| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
artisa E11 FL - angol Krasnystaw | 2007-01-24 10:05:52 Witam,
dot. Corolla E11 2000 r. z silnikiem 1,9D (angol ale robiony na europe do Belgii) Serdecznie proszę o pomoc bo jadąc dzisiaj do pracy wchodząc na obroty ok. 2000 wydobywa się stukot podobny do stukania zaworów (nie wiem skąd silnik może jakaś pompa?). Również wskazówka obrotomierza spada w dół ale obroty nie. Jak również zapala i gaśnie kontrolka pomarańczowa wyglądająca jak jakaś pompka (znalazłem taką kontrolkę z opisu tablicy od avensisa i pisze że to "Lampka diagnostyczna systemu wtryskowo-zapłonowego sterowania silnika - występuje tylko w wersjach benzynowych" Foto kontrolki zamieściłem w moim "Profilu" jako foto auta. A mój przecież diesel. Na postoju nie ma tego zjawiska. Dodam że to silnik jak w peugocie PARTNER 1,9D ogólnie występuje w modelach peugeot 1,9D również w innych. A może to jakiś ślimak obrotomierza się zaciera, choć nie mam pojęcia jak to jest rozwiązane. proszę o radę bo nie wiem jak do domu dojadę i czy to jakieś groźne zjawisko i lepiej nie jechać. [ wiadomość edytowana przez: artisa dnia 2007-01-24 10:11:40 ] [ wiadomość edytowana przez: artisa dnia 2007-01-24 10:15:55 ] [ wiadomość edytowana przez: artisa dnia 2007-01-24 10:21:06 ] |
artisa E11 FL - angol Krasnystaw | 2007-01-24 14:53:53 nikt nie ma pomysłu co może być, proszę techników o rade
napewno do serwisu ASO nie pojadę... a może sprzęgło lub skrzynia? |
artisa E11 FL - angol Krasnystaw | 2007-01-25 12:42:46 szkoda, że nikt z techników się nie wypowiada
no to powiem dla tych co mają szczególnie silnik DW8 (Peugeot, Citroen) no i w toyocie jak mojej
objaw ustąpił samoczynnie, ale komputerek wyłapał błędy które się działy wczoraj 1. to szumy na wtryskiwaczu z czujnikiem iglicy 2. błąd odczytu obrotomierza super fachowiec wyjaśnił co i jak ale póki co jak jest dobrze to można domniemywać, że przyczyną była wilgoć, uszkodzenie przewodu, zanieczyszczony układ paliwowy. Lecz najgorszym i kosztownym usunięciem jeżeli awaria się powtórzy jest zmiana wtrysku z wbudowanym czujnikiem iglicy oraz zmiana czujnika obrotów. Póki co zalecił zmianę filtru paliwa zatankowanie w pewnych stacjach i dolanie uzdatniacza do paliwa aby przeczyścił układ paliwowy. I obserwacja
MSIEK: Dziękujemy za wyjaśnienie przyczyn. [ wiadomość edytowana przez: MisiekII dnia 2007-01-26 11:53:44 ] |