Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() zeckon PF 125p/Ford Fiesta ... Łódź | 2004-03-31 09:36:19 Zaplon ?? |
![]() Twarog F&F Sympatyk Fiat 125p/Opel Omega Kobyłka | 2004-03-31 10:23:24 ja miałem podobnie w swoim jak jeszcze jezdziłem na benzynie tez musiałem kręcić długo po dłuższym postoju i tu przestawienie zapłonu o kilka stopni pomogło delikatnie ale nie wiele. Dalej musiałem kręcić tylko ciut mniej. Zobacz pompe paliwa może puszcze spowrotem paliwa i musiosz pompować od nowa go z baku gdyz ja odkąd jezdze na gazie czegos takiego nie mam odpala odrazu na gazie.
Jesli nie mam racji z pompą to niech ktos mnie poprawi Pozdro |
![]() bimber1 (S) Furious Moderator kant Kraków | 2004-03-31 11:34:41 Wydaje mi sie ze ta pompa moze byc przyczyna ale i z zaplonem tez mozna poprubowac, kiedys mialem podobnie, teraz mam elektryczna pompe (chyba) z łady, po przekreceni stacyjki momentalnie pompuje paliwo, przydaje sie to szczegonie w zimie jak na gazie nie moge zapalic ![]() |
![]() Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2004-03-31 12:41:49 Ja też bym stawiał na zasilanie. Mam podobną sytuacje - jak odpalam codziennie to nie ma problemu, pali od dotknięcia. Jeśli jednak postoi kilka dni to już porażka. Też muszę kręcić kilkanaście razy lub więcej i z trudem odpala, ale nie zawsze. Wydaje mi się, że pompka paliwa już ma za małą wydajność, przynajmniej przy prędkośći jaką oferuje rozrusznik. Kiedyś miałem słaby aku wiec nie kreciłem po tygodniowym postoju - zaciągnął mnie dostawczak. Ledwo zjechałem z krawężnika, nie zdążyłem jeszcze sprzęgła dobrze puścić na II-ce i już odpalił (bez ssania) ![]() |
![]() bimber1 (S) Furious Moderator kant Kraków | 2004-03-31 19:49:40
Nie mam mechanicznej, zostala zdemontowana i zaslepiona. Moja pompka jest chyba od CC a nie od lady jak wczesniej pisalem (pomylilo mi sie ![]() ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: bimber1 dnia 2004-03-31 19:49:58 ] |
![]() stasiu F&F MEMBER 125p 73' Łódź | 2004-03-31 22:10:12 ja stawiam na to ze benzyna splywa spowrotem do gaznika bo pomkpa nie trzyma a moze i popychac wyrobiony to licho pompuje . . ![]() |