Skraplacz?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie odnośnie skraplacza firmy NISSENS, chodzi o jego trwałość. Znajomy fachowiec twierdzi że to syf i po roku jest do wymiany- jego koszt to 350-400pln, oryginał 600-700.
Czy ktoś ma taki założony i jak się sprawuje
Pzdr

...orginal za 600-700 ???
Co do NISSENSa to jest to znana marka i raczej nie jest to syf, tym bardziej ze daja 2 lata gwarancji...
Ja jestem teraz w trakcie "walki" z moja klima... najprawdopodobniej do wymiany bede mial wlasnie skraplacz a wtey zaloze NISSENSa, najtanisze znalazlem w Poznaniu w CAR CENTER (390 Brutto + jakies 30 PLN za przesylke do Wawy)... gdzie je widziales za 350 ?

Rozmawiałem z kolesiem z Poznania i ceny były nastepujące
450 pln jeśli zakup na osobę fizyczną
ok 20% taniej jeśli na firmę + koszty wysyłki ok 40 pln

Ale mieszasz
Specjalenie przed chwila jeszcze raz zadzwonilem do CAR CENTER i SKRAPLACZ DO ESPERO o nr. katalogowym 94424 KOSZTUJE 390 PLN BRUTTO (nie ma znqaczenia czy os. fizyczna czy firma ) i wysylka SERVISKO 35 PLN BRUTTO !

Cytat:
2004-05-12 10:39:15, Rakers pisze:
ok 20% taniej jeśli na firmę

A dokładnie to 22% taniej - bo to VAT i nie tyle taniej, co klient końcowy płaci VAT który sklep/warsztat odprowadza do skarbówki/odejmuje sobie.

Pierwsza cena była taka jak napisałeś, ale po połaczeniu z drugim magazynem okazało się że nowa pani pomyliła ceny i jest 450
mieszają oni

kolego
a gdzie dzwoniles: do magazynu hurtowni na Baltycka czy do sklepu na Dziadoszanska ?
ja kupowalem w zeszlym roku i cena w hurtowni byla wyzsza niz w sklepie , na marginesie dzial do dzis bez zarzutu cena ok 400 zl , nie pamietam niestety dokladnie ile

Ponieważ pracuję w firmie działającej w chłodnictwie, popytałem trochę ludzi zajmujących się produkcja i serwisem parowników i okazuje się ,że większość skraplaczy od klimy można naprawić o ile zrobi się dziura. Jeżeli jednak skorodują rurki na całej powierzchni skraplacza to naprawa jest nieopłacalna.
Naprawa dziurawego skraplacza, czy parownika jest o wiele niższa od cen nowych. trzeba tylko znać chłodnika któremu chce się w to pobawić, bo nie ukrywam,że jest to czasochłonne.

Mozna spawac, jezeli uszkodzenie jest mechaniczne.
Ale nasze skraplacze najczesciej koroduja ze starosci i wtedy dupa blada - tylko wymiana na nowy