Jak to kurde z tym resorem 126p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Wpadła mi idea do głowy bo mnie już szlag trafia, Wiadomo jak się resor wykleie to się przegnie, i ja mam już sporo uśmiechnięty, czy to coś zmienia? Mam dość nie typowy resor, bo mam dodatkowe pióro ale nie mam jednego seryjnego, drugiego z góry, jezdzi się fajnie ale to przegięcie mnie drażni!! Ale teraz mam idee wyjać to pióro dodatkowe, założyć seyjne i odwrócić tą lage z mocowaniem do zwrotnicy, całość wyklepać tak na 17 cm. wtedy by się nie przegiął a byłby nisko. co o tym myślicie?

ktos juz chyba robił takie patenty ale nie moge sobie przypomniec kto

Ja mam dodatkowe pióro (to najdłuższe z zagięciami tyle tylko, że zagięcia obcięte) dołożone do kompletu piór w resorze wyklepane na 15 bez odwracania mocowań i jest git. Podstawki splanowane i resor nawet nie myśli o wyginaniu w drugą stronę!!

moze tutaj cos znajdziesz
tam bylo malo ale o odwracaniu tak na dobra sprawe mam teraz wyklepany resor i dolozone 3cie pioro i jest super troche moze jest z przodu wysoki (tzn jakies 3cm przeswitu) ale jezdzi sie super

obciazony samochodem resor powinien byc idealnie prosty podstawki pod resorem powinny byc obciete o 10 mm a nad podstawka zastosowana podkladka z blachy 3 milometrowej rozkladajaca sile obciazenia na wieksza powirzchnie jasne bez dodatkowego piora chyba ze na tor F1 jezeli waga maluszka nie przekracza 550 kilo proponuje seryjne amorki (nowe)

no dobra... moj malacz pod swoim ciezarem ma idealnie prosty resor. podstawki nie sa splanowane, mam dodatkowe 3cie pioro, a jest w sumie wysoki. Poziomo wkladam 3 palce miedzy kolo a nadkole.

Jak splanuje podstawki to sie obnizy o te 1,5 cm? To niewiele.

Dejta wsadź fele 14 cali i po kłopocie .....

Ja u siebie mam z przodu sklepane tak ze 1 palec wchodzi.
Z tyłu z 15 cm do nadkola - ale to sie zmieni w przyszłym tygodniu .....
Co do felg - mam od starego nówki 13 ki z poldka ..... pomysle czy ich nie wsadze .... opony zdobyłbym z punto ..

Ja mam resor wyklepany na 10cm , podstawki 1 cm, zawias Bilstein i taką opcje polecam.Początkowo bez ustawienia zbierzności była lipa, ale po skorygowaniu tego trzyma się to naprawde nieźle.Mimo większego obciążenia na tył i wiadomo większej mocy na suchym jedzie jak przyklejony

Cytat:
2004-03-24 22:00:55, CZUCZU pisze:
Dejta wsadź fele 14 cali i po kłopocie .....

Ja u siebie mam z przodu sklepane tak ze 1 palec wchodzi.
Z tyłu z 15 cm do nadkola - ale to sie zmieni w przyszłym tygodniu .....
Co do felg - mam od starego nówki 13 ki z poldka ..... pomysle czy ich nie wsadze .... opony zdobyłbym z punto ..

szukam 13' ... tak jak i wiekszosc forumowiczow. Najlepiej po okazyjnej cenie