Zabytki na rajdowych trasach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wlasnie ogladalem oes na tvn turbo i pokazywali eliminacje slowacji. I pokazali klase zabytkowa, normalnie kolesie scigali sie oktawkami, rapidami czy mb i nawet ladnie wymiatali.
i zapowiedzieli, ze i u nas cos podobego bedzie...
zna ktos jakies szczegoly?
Mowili, ze poawia sie malany i kanty czy syreny...
to moze i ladzianka ktos wyskoczy???????

Hmmm Lada juz jako zabytek Moja Samara czuje sie mlodo i poki co jeszcze nie traktuje jej jako zabytku Ale klasyki faktycznie... na przyklad Andrzej moglby sie zjawic swoja 2101 - to by bylo cos

O Kurna i ja to przegapiłem! Adasco ddaj znać jak coś z rajdowymi klasykami będzie na tej telewizji Na szczęscie powtóek tam nie brakuje więc pewnie jeszcze kilka razy obejrzę - ale proponuję w tym temacuie powidamiać o ciekawych audycjach nadawanych na tej telewizji
Ma być cos takiego i u nas - skoro nasze rajdy padają a najsilniejszym autem będzie fiat punto super 16oo-na słowacji będzie startować pewnie kilkanaście WRC - a u nas - ani jedno
Ale jaja -nieźle to wszystko pada - nie ma się z czego cieszyć - niedługo będziemy się scigac traktorami(Samoobrona już funduje puchar i opracowuje regulamin) ale tak na powaznie to cienko to wszystko wygląda . Juz podali ,ze sląski odwołany i zamiast niego ma byc krakowski- ale czy to pewne???
Jedyna nadzieja,ze właśnie H-grupa ożywi trasy rajdowe.Czyli włsnie takie samochody jak te , które oglądłeś na TVN. Ale czy to jest przyszłość polskich rajdów???
raczej wątpię - ale na H- grupy będę jeździł
Paweł

Cytat:
2004-03-31 00:00:05, misiekns pisze:
na przyklad Andrzej moglby sie zjawic swoja 2101 - to by bylo cos

Eeee, chyba by mnie nie dopuścili, moja Żigulka jest jeszcze za młoda, ledwo w tym roku pełnoletność jej stuknęła, gdzie tam jej jeszcze do weteranów.

to tylko gwoli scislosci dodam, ze byly 2 polskie zalogi.
Kuzi nawymiatal tam eleganco i lideruje, a druga zaloga (nazwisk nie pomne) dygnela pugiem 306 w drzewko - slynny slowacki zwirek, ktorego i ja tej zim doswiadczylem....
niestety, program ogladalem wyrywkowo, bo moj synek dziwnie ozywia sie, jak w tv slychac ryk silnikow.... i skutecze go zaglusza.
w ogole z nim sa jaja, bo ostatnio jak strasznie ryczal uspokoil sie, gdy zaczalem buczec, udajac samochod.
moze na rajdowca go wychowam... skoro ze mnie juz porzadny kierowca nie bedzie.....

Paweł: u nas powstała klasa historyczna, głównie dlatego żeby Fabio mógł wystartować swoją Lancią, nie liczyłbym na ożywienie RSMP przez tą klasę, chociaż też mi się to marzy. Poza tym przecież Punto nie będzie najmcniejszym autem w RSMP!! Pozdro

Cytat:
Eeee, chyba by mnie nie dopuścili, moja Żigulka jest jeszcze za młoda, ledwo w tym roku pełnoletność jej stuknęła, gdzie tam jej jeszcze do weteranów.

To Twoja Lada Andrzej ma dopiero 18 lat

Cytat:
2004-03-31 00:29:01, adasco pisze:
a druga zaloga (nazwisk nie pomne) dygnela pugiem 306 w drzewko - slynny slowacki zwirek, ktorego i ja tej zim doswiadczylem....

Dariusz Grudniewski, podkrakowski kierowca, bardzo sympatyczny swoja drogą