Różnice w skrzyniach fiat ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jakie różnice w skrzyniach od argenty diesel a benzynowej
co sie stanie jak skonwersuje skrzynie od diesla z silnikiem dohc 2.0
tylny most 43:11
proszę o rady

zajrzyj na dzial forum poswiecony 131 , w watku o dieslu sa podane przelozenia argenty diesel i benzynowej. I pisz tytuly postow tak, zeby wiadomo bylo o co chodzi. Troche modeli fiatow bylo, pozatym to fotum fiata wiec chyba lepiej byloby napisac w tytule o jaki model Ci chodzi.

oki
ajk przypuszczasz czy to będzie szybkie ale wolno przyśpieszało czy na odwrót wolniejszy ale lepiej przyśpiesza
zależy mi na lepszych przyśpieszeniach anie v max.

oki
ajk przypuszczasz czy to będzie szybkie ale wolno przyśpieszało czy na odwrót wolniejszy ale lepiej przyśpiesza
zależy mi na lepszych przyśpieszeniach anie v max.

jak zapewne wiecie z racji tego że diesle zwykle wyskoich obrotów nie uzyskują a żeby osiągnąś jakąs tam predkośc skrzynie biegów mają dłuższe przełożenia np: opel corsa 1.2 przy 100km/h ma 2700obr/min , corsa 1.5 d ma 2200obr/min.A sprawa tego typu że jeżle wsadzisz do silnika benzynowego skrzynie od diesla to na starcie romet Cie weźmie ale predkośc bedzie dośc wysoka a jeśli do diesla wsadzisz skrzynie od benzyny to predkośc dosc mała ale przyspieszenie bedzie super.......................a w tym posciepisze że chciałbyś wsadzić skrzynie od diesla do benzyny - duża predkośc bardzo kiepskie przyspieszenie ................ a wiem to z tąt że tata ma warsztat samochodowy i kiedys robił coś tego typu ale powodzenia!!.................................

Pozdrawiam Piotrek

wez pod uwage przelozenie przekladni glownej, a potem dopiero poszczegolnych biegow. Mi osobiscie przy 2.0 bardzo odpowiada stosunkowo dluge przelozenie mostu- jak chce jezdzic bardziej sportowo to po prostu robie redukcje.

kosa więc jak to będzie
wsadzę dieslowską skrzynię do benzyny z krótkim mostem i będzie lipa wolno przyśpieszać mimo krótkiego mostu?
nie zależy mi na V max=220
tylko na szybkim dojściu do powiedzmy 190 i starczy
na naszych drogach nie zamierzam się bawić w schumachera
poradzcie proszę bo to dla mnie bardzo istotne