Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2005-03-14 12:33:04 W wątku o pikniku w Modlinie wspomniałem coś niecoś o fortach warszawskich i cytadeli poznańskiej (Modlinnnn).
Ale inne miasta też mają swoje militarno-historyczne atrakcje. Taki Kraków naprzyład: Twierdza Kraków. Kto z Was lubi takie eksploracyjno-przygodowe smaczki -> dajcie znać -> zaczęło mnie to interesować i chciałbym się gdzieś podpiąć (jest Towarzystwo Przyjaciół Fortyfikacji, ale może Ktoś z Klubu ma również takowe ciągotki...). Od małego lubiłem wchodzić w różne takie... tentego... dziury... i tak mi pozostało na starość ![]() Można zamienić część spotów w wyprawy "śladami naszej historii". Można sobie pooglądać "żywą" historię z zewnątrz, a najodważniejsi z odwaznych mogą poqsić się o oglądanie od środka. |
![]() Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2005-03-14 13:00:41 Na zrazie to mmyślałem o podziemnych budowlach inżynierskich, gdzie nie trzeba się za dużo wsponać po ścianach... takietam korytarze, gdzie może trzeba będzie się gdzieś przeciskać, ale nie spuszczać i wspinać na linie...
Dla zainteresowanych -> mam propozycję do rozważenia: PODZIEMIA... |
![]() Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2005-03-14 13:15:38 Jutro - wtorek - w Muzeum Techniki w Wawie od 17.30 będą mieli wykład ludzie od fortyfikacji i eksploracji takich urządzeń. Ja się wstępnie wybieram (choć nie na 100% i pewnikiem będę na sam koniec ![]() Na sobotę wstępnie umówiłem się z nimi na zwiedzanie Fortu Legionów. To nic pewnego, ale jest duża szansa. Może ktoś z Wawy też byłby chętny? ![]() ![]() |
![]() Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2005-03-14 13:16:37
To może kiedyś jakiś wspólny wypadzik ![]() A może rajdzik LKP? |
![]() arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2005-03-14 14:38:22
ty mnie mariusznia nie podniecaj ![]() ![]() ![]() a moze zalozymy bojowkle LKP??? ![]() ![]() |
![]() Koliber_111 SYMPATYCZNY GOŚĆ łada 2101/łada 110(s ... Warszawa | 2005-03-14 14:43:18 Arsen-teroryzm i dywersja- a feeee.. ![]() |
![]() Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2005-03-14 16:52:44 Jka ktoś będzie coś ciekawego organizował, to prosze o inf. niewykluczone, ze sie wybiorę ![]() |
![]() Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2005-03-14 16:53:42
Bunkry UPA i inne ziemianki też mogą być ![]() |
![]() Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2005-03-14 16:56:00 Mnie bardziej interesują opuszczone miasta ![]() ![]() ![]() Każdy zna to miasto koło Czarnobyla, ale tam jest niebezpiecznie się narazie wybierać, ale jest takie miasto w Polsce na środkowym pomorzu - Kłomino koło Bornego Sulinowa. Ostatino bardzo mnie to fascynuje i jak się zrobi cieplej to planuje tam wypad - kto wie, może na dlugi weekend majowy. |
![]() misiekns ŁADZIARZ Lada Samara / PF 126p Nowy Sącz | 2005-03-14 17:03:34 Mariusz z tego co wiem to Lincoln sie czyms takim fascynuje, wiec pogadaj z nim ![]() |
![]() Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2005-03-14 17:24:16 A korzystał już ktoś z wykrywacza metali? Ciekawe jak to jest z takim czymś... Jakie to jest czułe i takietam...
A jakbym tak wyskoczył z takimtamurządzeniem na plażę dajmy na to w lipcu i zaczął przechadzać się pomiędzy opalającymi się kobiszczami mrucząc pod nosem, że gdzies tutaj ta pieprzona AlKaida zakopała ładunki wybuchowe, to... myślicie, że zrobiłoby się troszkę luźniej i mógłbym zagrać partyjkę CROSSGOLFA ? Albo jakbym zaczął omiatać tym talerzykiem/wykrywaczykiem kazdego odwiedzającego moje mieszkanie ("Panie Listonoszu prosze się obrócic... ooo... coś Pan masz w kieszeni... moze nóż!", "Żono dzwoń po Policję" ![]() |
![]() andrzej_krakow (S) MEGA ŁADZIARZ ![]() Złom 2105 aktualnie Warszawa | 2005-03-14 17:35:24 Tutaj jest troszke ciekawych rzeczy:
odkrywca forty krakowskie i nie tylko tyż o krakowie W kazdym razie jest co poczytać Jeżeli chodzi o mnie to mnie najbardziej interesuje historia marynarek wojennych z lat 1900-1919 r . ----------------- Były Łada 2105 r.1983 Łada 2101 r.1986 Łada Samara 2109 r.1990 Jest Wrak Łada 2105 r. 1986 |
![]() arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2005-03-14 18:03:26
hehe co kilka dni jestem w kazimierzu byłem tez w olsztynie checinach i kilku innych ![]() |
soop SYMPATYCZNY GOŚĆ PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2005-03-14 18:53:17 Mariusz: ja sie w wykopki kiedys bawilem, wykrywacz metalu mam, ostatnio mniej bo na nic nie mam czasu.
Czulosc...to oczywiscie zalezy od sprzetu i rozmiarow danego przedmiotu jak rowniez rodzaju metalu (dla modeli z tzw. 'dyskryminacja'). Widzialem kiedys sprzet w postaci takiej szerokiej listwy, obslugiwanej przez dwoch jegomosci, ktory na wyswietlaczu LCD pokazywal ksztalt i glebokosc przedmiotu pod ziemia. Balem sie zapytac ile to kosztowalo ![]() Mnie bardziej kreca bunkry wszelakiej masci. Ale twierdzami tez nie gardze ![]() [ wiadomość edytowana przez: soop dnia 2005-03-14 18:56:43 ] |
![]() Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2005-03-15 01:20:24 Soooopie -> jakbyś był kiedyś w Wawie - zabierz ten wykrywacz ze sobą, to sobie zerknę jak to wygląda w naturze (jeśli to nie będzie problemem). Z góry dźwięki ![]() |
![]() arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2005-03-15 10:39:28 nie słuchaj goo przyjedz do mnie !!
w 1915 była u mnie b.duza bitwa legionow polski 4-takow dokładnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2005-03-15 11:38:06 Qrna -> może można gdzieś wypożyczyć taki wykrywacz. Bo qpować od razu to szkoda troszkę kaski.
A Ty Arsen sie mądruj ![]() ![]() |