SZKIEŁKO

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
MAM PROBLEMIK WCZORAJ ZAUWAŻYŁEM W MOJEJ ŁADNEJ PĘKNIĘTE SZKŁO PRZEDNIEGO LEFLEKTORA I NIE WIEM CZY CZEKA MNIE WYMIANA CAŁEJ LAMPY CZY TEŻ MOGĘ KUPIĆ SAMO SZKŁO I WYMIENIĆ.SZKIEŁKO KOSZTUJE 30 ZŁ A CAŁA LAMPA 185 ZŁ.COŚ KIEDYŚ OBIŁO MI SIE O USZY ŻE W LAMPACH Z CZECH CZEGOŚ TAKIEGO NIE DA SIE ZROBIĆ NATOMIAST W "RUSKIE " SA ROZBIERALNE .JA MAM CZESZKI I NIE WIEM CZY MOŻLIWA JEST WYMIANA TYLKO SZKIEŁKA .MOŻE KTOŚ MIAŁ JUŻ TAKI PRZYPADEK PROSZE O POMOC.Z GÓRY DZIĘKI.POZDRAWIAM

U mnie bylo podobnie.. jadac za ciezarowka uslyszalem male bum... Jak sie pozniej okazalo kamyszek wyrzucony przez kolo przebil szklo reflektora i oprocz dziury po nim zrobila sie mala pajeczynka.. Jak ze ni bylo mnie stac na reflektor dziure zalatalem siliconemrysy tez nim wykleilem.. i trzymalo - tyle ze w kazdej chwili moglo sie rozsypac...

Polecam wizyte na jakims szrocie, bo z tego co sobie przypominam 2107 mialy pelne reflektory, nie mozna bylo wymieniac szkiel...

hmmmm ja mam 2107 i moge wymienic sobie szkiełko zobacz czy masz takie czarne uchwyty nad szkiełkiem i pod nim-jzeli je masz to oznacza ze szkiełko masz wymienialne
pozdrawiam

a jak je zdjac??? chetnie bym sobie lampy umyl od wewnatrz....

Cytat:
2004-04-05 21:02:53, zax pisze:
hmmmm ja mam 2107 i moge wymienic sobie szkiełko zobacz czy masz takie czarne uchwyty nad szkiełkiem i pod nim-jzeli je masz to oznacza ze szkiełko masz wymienialne
pozdrawiam

Te uchwyty to raczej ograniczniki ruchu wycieraczek i chyba nie mają wspólnego wiele z rodzajem szkła....A szkło jest wymienialne jak sądzę we wszystkich reflektorach, tylko , że wymaga dość pracochłonnego i kłopotliwego usunięcia masy kleju wlanej w szczelinę obudowy i szkła. Poza tym sa radzieckie i czeskie, tu może być problem z czeskimi , bo są nieosiągalne i źle to będzie chyba wyglądało , jak jedno będzie rosyjskie, a drugie czeskie.

Myslę,że z tymi "uchwytami" rację ma grzeforz- w samarze miałem takie same i służyły jako oparcie dla wycieraczek(których zresztą - nie miałem).Przemyslak - jesli jeździsz do Rzeszowa jest niezły szrot parę kilometrów na północ od tego miasta w kierunku na Warszawę. mają tam parę rozebranych siódemek- więc może trafisz i lampy
Paweł

Cytat:
2004-04-05 22:06:28, pawel_krakow pisze:
Myslę,że z tymi "uchwytami" rację ma grzeforz-

aaaaa to przepraszam za pomyłke-myslałem ze to działa na zasadzie zatrzasku-hihihihihiihii ale teraz po przemysleniu to rzeczywiście moga być ograniczniki
pozdro

U mnie zkolei wczoraj podczas wymiany całęgo reflektora swiateł mijania, podczas zdejmowania tej "obrączki" pękło szkło i całkiem odpadło
Ale na szczęsci za łożyłem nowy (od mkee). Gorszy problem ma z tym,ze śrubki ,którymi przykręcone sa te obrączki trzymające wkłąd lampy nie bardzo dają się odkręcić. Jedna się urwała inne mają tak zniszczone łebki,że zade srubokręt ich nie może złapać
Muszę się rozejrzec za nowymi
paweł

ja mam jedną czeską a drugą ruską lampe w ladnej no z daleka sie niczym nierozną , ale z bliska widac inne naciencia ( )na szkle i troche sie rozni kierunkowskaz w lampie ale na na na przeglądach sie nieprzyczepiaja do refloktorów

a reflektor jest raczej nierozbieralny z moich doswiadczen tak wynika

pozdrawiam

Do siódemek czy piątek - nie wiem ,ale do samary widziałem w sklepach same szkła do przednich reflektorów
Paweł

Cytat:
a reflektor jest raczej nierozbieralny z moich doswiadczen tak wynika

a szkoda. chcialem od zawsze wywalis toto pomaranczowe od migacza i zamienic to na odpowiednia zarowke bialo-zolta....

hmm.. jak wspomniales o innym kolorze migaczy przypomnialo mi sie ze widzialem kiedys cos takiego...

czyli moze jednak da sie cos zrobic...

Wszystko da się rozebrać...i to prawda ogólna.
Problem potem ze złożeniem większy!
Jeśli sprzedają szkła reflektorów osobno to należy wnioskować, że można je założyć w miejsce uszkodzonych bez wymiany całego reflektora. Adasco wszystko jest możliwe!!!

Cytat:
[..] wszystko jest możliwe!!!

Zwłaszcza w Polsce
Polak potrafi!

Cytat:
Jeśli sprzedają szkła reflektorów osobno to należy wnioskować, że można je założyć w miejsce uszkodzonych bez wymiany całego reflektora.

Otoz to - w ofercie Skorpiona sa szkla do reflektorow zarowno do Samary jak i do klasyka w cenie 15,50 zl + VAT. Skoro sprzedaja to znaczy, ze musi sie dac wymienic, bo jesli nie to po co komu byloby to kupowac Proste Tylko jak chodzi o klasyka to czesc ma nr katalogowy zaczynajacy sie na 21050, wiec to pewnie do 2105, a nie wiem czy jest jakas roznica miedzy reflektorem w 07, a 05 W kazdym razie sadze, ze da sie wymienic - faktycznie roznica cenowa jest. Mnie niestety kiedys spotkala koniecznosc wymiany calej lampy - szklo bylo dobre, ale pekla ta plastikowa obudowa od wewntarz i juz nic nie dalo sie zrobic, a na zlomach - choc odwiedzilem kilka w okolicach NS i Tarnowa - powiedziano mi, ze zdobycie tego graniczy z cudem

hej!!
u mnie nie było wymiennych szkieł i kupowałem całe lampy...
a tak w ogóle to mam 2 reflektory do 2107, jakby ktoś potrzebował. Przyznam,że nie są one w najlepszym stanie,ale jakby ktoś na szybko potrzebował, to można założyć. Ja na nich przejeździłem jakiś rok czasu... Wymieniłem, bo zaczęła schodzić farba z lustra reflektora. Oddam za grosze bo mi nie są potrzebne (czechosłowackie).

[ wiadomość edytowana przez: magik dnia 2004-04-06 12:48:02 ]