MotoNews.pl

Jaką instalacje LPG do 1,5 16V ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jaka instalacja nie dostarczy mi kłopotów w eksploatacji. Którą generację instalacji zastosować za rozsądną cenę. Oczywiści priorytet dla bezpieczeństwa silnika.

Ja ma POLGAS - 17 tysięcy km, zero problemów, ale dynamika została w domu w szafie...
Muszę odwiedzić jakiegoś pasjonata gazownika, to coś może przereguluje...
Pozdr. P.

Jeśli chodzi o firmę to chyba najlepszą renomę ma Landi.

Co do wyboru generacji to jeśli zależy Ci na najlepszym współczynniku ceny do jakosci, to polecam tradycyjną instalację parownik + mieszalnik z pełną elektroniką za ok. 1900 zł.

ja mam instalke Landi za 2000zl . I jest super . Polecam

ja mam BRC, rok czasu i 18kkm i tylko mala regulacja - polecam, cena 2000zl

Mam TARTARINI- 5 lat!!! I SPOKÓJ ABSOLUTNY!!!

Ja jeżdżę od 10 tys. na instalacji Landi+elektronika Autronika (1900zł.) i jestem dosyć zadowolony.
Dynamika spadła minimalnie a spalanie na gazie poniżej 9 l.
Niestety w ostatnim czasie pojawiły się problemy z wyłączającą się w czasie jazdy instalką, ale jest jeszcze na gwarancji, więc nie wpływa to negatywnie na moją ocenę.

tartarini rulez

Bedini - 120 tys. km 5 lat i zero problemów, regeneracja parownika po 80.000km w sumie 3 regulacje w czasie całego użytkowania w listopadzie 1999r koszt założenia 2700zł instalka na elektronice 2 generacji - użytkowanie bez zarzutu... polecam zakład w wawie na rakowieckiej

Ja mam Lovato (lov-eco) i też jestem zadowolony, miałem problemy ale z winy gaziarza montującego instalację i regulującaego ją. W w-wie jest bardzo dobry gaziarz, który wie co robi, ale zanim do niego dotarłem to trochę potrwało. Teraz jest już bardzo dobrze. Espero ma prostą elektronikę sterującą więc nie ma sensu montować złożonego US.
Pozdr.

Witam,

Ja też mam Bedini i jest w porządku. 2 tygodnie temu wymieniłem parownik (po przejechaniu 88 000 na pierwszym) i jest super (dzisiaj idę na przegląd gwarancyjny). Istalacja była zakładana w Polgas'ie i tam ją również jako 2 właściciel serwisuję.
Moim skromnym zdaniem duże znaczenie ma to, kto zakłada tą instalację. Większość problemów związanych z instalacją w trakcie jej użytkowania wynika z błędnie przeprowadzonej instalacji. Wolałbym dać 150-200 zł więcej za instalację ale mieć na nią gwarancję, serwis i pewność że zakład zrobi wszystko w sposób profesjonalny. Z drugiej strony nie mówię, że w małych zakładzikach źle zakładają instalacje.
Pozdrawiam,

slayter

dokladnie TAK - najwieksze znaczenie ma zaklad co zaklada instalke. W Rzeszowie moge jeden polecic - Firma Sinja - najlepsza okolicy. Jest jeden zaklad kolo Leżajska w Żołyni - to tam 6 aut sie spalilo przez zakladana tam instaalcje gazowa. Trzeba uwazac u kogo sie zaklada

Tydzien temu zalozylem instalacje gazowa ( wkoncu) za smiesznie niska cene - 1650 zl. Instalacja firmy Tomasetti, jezdze tydzien i wszystko jest spoko, nie gasnie idzie wmiare dobrze. Do tej pory nie mialem zadnych problemow. Oczywiscie instalacja z komputerem itp. Firma zakladajaca znajdu sie pod Wroclawiem miejscowosc Żurawina

Cytat:
2004-04-30 23:44:42, przemekk pisze:
Tydzien temu zalozylem instalacje gazowa ( wkoncu) za smiesznie niska cene - 1650 zl.

hehe - to moja jeszcze śmieszniejsza cena - o parę setek....
Ale po znajomości, po kosztach...
Pozdr. P.