MotoNews.pl

Nareszcie gaz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witajcie wczoraj zalozylem gaz da swojego Polda 16gli abimex 96 firmy elpigaz auto chdzi niezle ale gaz nierowno pracyje na wolnych obrotach i na wolnych obrotach przy benzynie po dodaniu max gazu zadlawia sie prosze o pomoc co z tym zrobic dzieki

A co chcesz robić?!
Jak ci założyli gaz to niech to doprowadzą do końca i przeprowadzą regulacje

no wlasnie ze jest wszystko dobrze ustawione ze niby kable swiece stare a z benzyna nie mam pojecia ale co benzyna powinna chodzic jak z przed montazun

To zmień kable i świece
Jak przed montażem na benz chodził dobrze to i po założeniu powinno być bez zarzutu

moze byc kable orginal 93tys a swiece bosch 13tys to chyba bardziej kable dzieki

No po takim przebiegu kable moga być nie najlepsze a świece zapodaj inne niż boscha

No cóż moim zdaniem 93 tysiaki to już zdecydowanie zbyt wiele jeżeli chodzi o przewody WN. Ja wymieniam u siebie na oryginalne z Ełku co około 25 tysięcy, gdyż koszt niewielki (około 40zł), a wiem, że mam spokój z autem niezależnie od pogody. Świece stosuję zwykłe Iskry i również nie mam zastrzeżeń... Może warto zresetować kompa jeżeli powyższe działania nie odniosą rezultatu...

Pozdrawiam

Hehe, Ełk, sprobuj zdjac kabel ze swiecy ciagnac za kabel nie za gume na swiecy... ciekawe co Ci zostanie w reku...

-----------------
FSO Seicento 19.06.2005
www.centomania.pl

u mnie przewód w ręku został po 100kkm

Ta a wymiencie se w Roverku kable, guma zostanie a przewód wyjdzie, potem gume trzeba kombinerkami wyciagać.

Cytat:
2004-03-30 19:42:28, wilu5 pisze:
moze byc kable orginal 93tys a swiece bosch 13tys to chyba bardziej kable dzieki

Jest powiedzonko: Świece Boscha - wyrzuć do kosza. Lepsze są Iskry, ale przede wszystkim czas na zmianę przewodów.

Przejedź z 1kkm i podjedź na regualcję

U mnie 9letnie kable (nie pamiętam żeby były kiedykolwiek wymieniane) sprawują sie dobrze
Świece oczywiście nowe co 10-20kkm.

Cytat:
2004-04-01 21:54:46, t_kucyk pisze:

U mnie 9letnie kable (nie pamiętam żeby były kiedykolwiek wymieniane) sprawują sie dobrze

Podziwiam
Masz abimexa?

Cytat:
2004-04-01 21:54:46, t_kucyk pisze:
Przejedź z 1kkm i podjedź na regualcję

Świece oczywiście nowe co 10-20kkm.

Tomek to w takim razie nie ma mowy musisz je koniecznie wymienić. Koszt naprawdę niewielki, a unikniesz w przyszłości problemów z autem. W dalszym ciągu polecam Ełki, gdyż są nie drogi i bardzo dobre !

Pozdrawiam

Cytat:
2004-04-01 21:56:00, daniel pisze:
Podziwiam
Masz abimexa?

Tak

Cytat:
2004-04-01 22:12:53, Maciek_938 pisze:
Tomek to w takim razie nie ma mowy musisz je koniecznie wymienić. Koszt naprawdę niewielki, a unikniesz w przyszłości problemów z autem. W dalszym ciągu polecam Ełki, gdyż są nie drogi i bardzo dobre !

Pozdrawiam

Co masz na myśli mówiąc: "kłopoty z autem"?

Na przykład nieodpalenie w deszczowy poranek....to chyba kłopot no nie?

Cytat:
2004-04-02 11:15:22, t_kucyk pisze:
Cytat:
2004-04-01 21:56:00, daniel pisze:
Podziwiam
Masz abimexa?

Tak

To zmieniaj kable,przynajmniej co 50 kkm,chociaz ja robię to częściej.
Maja one wpływ na żywotność modułu zapłonowego,a koszt o czy przekonałem się osobiście jest niemały-ja zapłaciłem 400zł

Cytat:
2004-04-02 12:56:02, kaovietz pisze:
Na przykład nieodpalenie w deszczowy poranek....to chyba kłopot no nie?

Jeszcze się nie zdarzyło
Spoko - zobacze po ile są i przy okazji wymienię.

a pali 11.5 l gazu po miescie ile powinien rozsadnie palic jak sie rozgrzeje to nie kuleje musze jeszcz pare dni tak pojezdzic ale i tak lepiej chodzi jak benzynie