| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
bimber1 (S) Furious Moderator kant Kraków | 2004-04-02 17:18:41 ja proponuje poprostu remoncik zaciskow Pozdrawiam |
Parnel F&F Sympatyk 126 p /CC KRAKOW | 2004-04-02 20:29:16 prawdopodobnie sa zatarte tloczki w zaciskach lub jarzma nie chodza tak jak trzeba wyczysc umyj zmien gumki i juz nara |
goorek F&F MEMBER był/jest Łęki City / Kraków | 2004-04-02 21:21:43 w wyszukiwarce trzeba bylo poszukac bo aktualnie mam ten sam problem. |
M-U-S-T-A-N-G BMW E32 Kraków | 2004-04-02 23:14:38 U mnie takie sciaganie na lewa strone skonczylo sie rozgrzeniem tarczy do czerwonosci..bo tloczek juz mial strasznie skorodowana powierzchnie..i juz wogole nie wracal....pojechalem na szrota..kupilem zacisk za 20 zl..i ostatnio go sprawdzalem..i zauwazylem ze poprzedni wlasciciel..musial dbac o niego..gdyz powierzchnia tloczka byla posmarowana specjalna pasta do tloczkow..ja wlasnie ostatnio kupilem taka paste..koszt to 5 zl okolo..wiec najlepiej jak wysuniesz tloczek i sprawdzisz..jesli jest juz duzo rdzy..to lepiej kupic na szrocie..a jak malo..to wyczysc go ladnie i kup ta paste i nasmaruj tloczek..po zalozeniu..nie powinno byc problemu juz z tym |
bimber1 (S) Furious Moderator kant Kraków | 2004-04-02 23:30:55
ta pasta ma jakos nazwe ??? bo nieoczekiwanie jestem zmuszony do rozbierania tylnych hamulcow |
MAGNUM 125 Reda | 2004-04-02 23:52:41 zabawne.. hehe ja w niedzielę(kolejną) jade na warsztat żeby sobie pogrzebać przy aucie a owszem, tylne koła całość nie powinna zająć więcej niż 2 - max. 3 godziny - w końcu każdą śrubkę trzeba oczyścić i nasmarować a pasta do tłoczków której używamy na warsztacie nazywa się brake paste |
bimber1 (S) Furious Moderator kant Kraków | 2004-04-03 00:09:17
Podziekowal |
M-U-S-T-A-N-G BMW E32 Kraków | 2004-04-03 20:33:26
|
MAGNUM 125 Reda | 2004-04-04 23:42:03 no i tylne hamulce zrobione, nowe tarcze, nowe klocki i nowa linka ręcznego, niestety z braku czasu nie zdążyłem wykonać blokady hamulca ręcznego a raczej jego zapadki gorsza sprawa to to ze auto zaczeło podczas hamowania ściągać w prawo.. mam załamkę.. ale trochę pojeżdzę może niech się klocki dopasują z tarczami a jak nie to jeszcze zajrzę do przednich może tam też potrzeba już klocki wymienić? zobaczymy. aha dodałem nowe fotki w końcu zrobione cyfrówką teraz dokładnie widać jak auto wygląda z zewnątrz, robiłem tez zdjęcia od spodu ale źle się ustawiłem i w zasadzie nic na nich nie widać, musze zrobić nowe. fotki do obejrzenia oczywiście w profilu. |