| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
lunatyk F&F Sympatyk unolot Kraków | 2004-03-25 19:38:06 Nabylem niedawno kolektor rurowy 4-2-1 od cc do mojego silniczka i musze go przerobic, poniewaz wychodzi nie w ta strone co powinien - z uwagi na inne ulozenie silnika w cc i 126 (swap). Czy jest ktos w krakowie kto mogl by to w miare profesjonalnie przerobic? (za nie kosmiczne pieniadze). Rura wychadzaca jest za dluga i skierownan w strone wachacza a nie skrzyni (w 126) tak jak bym chcial. Prosze o pomoc.
|
Art126 F&F Sympatyk Fiat 126p już jeździ Wołomin | 2004-03-25 20:42:03 Niestety nie umiem powiedzieć czy ktoś w Kraku to zrobi , ale generalnie może samemu to przerobić migomatem, albo oddać do kogoś kto ma migomat i ładnie spawa.Przy okazji zdjęcie mojego kolektora (4-1 aczkolwiek taki nietypowy 4-1)
![]() |
Rino125p F&F Sympatyk Kraków | 2004-03-25 20:43:26 Udeż do Konia on przerabiał cały wydech pod ten kolektor. pozdrówki |
lunatyk F&F Sympatyk unolot Kraków | 2004-03-25 21:39:56
slyszalem ze wydech powinno sie jednak spawac gazowo... moj w niektorych miejscach zostal "wzmocniony" zwykla elektryka lub migomatem(nie wiem dokladnie), ale w taki sposob, ze ktos poprzepalal scianki i po drugiej stronie - srodek rury- porobily sie takie grodki(przetopienie mat) - pogorszenie przeplywu @ art126 nie myslales o wydluzeniu wydechu i przeniesieniu go na druga strone? chyba kat pomiedzy rura wchodzaca do tlumika jest dosc spory [ wiadomość edytowana przez: lunatyk dnia 2004-03-25 21:44:01 ] |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2004-03-25 22:23:06 firma old car bass bawi się w takie przeróbki. Mają 2 zakłady jeden w Krakowie na ul. Siemaszki a drugi w Kochanowie 2A ( tel. 285-18-76 ). Ale jeśli wystarczy dobry spawacz to uderz do jakiegoś blacharza...
pozdrawiam |
Art126 F&F Sympatyk Fiat 126p już jeździ Wołomin | 2004-03-26 12:16:41
Gazówką równie łatwo przepalić wydech, tylko używa się jej do ocynku z tego się się orientuje a ocynk to pucha tłumika. Z tego co zrozumiałem chcesz spawać rurki więc możesz je migomatem potraktować, tylko dać do kogoś kto nie będzie robił tego na czas i kto rzeczywiście umie się tym obsługiwać (wbrew pozorom mało blacharzy
Aaa, chodzi o kąt ....a ja mysle jaki kat przecież tam nie ma katalizatora....
To jest całkowity przelot, tzn kolektor + wydech (z 131 mirafiiori)przelotowy.Jak to chodzi, hmm ciężko opisać, napewno dźwięk jest niesamowity, szczególnie jak jedziesz gdzieś między blokami i wkrecisz silnik do 7-8tys.... aż ciarki przechodzą.Kupiłem silnik z tym wydechem także nie moge opisać różnicy z kolektorem 4-1 i seryjnym jeżeli chodzi o osiągi. Niech ktoś mnie uswiadomi co do przenoszenia wydechu na drugą strone, zwróccie uwage na wydech np. silnika 850 Spidera, silnik identyczny praktycznie (903) ktoś tam przenosił wydech na drugą strone?
[ wiadomość edytowana przez: art126 dnia 2004-03-26 13:21:42 ] |
lunatyk F&F Sympatyk unolot Kraków | 2004-03-26 16:53:06 W 850 nikt nie przenosil na druga strone, bo byla tam chlodnica, wiec nie mialo by to wiekszego sensu, ale czasami wydluzenie wydechu daje pozytywne efekty. Ponizej fotki, poza profesjonalnym spawaniem, widac tez te nieszczesne domowe spawy
![]() |