| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2007-05-25 09:32:38 Szukałem (być może nie dość dokładnie) i znalazłem w sumie tylko jeden wątek w miarę pasujący do mojego przypadku, więc....
Od jakiegoś czasu robi mi się coś takiego, ze przy wolnej jeździe, do 30 jak skręcam w lewo (i tylko w lewo) jest efekt jakby "przesakiwania" prawego koła. Tak jakby coś je "popuszczało" na zewnątrz. Zauważalne głównie na idealnie równych podłożach. Stukania przegubów ni ma, na wybojach też w normie w sumie. Niedawno był przy przeglądzie na szarpakach i też stwierdzili że wszystko jest oki. Obstawiałbym górne mocowanie amora, bo pomimo wymiany jakiś rok temu, jest jakby wyżej wypchnięte niż lewe, ale w ASO po pobieżnym looknięciu (akurat nie mieli czasu i wolnego miejsca) raczej to wykluczyli i skierowali uwagę na amory (kayaby olejowe, w aucie od 3 lat i jakichś 80 tysi przebiegu, jeszcze niedawno na ścieszce niby sprawne). Macie jakieś pomysły? |
Jabuszko Laguna Warszawa Bródno | 2007-05-25 09:35:23 ja mam cos podbnego ale nie az tak zeby bylo to czuc u mnei natomiast podczas skreconych kol i najechaniu na dziure nastepuje stukanie. ja na 100 % wiem ze to gorne mocowanie bo mam wybite bedzie wyplata to je zmienie ![]() |
Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2007-05-25 10:13:20
No więc właśnie u mnie efektowi tego luzu nie towarzyszą żadne dźwięki, czy stuki i jest tylko przy skręcie w lewo na prawym kole. Przy wyższych prędkościach już tego nie czuć, choć generalnie mam wrażenie, że auto zrobiło się jakby bardziej "gumowate". |