| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2004-03-23 08:32:50 Nio niestety od wiosny się zaczeło wyje jak cholera od strony kierowcy na wszystkich biegach dochodzi dwiek wycia delikatnego zgrzytania im wyższy bieg tym wycie słabsze... Co do oleju to był wymieniony na jesień sprawdzałem tydzień temu jest full.. eeeehh znowu wydatki.... |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2004-03-23 18:39:27 Adminku sprawdz sobie stan łozysk niekoniecznie to skrzynia. Wiem jak wyje skrzynia(duzo jezdze starym polonezem truckiem) sprawdz sobie pólosie i cały układ przeniesienia napedu.
P.S. teraz juz wiem dlaczego tak powoli dzisiaj jechałes A4 |
Krzysztof_L Warszawa | 2004-03-23 19:29:08 To faktycznie kruca bomba, masz problemasa. A może olejku w skrzyni za mało albo gówniany. |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2004-03-23 22:25:50
Czytasz posty ? |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2004-03-24 01:03:52 Adminek! Jak już diagnoza wykluczy wszelkie inksze zespoły i pozostanie "krzynka" to może wypróbujesz cosik z preparatów " XADO" /czy jakoś tak podobnie nazwane Poważnie pytam, bo sam się przymierzam! Powód?-miesiąc temu byłem zmuszony załatwić 2 ważne sprawy naraz w tym samym czasie i różnych miejscach-musiałem oddać mojego bolida w bybrate łapy znajomego, który pojechał nim do Gliwic....Nie wiem jak on kurwa jechał ale od tego momentu jak "daję buta"i wrzucam trójkę to prawie zawsze zgrzyta /a ja zgrzytam zębami |
Pawol Nubira 1.6 SX kombi ... Wrocław | 2004-03-24 08:15:59 Ja na razie plecionkę przykręciłem grubymi opaskami metalowymy. I trzyma |
Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2004-03-24 08:52:08 No wymyśliłem sobie taki tescik.!
Musze postawić autko na podnośniku odkecić osłone skrzyni biegów wsadzić jakiegoś gościa po fury kazać mu zapalić silnika wrzucić jedyneczke i podkrecić do 2500obr i delikatnie hamować bryke nożnym wtedy teoretycznie pojawia się wycie.! czyli jazda/przyspieszanie najlepiej słyszalne na pierwszysm biegu. No i pod furą słuchać gdzie to holerstwo wyrczy... Co do A4 to faktycznie ostatnimi czasy musze sie hamować właśnie z powodu wycia bo nigdy niewiadomo kiedy gówno sie rozleci |
Krzysztof_L Warszawa | 2004-03-24 09:39:22 ,,Czytasz posty ? tak, czytam ale uważam, że nie zaszkodzi trochę humoru. A Tobie go zabrakło, pewnie nie pierwszy raz. |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2004-03-24 12:13:16
Ale gdzie tam byl jakis humor |
Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2004-03-24 14:31:21 EEEEEEEEE Wracać mi do tematu ale już.!!!!! i nierobić mi tu bo bede dawać i potem bedzie .!
HEHE ale sie pobawilem emitami... |
Krzysztof_L Warszawa | 2004-03-24 16:33:07 Nie miał racji (irytację niech zostawi dla siebie), a z tym humorem to tak jak w kawałch abstrakcyjnych (są takie), ale to trzeba rozumieć. |
Tomek-Mydlowski Warszawa | 2004-03-25 23:22:10 hmm a może to siakaś pierduła - czyt np mechanizm zmiany biegów opiera się o przewody od gazu i przy określonych obrotach wpada w wibracje? Odnosnie samej skrzyni....to moja dostała mocno po dupie....tzn zrobiłem ze 3 tys na połowie stanu oleju.... Tak to jest jak sie uszczelni szkrzynie z jednej strony...a ta zacznie rzygać z drugiej Dolałem oleju i wszystko ok, nic nie zgrzyta, nic nie wyje nic nie wyskakuje. Generalnie skrzynie w espero są nie do zaje....wiadomo czego Jutro jak się wyrobie zabieram sie za uszczelnienie tego ustrojstwa |