Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() pawel_debica SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Dębica | 2004-12-01 21:06:54 Witam wszystkich!
2 litry na 1000 km . Niestety nie jest to wynik spalania gazu. ![]() Wydaje mi się, że moja ładziana kwalifikuje się już do jakiegoś poważniejszego remontu, bo dolewanie oleju co 2 tygodnie staje sie troche męczące. Nie mówiąc już o o kosztach. Moim pierwszym posunięciem, aby temu zaradzić było użycie gęstrzego oleju. Ale chyba to nie wystarcza. Czekam na jakąś poradę. Co w takiej sytuacji mam zrobić? Dodam,że posiadam model 2107 z 1987 roku, a licznik przekręca sie juz trzeci raz. Na pewno spotkaliście sie juz z takim problemem. Ciekaw jestem waszych opini. ile Was to kosztowało? itd...... Za pomoc i odpowiedź z góry dziękuję Pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: dcnt dnia 2004-12-01 21:52:57 ] [ powód edycji: mala korekta tytulu ] |
![]() Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2004-12-01 21:48:27 Przy małym przebiegu doradziłbym "remont" w postaci płukania specjalnym dodatkiem do oleju ( przed zmianą dodaje się tego specyfiku i zostawia na kilkanaście minut pracujący silnik,a potem spuszcza cały olej-instrukcja zalecała taką operację co 30000 przebiegu) U mnie to pomogło-zniknęło dymienie z rury i spadło zużycie oleju do akceptowanego minimum, może tylko były "zapieczone" pierścienie. W Twoim przypadku, pewnie nie ma już sprawnych uszczelniaczy na zaworach , a i pierścienie i cylindry muszą być zużyte, więc taka operacja nie pomoże z całą pewnością. |
![]() Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2004-12-01 21:56:37 Jak przedmowca.
Tylko najpierw sprawdz czy Ci nie ucieka bokiem(dolem gora) Bo on moze sie poprostu wylewa,zamiast spalac ![]() A 300 tysiecy na ladowski to nie powinno byc tak masakrycznie - jesli uszczelniacze byly wymieniane, a i jak silnik byl uzytkowany w miare normalnie(ale bez zbytniej delikatnosci-bo ta tez szkodzi) |
![]() pawel_debica SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Dębica | 2004-12-01 21:58:40 OK ! - jak na razie wymiana uszczelniaczy bardzo mnie przekonuje i wydaje mi sie, że za dużo to nie kosztuje.
Oczywiście rozumiem, że najlepiej byłoby szlifnąć silnik i powymieniać połowę cześci. Niestety w tej chwili nie za bardzo mnie na to stać. Bardzo dziękuję za porady Grzegorz i Andrzej - pozdrawiam ![]() |
![]() pawel_debica SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Dębica | 2004-12-01 22:01:43 Krzysztof wydaje mi się, że oleju pozbywam sie przez wydech bo mam troche rurę wydechową okopconą |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-12-02 10:06:37
to MOGA byc same uszcelniacze. U mnie z podobnego poziomu po wymianie palenie oleju spadlo do praktycznie niezauwazlanego poziomu (miedzy wymianami.)
niekoniecznie, ale mozliwe
da sie bez problemu, jesli ma siekompresor i rece zreczniejsze ode mnie. Z tego co widzialem nie jest to wielka filozofia. anaprawa tak byla skurteczna u mnie. (uszczelniacze od jakiegos VW) |
![]() igiers ŁADZIARZ 21013 Mińsk Mazowiecki | 2004-12-02 11:35:53 Witam u mnie natomiast wycieka olej chyba z pod uszczelki pod glowica.I mam podobna sytuacje mianowicie na 1000kilomwtrow bierze mi ok 2l oleju.
Ktos mi doradzil zeby zlac ten olej,przeplukac silnik i zalac go syntetykiem.Oczywiscie sie usmiechnelem prosto w oczy! Ponieważ o czymś takim to jeszcze nie slyszałem! I i zdanim tej osoby to mialo uszczelnic wycieki oleju! |
![]() Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2004-12-02 15:22:21 Eh to ze jak napisze ze cos jest smieszne, nie znaczy ze kogos wysmiewam.
