| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
dooh F&F Sympatyk GM Korsa Gliwice | 2004-03-25 13:58:07 1. Jadąc szybko po niewielkich nierównościach z tylniego koła dobiegają takie odgłosy przypominające trzaskające się kołpaki w polonezach (nie wiem jak to trafniej określić). Myślałem ze na przeglądzie coś wyjdzie a tu na złości przeszedł spiewająco Macie pomysł ? Mocowanie amortyzatora jest ok. 2. Druga sprawa to na bardzo wolnych obrotach (koło 600-700) są jakieś pojękiwania ktore ustępują po przygazowaniu. Szarpałem silnikiem we wszyskie srony i nie moge tego zlokalizować. Poduszki ? |
lukaszc (S) Furious Moderator ![]() 5x126 Cracovia | 2004-03-25 14:47:18 1
ten dźwiek to najprawdopodobniej te rozpieraki od ręcznego przy kołach , one maja takie zawleczki które lubia sie luzowac i wydawac ten straszny dźwiek , proponuje to wymienić koszty niewielki ale przynajmniej nie denerwuje sie człowiek |
mille F&F Sympatyk Honda Accord Aerodec ... Poznań | 2004-03-25 16:29:39
to nie bedzie to, wiem bo wlasnie mi sie to stalo (pekla zawleczka) i dzwiek jest inny, ten dzwiek to rytmiczne tarcie, przy hamowaniu sie nasila.. |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2004-03-25 16:39:49 Niezidentyfikowane dzwieki w maluchu to rzecz normalna... czlowiek by juz caly samochod wymienil a tu sie okazuje, ze to jakas smieszna pierdoła.
Mi sie cos tak tłucze ni to stuka, ni popierduje, a sie nagle okazalo, ze to sprezyna i guma od silnika do wyj... Zobacz moze to jest to. |
widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | 2004-03-25 17:07:28 takie cykanie to rzeczywiście mogą być rozpieraki. jeśli to głębszy huk, to może to też być odkręcona belka tylna |
BladyRS Rally126,Fiat 170sx Ruda Śląska | 2004-03-25 20:36:52 ten dzwiek nr 2 czyli jekina niskich obrotacz to gumy od zawieszenia silnika one tak czasem lubia |