| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Twarog F&F Sympatyk Fiat 125p/Opel Omega Kobyłka | 2004-03-25 06:13:03 Musze sie pochwalić właśnie skonczyłem remont mojej fiaciny który zacząłem 20 godzin temu przez ten czas wyszedłem trzy razy z garażu zjeść tylko, w tym czasie z kumplem umyliśmy całą komorę silnika pomalowaliśmy ją, umyuliśmy cały silnik i wymieniliśy uszczelki wszystkie, pierścienie i panewki no i tam kilka innych dupereli. Juz nie mam siły ale warto bylo hihi.
I tu mam ptanie czy pierwsze kilometry lepiej przejechaćna benzynie czy może być na gazie i jak z ustawieniem zaworów bo kolega napoczątek ustawił je luźno a w za kilka dni ma ustawić normalnie. czy dobrze zrobił bo ja na temat ustawienia zaworów nie zabardzo mam pojęcie?? ile powinno być luzu miedzy popychaczem z zaworem prawidłowo Z góry wielkie dzieki za odpowiedzi Pozdro |
zeckon PF 125p/Ford Fiesta ... Łódź | 2004-03-25 10:59:21 Gratuluje wytrwałości w dążniu do doskonałości twego samochodu !!!! |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2004-03-25 22:25:56 ssące 0.20mm
wydechowe 0.25mm |
Twarog F&F Sympatyk Fiat 125p/Opel Omega Kobyłka | 2004-03-25 23:14:59 Dzięki Koniu a nie wiesz czy przy gazie tak samo sie ustawia bo słyszałem żeby wylotowe jakoś naczej ustawić niż normalnie?
Z góry dzieki i pozdrowionka dla forumowiczów |
BARRY F&F Sympatyk zalezy od dnia Stalowa Wola | 2004-03-25 23:18:26 pewnie slyszales ze wydechowe ustawia sie na 0.30 poniewaz na gazie wytwarza sie wieksza temperatura
i bardziej rozgrzewa zawor... aczkolwiek to tylko teoria :> bo ja stosuje 0.20 wszedzie i jeszcze zawory mi sie nie wypalily |