Maglownica

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś ma pojęcie ile to cudo kosztuje (orientacyjnie). Mechanik straszył mnie ze nowka sztuka cos kolo 2500 . A moze regeneracja tylko ile to wytrzyma? Czy ktos mial problem z maglownica?

Kurde... jakie ciekawe rzeczy w tym złomie zamontowali... sorry, że się naśmiewam, ale nawet nie mam pojęcia co to jest i do czego służy.

Maglownica - to przekładnia kierownicza
Znalazłem nówkę, ale do Nexii + wspomaganie - cena ok 1400 zł z VAT
A tutaj adresik strony szukaj w układ kierowniczy/zawieszenie

A po co chcesz wymienić przekładnię kierowniczą ?

Przy skreconych kolach, na nirownosciach wali mi cos w przednim zawieszeniu. Slawek mnie straszy ze to maglownica

Cytat:
2004-03-18 18:45:10, MANIEK15DOHC pisze:
Przy skreconych kolach, na nirownosciach wali mi cos w przednim zawieszeniu. Slawek mnie straszy ze to maglownica

Jeśli wali Ci na skreconych kołach i na nierównościach to radził bym zacząć od swożni wachaczy. Koszt deczko mniejszy niż maglownica, bo te kosztuja ok. 35 zł./ szt.

Coś się napaleni na te maglownice wszyscy zrobili

Przy pełnym skrecie tez moga stukac przeguby przedniuej osi! chociaz nie słyszałem zeby w espero takie cos sie zdarzało co innego golf2 tam to było nagminne

dajcie mi jaki kolwiek seryjny samochód na 6 m-cy i w każdym załatwię przeguby półosi. Prosta sprawa, nie ruszać agresywnie przy skręconych kołach

Krzysku miałem na mysli espera ,których własciciele jezdza spokojnie ja załatwiłem 2 komplety przegubów (wewn.zawn x2) w ciagu 4 misiecy. ( To było zaraz po tym jak zdałem prawko i jezdziłem duzo sam) tylko pisk i dym z opon!!!

nie tylko sworznie.....

U mnie też maglownica puka....i też szykuje sie na nową/regenerowaną.....

No cóż 160 tys ostrego...naprawde ostrego kręcenia zrobiły swoje