2 rocznica F&F- wielkopolska pomorze

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszytskich! Tak sobie pomyslalem ze dobrym miejscem na spotkanie byla by Piła Moglby przyjechac poznan, bydgoszcz, torun a nawet szczecin bo wszyscy maja mniej wicej taka sama odleglosc na miejsce spotu mamy duzy parking przed marketem ktory jest nieczynny wiec miejsca bedzie duzo i mozna by urzadzic jakies konkurencje jak slalom na czas a nawet krotkie wyscigi rownolegle potem jak pogoda by nam dopisala mozna urzadzic grilka u mnie na ogrodziemiejsca wystarczy to jest tylko propozycja wiec kto ma jakies uwagi lub inne pomysly niech sie zabierze glos w tym poscie czekamy na odzew moze uda sie cos wreszcie zorganizowac w wielkopolscepozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: koniu dnia 2004-03-29 00:06:29 ]

gdyby w Poznaniu to bym był bardzo za, ale mało nas, troche tego nie rozumiem dlaczego z P-ń'ia udziela sie tylko chyba 3 moze 4 osoby..szkoda bo do Piły to ponad 40 PLN..

Cytat:
2004-03-27 13:52:02, vievior pisze:
(...) na miejsce spotu mamy duzy parking przed marketem ktory jest nieczynny wiec miejsca bedzie duzo i mozna by urzadzic jakies konkurencje jak slalom na czas a nawet krotkie wyscigi rownolegle potem jak pogoda by nam dopisala mozna urzadzic grilka u mnie na ogrodziemiejsca wystarczy (...)

Oj..., jakoś nie widzi mi się takie miejsce do szaleństw... N placu trzeba robić sztuczne przeszkody, a to dodatkowy problem. Co to znaczy "nieczynny"? W ogóle zamknięty czy tylko w ten dzień? Czy to jest centrum? Ludzie tamtędy łażą? Marketów nie buduje się raczej poza gęsto zamieszkanymi osiedlami, więc potencjalnych donosicieli będzie wielu . Mam świadomość, że w naszym regionie jestem w mniejszości. Większość chce się pewnie po prostu spotkać, zjeść, wypić i pogadać . Taki zlocik już był przed tygodniem w Bydzi. Ofcoz nie neguję tego ale ja chce się w końcu porządnie wyszaleć! I nie chodzi mi tu o (IMHO z lekka bezsensowne na tym poziomie) wyścigi równoległe, bo tego do prób sportowych zaliczyć raczej nie można, tylko o pełną realizacje drugiego członu nazwy Naszego Klubu! Sądzę, że w tej części Polski najlepszym miejscem jest betonowy tor na poligonie w Toruniu - duży, naturalny (trasa), darmowy . Chyba ciężko jest znaleźć obiekt tej wielkości, z twardą nawierzchnią, dający tak duże możliwośći konfiguracji, a przy tym dość bezpieczny (jest gdzie wypadać z toru ) i nic nie kosztujący. Z resztą chyba każdy zainteresowany klubowicz widział co można tam robić seryjnym maluchem - każda część "Kryterium Poligonu" ZoLt4R'a doskonale to obrazuje.
Poza tym będąc w Toruniu można podjechać na tor RC, gdzie przecież odbędzie się "Pierwszy Ogólnopolski Zlot F&F", obgadać już wstępnie pewne kwestie dotyczące tego wydażenia, może obejrzeć fragment jakichś zawodów (będzie coś wtedy?), obejrzeć sam obiekt - jeśli ktoś jeszcze nie zna .
Z całym szacunkiem - ja zostaje w Piernikowie.
Oczywiście jeszcze trochę czasu jest więc na pewno coś się wspólnie wymyśli. Takoż czekam na wypowiedzi innych.
Dla lepszego zobrazowania rozmieszczenia klubowiczów w omawianej części kraju dorzucam mapkę:

ps. Skoro już zwracasz się do klubowiczów z Kuj-Pom to dobrze by było zawrzeć o tym info w temacie (np. "2 rocznica F&F- Wielkopolska i Pomorze"), bo już właśnie się chciałem zabierać za osobny wątek - szczęście że mi się myszka "omskła" .

market ten jest nieczynny zawszejuz 2 razy zbankrutowal i jest opuszczony.obok nie ma jakis domkow czy osiedla wiec nie mysle ze nikomy by nie przeszkadzala nasz obecnosc.co do jakis prob sprawnosciowych to podalem przyklad co mozna tam zrobic, a jak nikomu nie bedzie sie chcialo to mozna poprzestac przy rozmowach itp. wiem ze poligon torunski to fajna miejscowka na tego typu imprezy ale mozna tez czasmi cos zmienic.To jest tylko propozycja i widac po zainteresowaniu spocik odpedzie sie pewnie w toruniu co to obgadania zlotu ogolnopolskiego to mozna to zrobic wszedzie nawet w pile Race ty zawsze taki zanitersowany tymi szlenstwami a jeszcze nigdy nie widzialem cie w akcji

Cytat:
2004-03-28 15:11:38, vievior pisze:
(...) co to obgadania zlotu ogolnopolskiego to mozna to zrobic wszedzie nawet w pile

Wiem, ale nie tam nie będzie można się tak wczuć w klimat zlotu jak w miejscu, w ktorym się odbędzie . To było tylko tak a' propos .

