| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
carewicz TOYOTA DRIVER Toyota Corolla Warszawa | 2004-03-22 22:41:38 IMHO:
1. może amortyzatory 2. końcówki drążków? 3. wspomniana geometria 4. na 99,9% łożysko oporowe (to samo miałem w Nexii) Ale powiem szczerze, że pierwsze co m I tak nie dowiesz się niczego dopóki nie zaprowadzisz jej na ścieżkę prawdy. Zgadzam się z Yorey'em, dobrej Cariny się nie sprzedaje. A z ciekawości, co kupił zsanowny kolega po sprzedaży Carinki? Powodzenia |
faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2004-03-23 00:00:54
Niewiem,czy dobrze to zrozumieąłem,ale takie pukanie,a raczej głuche odgłosy które przenoszą się przykładowo u mnie na kierownice,to są dwie maglownice(dolna część układu kierowniczego,tak mi w serwisie powiedzieli),koszt maglownic 800zł i z wymianą coś ponad 1tyś.Ja tego nierobie,bo szkoda kasy,ale wkurza mnie jak przejeżdzam przez np.rynek po kostce brukowej i cały czas mi coś klepie i na przejadach kolejowych mam to samo.Ala pozatym nic mojej niedolega,bo niemiała żadnej kraksy z krawężnikiem [ wiadomość edytowana przez: faworyt dnia 2004-03-23 00:02:10 ] |
Micaj TOYOTA DRIVER Carina E 1.8 GL LB Starogard Gdański | 2004-03-23 10:13:29 Niestety Jackal ma rację. Podziękuj kumplowi serdecznie bo kupiłeś autko, które było totalnie niezadbane. Jak coś się sypie to się to wcześniej czy później naprawia a nie czeka bo przecież i tak je za dwa lata sprzedam (kumplowi). A potem tacy jak Ty mają kłopot i tragiczne zdanie o Toyocie, czemu z jednej strony się nie dziwię ale z drugiej zastanowiłbym się dlaczego Cariny to najbardziej niezawodne auta na świecie a moja jest do d..py? Może ktoś przede mną po prostu o nią nie dbał. Chciałbym zobaczyć po 7 latach inne modele, które opisujesz gdyby właściciel nie zaglądał im pod machę - gwarantuję, że stały by w garażu bo nawet silnik by nie odpalił.
Od początku walczysz z tym autem. Wiem, że to kosztuje ale odwiedź w końcu porządny warsztat, wymień co trzeba na zamienniki do tego modelu a jak nie dostaniesz to nie kombinuj tylko kup w ASO. Gwarantuję Ci, że autko odżyje. Chyba, że ten dzwon był przy większej prędkości niz niż Ci kolega mówił a i krawężnik był wyższy niż myślałeś. |
Golden_Flyer TOYOTA DRIVER BMW 116 Gdańsk | 2004-03-23 11:37:01
Jeśli rupocze tylko przy puszczonym pedale sprzęgła, to do wymiany jest łożysko wałka zdawczego a nie oporowe/wyciskowe. Jeśłi uszkodzone byłoby to ostatnie, hałas występowałby przy wciśniętym pedale. |
czarocorolla Toyoya Corolla Cieszyn | 2004-03-23 21:00:04 w ukladzie kierowniczym w komorze silnika sa takie plastikowe łaczniki i mi w corollce to własnie one robiły taki hałas, a co do reszty to pamietaj o tym ze przy uderzeniu w kraweznik najbardziej cierpi koło, a za tym idzie układ kierowniczy, naped( skrzynia biegow), amortyzatory, sprezyny itd pozdrow kolege. |
skuter22 TOYOTA CARINA E Kiełczygłów | 2004-03-23 21:50:00 Dzięki za info.
Pytanie jeszcze co mam zrobić z tym łożyskiem na wałku zdawczym?? Bawić się w remonty czy szukac na giełdach innej skrzyni... |