Wałek rozrządu -pomocy Trójmiasto

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wprawdzie forum nie jest do tego typu celów no ale...
Czy któryś z klubowiczów (rozchodzi się o trójmiasto - głownie) nie posiada w swoich zasobach sprawnego wałka rozrządu do poloneza 1,5 AB (82km) taki co by miał widoczne punkty twardości i te 6,5mm (fabryka przwieduje 6.65mm) wzniosu krzywek (mój obecny ma 5,99 i jest nieco doje****) ma się rozumieć do odsprzedania
Lub prosiłbym o ewentualne namiary na miejsca gdzie można coś takiego zdobyć...(rzemosło odpada)
Sprawa jest o tyle pilna że dzisiaj blok idzie do szlifu a wałka jak dotej pory nie udało mnie się zakombinować
Dzięki serdeczne FSOliebhaber

No to jedyne wyscie jest takie, kierunek sklep

Cytat:
2004-03-23 16:04:49, Skora pisze:
No to jedyne wyscie jest takie, kierunek sklep

Hmmm no tylko problem w tym że w sklepach nie ma fabrycznych....(bo to sie nie psuje itp.)

hehe bardzo śmieszne sklep
tam odpowiedzi typu "to się nie psuje i my nie trzymamy"
lub dostępne rzemiosło nie nadające się do kręcenia

No to podjedz do Radeckiej kolo Bimetu albo na Hallera do hurtowni kolo Nomi.

to właśnie od radeckej tekst typu "to się nie psuje..."
A nowych fabrycznych już dawno nie ma tylko rzemiosło
mnie się rozchodzi o używany ale sprawny - o niebo lepszy od rzemiosła

No to jeszcze pozostaje Światek

Cytat:
2004-03-23 16:17:42, Skora pisze:
No to jeszcze pozostaje Światek

Tu cie zmartwie Światek opiera się na polityce "ty mi przyslij swój, a ja ci go przerobie na sportowy..."

Świątek po dłuższym namyśle i głosach przeciw mojego mechanika i Nomada - odpadł - za dużo będzie palił, będzie głósny, brak dynamiki na niskich obrotach i może się rozpaść

Zobacz w Gdyni na Działdowskiej,mają mydło i powidło jueśli chodzi w FSO

prosta sprawa, jezeli chodzi o walek to tez musialem wymeinic i w sklepach sa tylko walki rzemieslnicze ktore sa z plasteliny.

ja kupilem oryginalnny. tylko ze nie wiem czy moj typ pasuje do twojego poldka, tuy by sie jakis mechanik z krwi i kosci mogl wypowiedzic(ja mam fso1500).

walek do fso 1500 FABRYCZNY mozna kupic za bezcen(chyba za trafisz na szefa) w koszalinie w dawnym polmozbycie-dzis motocentrum daewoo(nie sprzedaja oficjalnie tych rzeczy, ale pozostalo im kupa rzeczy w piwnicach po dawnym polmozbycie).

ja kupilem nowy fabryczny walek juz nie pamietam chyba za 100zl czy 110zl gdiz w sklepie chyba kosztowal 160-170zl. ale rozmowa wygladala tak ze (trafilem na szefa) spytal ile kosztuje taki walek w sklepie, powiedzialme prawde, i powiedzla ze mam go 50zl taniej. jakbym trafil na zwyklego pracownika to pewnie bym mial za 5zl.

zapewne sprawa rozbija sie tylko o wnios krzywek ale nie jestem pewny do końca...
Mój mechanik operuje teminem "wzmocniony" tak więc ten od fiata nie bedzie taki sam niż w poldolocie (pasować będzie napewno, ale...)

Wałek do poldka bez hydrauliki musi mieć na końcu wybite wielkie "W" -od wzmocniony, zresztą ja innych nie spotkałem w silnikach od AA po CB. Wałek od fiata (silnik 115c) jest krótszy i nie ma czopa pod simmerring i do poldka się go nie zakłada, chociaż można by zastosować przedłużkę tą którą używało się do przeróbki rozrządu z łańcucha na pasek. Wałek W ma nieco dłuższe czasy otwarcia i wznios 6,65 mm a fiatowski miał tylko 6,5 mm.

no wiezisz czyli sprawa jest jasna,..to sa inne walki.(choc prawie takie same.)

Co nie zmienia faktu, że nadal nic nie wyczesałem
Zobaczymy co jutrzejszy dzień przyniesie

moze zadzwonisz do mojego motocentrum w koszalnie io zapytasz, moze maja, taqki jaki walek masz ty.

wiem ze to co napisalem ponizej malo brzmi po POLSKIEMU ale mam nadziej ze zrozumiales przekaz

Dobra nie szukajcie, jusz znalazłem

gdzie był?

Trochę to trwało