| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
berek33 Miłośnik FSO Poldi 1.6 GLE+LPG Świdnica i Wrocław | 2005-10-21 09:06:02 Witam,
Szukałem na ten temat w "warto wiedziec" ale konkretnie o moim lub podobnym przypadku nie jest naipsane. Mam pierwszego w historii mojego polda bąbla rdzy na drzwiach ( przednie prawe ) bąbel wielkosci ok 5mm pojawił się jakies poł roku temu i powolutku rosnie. dzosdzedłem do wniosku , ze trzeba by go przed zima zdeaktywować bo pojdzie dalej. mam pytane: Czy wystarczy papierem ściernym zetrzec do gołej blachy i zamalowac lakierem? ( mam probki takie jak lakier do paznokci) czy zanim pomaluje coś na blache nałożyć ?? jakis podkałd lub cos innego?? jezeli tak to jaki ( nazwa ) i koszt ewentualnie Dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam serdeczne |
anmimo Miłośnik FSO Wartburg/Wołga/Dacia ... Białystok | 2005-10-21 09:52:34 Najlepiej wypiaskowac...... a potem szpachla podklad i lakier.... |
GDA Miłośnik FSO 3city | 2005-10-21 10:15:05
Oczom nie wierze - proponuje zapoznać się z tym artykułem |
berek33 Miłośnik FSO Poldi 1.6 GLE+LPG Świdnica i Wrocław | 2005-10-21 10:23:41 Spoko GDA. Przeczytałem ten rozdział i mniej wiecej wiem. Chodzi mi o praktyczne podejscie to sprawy , doswiadczenia innych forumowiczow , co jest najlepsze , czy i jak je stosowac w jaki sposob i oczywisie ceny tych specyfików
nie zakładał bym nowego watku gdybym nie miał watpliwosci Poza tym łatwo jest cos spierdaczyć a ja sie srednio na tym znam |
Mieszko1976 Miłośnik FSO Caro 1.6 GLE/ Skoda ... Bydgoszcz | 2005-10-21 10:29:59 Nawiązując do artykułu Mrozka: nie polecam Unikoru jako podkład pod metaliczną bazę - mimo odczekania 72h unikor ścinał się podczas malowania bazą. świetnie jako podkład nadał się niemiecki podkład antykorozyjny do samochodów który nabyłem w OBI. I nie dawaj auta lakiernikom bo mi tylko zaszpachlowali rudą, a po roku i tak musiałem wszystko robić od nowa - samemu tym razem. Aha, cortanin jakoś nie związał rdzy w mojej podłodze więc go nie polecam. |
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2005-10-21 22:07:51 A ja powiem tak - jeśli bąbel na drzwiach jest w odległości ok 1-2 cm od ich krawędzi to lepiej ściągaj tapicerkę i najpierw zakonserwuj chociażby smarem miejsca łączenia blach poszycia z konstrukcyjnymi drzwi (ze szczególnym uzwględnieniem okolicy gdzie pojawił się bąbel). Dopiero potem bierz się za naprawę tego co widać. Znam z autopsji. I polecam metodę. |