[126] Resor załozony czy stojace kola tak / ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam ponownie tak jak w temacie resor załozony koła stoja tak
/ czy to normalne ??? tył tez obciołem sprezyny 3/4 zwoja i guma w srodek i stoji tył nisko :/ za duzo obciołem ???

normalka.....teraz musisz ustawic geometrie i wyprzedzenie zwrotnicy[????]jezeli sie myle niech ktos mnie poprawi

-----------------
http://plepleple.pl

a co to znaczy z tym wyprzedzniem zwrotnicy????

ja jak zalozylem resor to tylko na zbierznosc pojechalem i ustawienie katow,moze ja mam jeszce cos nie tak bo jak wjade w dziure to trzeba mocno trzymac kiere bo poleci gdzie chce.
pozdro

Ja uciąłem cały zwój. Oczywiscie katy zrobiły sie ujemne i to gołym okiem widac. Co do resoru to nie wiem, bo mam wyklepany na 13 cm i z przodu nie mam ujemnych kątów. Nie wiem czemu.
Pod swoim cieżarem resor sie lekko usmiecha
zbieznosc jak najbardziej do ustaiwnia.

to znaczy ze po ustawieniu geometri i kątów powinno sie poprawic

Nirmalną rzeczą jest ze po zmianie roesora musisz ustawić geometrie, nie tylko zbieżność. i powiem CI tak: jezeli resor masz już przegięty ( usmiecha się ) To ustaw sobie kąty ujemne w granicach 0,5 st na minus

pierwsza sparawa jest taka że musisz sobie troszke pośmigac żeby resor sie ułożył , bo zbieżnośc nic ci nie da po pierwszych kilkunastu kilometrach , resor to taki szpejo które chwilke musi jeździc nim sie ułozy