A teraz do rzeczy - jesli wymiana pierscieni pomogla przy zarciu tak kosmicznych ilosci oleju - to musialy byc conajmniej spekane. Ja mialem popekane tloki!!! TLOKI nie pierscienie - i jakos oleju nie zarlo tyle! Mimo ze szczelnosci(cisneinia) brakowalo mu konkret, az bagnet wybijalo - zreszta go zgubilem wkoncu. Okopcony wydech nie koniecznie musi oznaczac zarcie oleju(za malo powietrza za duzo paliwa i okopcenie gotowe-to czysta chemia) Uszczelniacze, i zlikwidowanie wyciekow - sprawdz sobie dekiel rozrzadu czy nie cieknie z pod niego - wloz lapsko pomiedzy przegrode a glowice i zmacaj czy nie cieknie- czy nie jest mokro. Poza tym cala na okolo polukaj, rowniez glowice, przy misce sprawdz czy wyciekow nie ma i przy wale z przodu - bo z tylu to nie zobaczysz(tj malo co zobaczysz-bo moze cieknac z gory z pod dekla zaworow). Zmierz cisnienie na cylindrach - do tego nie trzeba rozbebeszac nic poza wyjeciem swiec. To powie Ci czy to pierscienie czy nie. Ale najpierw uszczelniacze wymien, i zminimalizuj wycieki. Moj silnik mial jakies 270 tys km, czesto przegrzany - zagotowany itp(i to przez dluzszy okres czasu) i nie zarl oleju. Ale uszczelniacze mial wymieniane. Cisnienei mial okolo 10 - nie do konca rowne i dosc wyczuwalne progi na cylindrach. A olej to jakis mineral BP na ktorym jezdzilem wczesniej. p.s Zapytajcie Krycha ile dolewal oleju, i ile po zmianie uszczelniaczy! I ze kopcenie ustalo itp itd - a ponos mial je wymieniane - okazalo sie ze chyba nei bałdzo. p.s#2 ponoc te uszczelniacze co sprzedaja w sklepach z czesciami do lady, to wlasnie uszczelniacze te co do VW ![]() |
Kamil_H SYMPATYCZNY GOŚĆ 2107 1.3 Poznań | 2004-12-02 21:41:12
No właśnie - nie doczytałem ![]() Ja się tak upieram przy tych pierścieniach, bo miałem tak samo. I przy próbie olejowej na dwóch garach ciśnienie wzrosło o 3atm ![]() ![]() Ale skoro Adasco ma inne dośwadczenia... czemu nie - może i to te uszczelniacze. Polecam poza tym Podobna sprawa |
![]() Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2004-12-02 22:01:56 Ehh wcielo mi posta
Otoz pierscienie sie nie przesuwaja - jest to dosc kontrowersyjne. Problem byl juz poruszany z tym ze nie tu. Prosze:Tytuł strony i prosze Tytuł strony Argument tlokow i pierscienie 2 suwowych silnikow mnie nie przekonuje. Ci co to pisali, sa dla mnie powaze sie stweirdzic autorytetami jak chodzi o lade. Poki co zawsze mieli racje, mimo ze nie moglem czesto sie z tym zgodzic, i mimo ze oczy moje mowily mi co innego ![]() |
![]() pawel_debica SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Dębica | 2004-12-03 18:42:25 Panowie
Dobra - Próba olejowa - Panowie co to takiego i jak mam to zrobić Kamil, bardzo cię proszę opisz mi dokładnie jak mam sie do tego zabrać Jak na razie do leję olej mineralny BP 2000 i kosztuje mnie 9zł za litr. Ciekawy jestem ile kosztuje wymiana uszczelniaczy |
![]() Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2004-12-03 19:00:32 1)zmierzyc cisnienie na cylindrach
2) wlac olej przez otwor po swiecy zmierzyc ponownie - wyniki porownac! Tak to chyba wyglada. Kamil przerabial, to niech sie wypowie. |
![]() pawel_debica SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Dębica | 2004-12-03 19:03:46 a ile tego oleju wlać ?
Mój samochodzik ledwo dycha. Nie chciałbym go dobić ![]() |
![]() Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2004-12-03 19:10:37 20ml powinno wystarczyć, obawy o "dobicie" nie ma . |
![]() pawel_debica SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Dębica | 2004-12-03 19:15:46 Dziekuje Panowie!
Cenie każdą porade. Jutro mam wolną sobotę to zrobie tą próbe olejową. Fajnie jakby do tego czasu Kamil był i mi to dokładnie opisał. Tymczasem zadzwonił do mnie kolega, który wrócił ze studiów z Krakowa i mówi, że ma 70% góralski specyfik. A ja pójdę to w tym momencie sprawdzić. ![]() Może mnie nie sponiewiera. |
![]() Pawel_66 LADA 1500(2103) kraków | 2004-12-03 19:34:49 heh ja też mam - taki specyfik -original sliwowica !
Ale na silnik niestey nie pomaga ![]() Paweł ![]() |