Cytat:
Race ty zawsze taki zanitersowany tymi szlenstwami a jeszcze nigdy nie widzialem cie w akcji

To się cieszyć powinieneś! Wszelkie moje akcje to kompromitacje . W większości przypadków ląduje poza drogą, często coś uszkadzając - jeszcze by się Twój pick napatoczył gdzieś na wyjściu z zakrętu, a precyzja moich slajdów ograniczona jest luzami w przekładni kierowniczej .
Poza tym Ty mnie po prostu chyba jeszcze nie widziałeś z własnym autkiem. Teraz, gdy tak niewiele brakuje mi do ekonomicznego zasilania na pewno się zjawie. Mam nadzieje, że ktoś mi pomoże z tym detalem którego mi jeszcze brak...
Do zobaczyska...

... w Toruniu

[ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2004-03-28 15:39:39 ]

to co torun ustalony? bo ja juz sie szczerze z letka pogubilem. jak tak zmiencie tytul tego posta bo wprowadza w blad. tak w ogole jakies szczegoly zostaly ustalone? jestem z toronto a wiem chyba jak narazie najmniej

Ja jestem z Ontario ale sądzę, że wszyscy zainteresowani zgodzą się by tą impreze zorganizować jeszcze w Grodzie Kopernika. Jak odpale gazownie to nastepny spot możemy robić w Pile lub Poznaniu jeśli o mnie chodzi. A więc, skoro nie ma sprzeciwów (a takowych nie widze ) to wygląda na to że tubylcy powinni zabrać się za sprawy organizacyjne - ustalić jakiś plan itp.

ps. Niedługo fotki objektu .

Myślę, że ciekawym rozwiązaniem będzie wyjazd do Piły =)
Mogłoby się tam spotkać sporo osób, które wcześniej się nie widziały =)
W końcu warto się wybrać gdzieś dalej =)

Następny ma V-ke skrzynie . Spróbuj sie przejechać gdzieś dalej nie wrzucając piatki to pogadamy .
Dobra, skoro zdania są podzielone to proponuje głosowanie.
Niech każdy zainteresowany wpisze się tutaj rozpoczynając swojego posta od pogrubionej nazwy miasta, w którym by chciał żeby odbył się zlocik rocznicowy - co Wy na to? Demokracja jak cholera . Potem się podliczy i nie bedzie już odwołania.
To może ja zaczne : Toruń
Kto następny? No dalej - to nic nie kosztuje!

No to ja tyz przychylam sie co do TORUNIA

jezeli moj glos ma tu jakakolwiek wartosc to proponuje Toruń

bede bez auta jakby co...

no wiedze ze jakis zlocik sie szykuje???
Jezeli odbedzie sie w Toruniu to bym najprawdopodobniej przyjechal na spotkanie,moze bym wziął od dziadka zadbana 127 z 1974r. bodajze.Nio ale jeszcze zobaczymy.Mam nadzieje ze bedzie w Toruniu!!!

Toronto City online!

Cytat:
2004-03-29 21:57:57, czeczun pisze:
Myślę, że ciekawym rozwiązaniem będzie wyjazd do Piły =)
Mogłoby się tam spotkać sporo osób, które wcześniej się nie widziały =)
W końcu warto się wybrać gdzieś dalej =)

Ja popieram czeczuna - w kwestii Piły,Vieviora jeszcze nigdy nie "nawiedzilem"
Ale jasna sprawa, że zrobicie jak chcecie Do Torunia mam przeca rzut beretem.
Race skończ już z tą skrzynia V-ką Piąty bieg obniża obroty o jakieś 500rpm więc nie przesadzaj....Ja na czwórce jezdżę do Wawy,Gdańska i nie jest to żadna mordęga.Jak ktoś chce gdzies jechać to jedzie,a nie wykręca się brakiem piatego biegu Przynajmniej nie trzeba redukowac przy wyprzedzaniu
Pozdrówki i czekam na ustalenia.

nio ja jestem of course za toronto..ale jak "decyzja" zapadnie na insze miasto...to tez pewnie sie pojawie...

Cytat:
2004-03-30 00:01:55, kaovietz pisze:
Ja popieram czeczuna - w kwestii Piły,Vieviora jeszcze nigdy nie "nawiedzilem"
(...)

Ja już w Pile byłem i Vievior'a "nawiedziłem". Co prawda na krótko i dość dawno już ale dowody mam :
>> Dowód 1 <<
>> Dowód 2 <<

Cytat:
Race skończ już z tą skrzynia V-ką Piąty bieg obniża obroty o jakieś 500rpm więc nie przesadzaj....Ja na czwórce jezdżę do Wawy,Gdańska i nie jest to żadna mordęga.Jak ktoś chce gdzies jechać to jedzie,a nie wykręca się brakiem piatego biegu Przynajmniej nie trzeba redukowac przy wyprzedzaniu
Pozdrówki i czekam na ustalenia.

Spoko, to było żartem lekko. Ale chyba ten "nadbieg" nie obniża obrotów o 500rpm w całym zakresie obrotów, bo im wyższa prędkość tym "więcej obniża" jeśli można to tak ująć . To jest oczywiście oparte na tym co mi się wydaje - mojej wyobraźni, więc ofcoz moge się mylić .
Jakby nie było bliżej jest to Torunia i z tego co widzę na razie to miasto prowadzi 6:4 . Czekamy na kolejne głosy - wszystko jeszcze mozliwe, każdy może wygrać! Dzwońcie: 0-700-... oj, sorry - zagalopowałem się .

Noo ten tego: Toruń
Spoko, mam nadzieje, ze malcem przyjade... ale kiedy?

Toruń

W zasadzie to do Piły to też nie jest tak daleko. Powiem w skrócie: wole Toruń ale do Piły też pojade
pozdro Sobot

no dobra mamy prawie na 100% torun, a co z data?