na konferencji prasowej wiceprezes NIK Krzysztof Szwedowski. Sprawa związana jest z wynikami kontroli budowy autostrad.
LINK DO ARTYKUŁU |
![]() janooop Warszawa | 2004-02-03 21:42:53 Mnie dobiło że aby zbudować kawałęk autostrady Zostało kupionych 12 samochodów za sumę bagatela 2 000 000nowych złotych. Niby nic ale ten kawałęk to 13 km ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() senser Avensis 1.6 4AFE 98` Grodzisk Maz. | 2004-02-03 23:34:58 To głupi pedał i Skurwysyn !!! Kto i po ch...j go tam trzyma tą głupią Ciotę !!! Tego Pola...oczywiście...
Jak o nim słyszę to aaaa... |
MaciekB 4R W | 2004-02-04 13:15:05 nie wiem czy poprawić Wam humor (ironicznie), ale chyba słyszeliście już o aferze z zeszłego tygodnie:
Wszystkie drogi remontowane od połowy lat 90-tych do zeszłego roku włącznie powinny być wyremontowane jeszcze raz! Mianowicie "oficjalny i jedyny słuszny", czyli zaakceptowany i wymagany przez GDDKiA skład asfaltu który był wykorzystywany, okazał się wadliwy i przez te prawie 10 lat wylewali g... na drogi zamiast asfaltu ![]() ![]() co Wy na to? to jest dla mnie debeściak!! ![]() |
![]() Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-02-04 13:44:04 Ręce opadają. Jak przystąpimy do Unii, to normalni ludzie legalnie wyjadą, a tutaj pozostaną tylko urzędnicy i nielegalni emigranci. |
![]() CarinaGTI TOYOTA DRIVER Yaris & GAZ69 & Hilux wrocław/DTR | 2004-02-04 13:59:29 Ja już nie mam pytań co dom "teraz polska" Debil Debila Debilizmem Przebija ... brak słów na ich bezkarność-centralnie sobie leją ze wszystkiego i wszystkich ![]() ![]() ![]() |
![]() Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-03-22 16:34:14 Styczniowe wpływy z opłaty paliwowej wyniosły 87 mln zł, poinformowała PAP w komunikacie Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad (GDDKiA).
"Taki wynik finansowy jest zgodny z przewidywaniami GDDKiA. W ciągu roku z tytułu opłaty paliwowej zgromadzone zostanie około 1 mld zł" - głosi komunikat. Styczniowe wpływy zostały rozdysponowane na konkretne inwestycje w zakresie budowy dróg i autostrad. Na marzec planowane jest dofinansowanie istniejących już 18 inwestycji, m.in.: budowa obwodnicy Poznania w ciągu autostrady A-2; przebudowa, modernizacja autostrady A-4 Wrocław-Krzywa; budowa autostrady A-4, odcinek Kleszczów-Sośnica; budowa drogi S-1, odcinek Pyrzowice- Podwarpie (jedna jezdnia). Opłata paliwowa została wprowadzona ustawą z jesieni ubiegłego roku. Wynosi 105 zł od tony wprowadzanego na rynek paliwa, a płacą ją importerzy i producenci paliw. Rząd przygotował projekt ustawy wprowadzającej opłatę paliwową po tym, jak Sejm odrzucił tzw. ustawę winietową, mającą zapewnić środki na finansowanie programu budowy dróg i autostrad. (PAP) |