EMule

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam mały problemik, co prawda nie z wózkiem ale jednak mysle iz mi ktoś pomoże. Zainstalowałem program eMule i za cholere nie moge go uruchomić. Nie chce się połączyć z zadnym serwerem.
Jest taki komunikat " na liscie serwerów do podłączenia nie znaleziono poprawnych wpisów" i pod spodem oczywiscie " rozłączony"

wejdz sobie TU sciagnij liste serwerow i sprobuj jeszcze raz
tam pewnie jest stara lista
jak bedziesz chcial cos jeszcze wiedziec to kontakt przez gg

Serdeczne dzięki narescie podłączony jeszcze tylko zakumam jak się to obsługuje i będzie git

A co to Emule

eMule - to taki zajebisty programik do ściągania plików muzycznych i innych pierdół od innych osób.
Zajebista sprawa...

Poprostu kolejny Peer 2 Peer...

Nic innego jak Kazaa.. Napster (ten byl tylko do MP3)... SoulSeek i wiele wiele mu podobnych

W sumie... wazne ze dziala

Ja ostatnio uzywam SoulSeek ze wzgledu na to ze dziala za firewallem a to dla mnie bardzo wazne

P.S mul dziala za wallem tylko wtedy jak jest wall z 1 strony

ja mam zewn ipka lub wewn (zalezy jak zechce ) wiec mnie to tam nie dotyczy, zawsze mam highID

Jak ktos korzysta z Emule to polecam www.osloskop.net

Ja z osiołka zrezygnowałem... jak dla mnie za duży mułek z tego programu, osobiście preferuję DC++ i ściągam wszystko, filmy gry, muzykę....

Przez kazaa mialem problemy i jakoś się od tego programu bronię

jesli chcesz sie dowiedziec cos o zasadzie dzialni mula to polecam TO forum
a generelnie nie nastawial sie ze mul ci zacznie odrazu ciagnac niestety dziala tam system kredytow i im wiecej dasz tym wiecej dostaniesz
ja jak zaczynalem swoja przygose z mulem zrobilem tak nastawilem mula na wysylanie na max lacza (oczywiscie trzeba miec co wysylac najlepiej jakies 3-4 nowe filmy lub gry) i tak przez 2 tygodnie ludzie ciagneli odemnie potem wrzucilem cos do sciagania i zaczelo isc najpierw powoli potem coraz szybciej
teraz 2 plyty potrafi mi sciagnac w 3 dni
wszystko zalezy od tego jakie masz lacze czy masz zew czy wew IP i od paru innych zeczy
w mule do 12 kb predkosci wysylania obowiazuje ratio 1:3 czyli z kazde 3 kb wyslane dostajesz 1 kb z sieci
jesli lacze ci na to pozwala ustaw sobie wysylanie 12 kb a pobieranie 0 czyli max lacza
jest jeszce problem z wersja bo jest ibh od zawalenia i rozne wersje na roznych sieciach roznie pracuja
ale popatrz na to forum tam duzo mozna sie dowiedziec
wrazie co suze pomoca

ale sie kurde rozpisalem

Diacon.. wada DC jest to ze mozesz sciagac na raz z jednego HUBa i trzeba przeszukiwac kilka aby znalezc to co sie chce...

Soul seek jest prawie klonem DC ale wlasnie nie trzeba tego robic... przy okazji.. zapisuje liste Twoich plikow na serverze O_O i nawet jezeli nie ma danego uzytkownika w sieci jestes w stanie zapisac sie w kolejce aby sciagnac dany plik.. to pomaga jak sie sciaga duze pliki

Poza tym... ja mam tam transfery do 100k/s

Skusiłem się i zainstalowałem eMule.
Mam prośbę do praktyków o podesłanie pliku z serwerami i sposobu na szybsze ściąganie niż 0,3 kB/s.
Słyszałem o możliwości podmiany jakiegoś pliku (jako źródło plik od zaawansowanego wysyłacza).

Cytat:
2003-12-16 06:25:04, KeyJey pisze:
Diacon.. wada DC jest to ze mozesz sciagac na raz z jednego HUBa i trzeba przeszukiwac kilka aby znalezc to co sie chce...

Masz racje, to jest wada DC i dlatego powstalo DC++, gdzie mozesz sie podlaczac do wielu serwerow - jest jedna wyszukiwarka, ktora przeszukuje wszystkie do ktorych sie podlaczyles

Cytat:
Poza tym... ja mam tam transfery do 100k/s

Ja na DC++ tez mam do 100, a nawet czasami wiecej

Cytat:
AnJey pisze:
Skusiłem się i zainstalowałem eMule.
Mam prośbę do praktyków o podesłanie pliku z serwerami i sposobu na szybsze ściąganie niż 0,3 kB/s.
Słyszałem o możliwości podmiany jakiegoś pliku (jako źródło plik od zaawansowanego wysyłacza).

Prosze: http://www.esel-paradies.de/server/server.met
Wklej to w [serwer] -> aktualizuj liste serwerow podczas uruchamiania

Co do szybszego scaigania to im wiecej wysylasz tym krocej stoisz w kolejkach. Zadnych "cwaniackich" sposobow nie znam

Wyprobujcie jeszcze BitTorrenta - moim zdaniem swietny program - transfery u mnie nie dochodza do 100, ale 70 da sie wyciagnac. Najwazniejsze ze przewaznie sciaga sie nim 20-40kB/s stale Oczywiscie nie ma na nim zadnych fake'ow (co na Kazie jest nagminne ). Aha, jeszcze adresik Sam program sciagamy z wyskakujacego pop-upa, pliki klikajac na odnosniki na stronie. Proste

Co prawda jeszcze nie jesteśmy w UE, ale poczytajcie co nam w temacie P2P może "zafundować"

TUTAJ link do artykułu z Gazeta.pl

ach ta UE... Rozmarzyliśmy się, zobaczyliśmy gwiazdki, a teraz czar pryska PS Tak też mówi mój kumpel, gdy już lepiej pozna przysłowiową dziewczynę marzeń.

Cytat:
2004-03-31 20:35:12, rjsunset pisze:
ach ta UE... Rozmarzyliśmy się, zobaczyliśmy gwiazdki, a teraz czar pryska PS Tak też mówi mój kumpel, gdy już lepiej pozna przysłowiową dziewczynę marzeń.

Nawet jeśli roześlą... Nie mam na siebie netu, ani na rodzine...

W podtekscie nie chodziło mi tylko o cukier i mp3...

Cytat:
2004-03-31 20:43:53, rjsunset pisze:
W podtekscie nie chodziło mi tylko o cukier i mp3...

Oczywiście.

Niestety "zonków" jest dużo więcej...