Od maja drozeje auto gaz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pacany z zadu od maja beda nakladali akcyze na auto gaz.Zlodzije juz nie wiedza z kogo pieniedzy zdzierac.Gaz ma podrozec 12-15gr na litrze czyli niedlugo bedziemy placic 2 zl za litr gazu paranoja

Że barany to fakt! Ale może wspaniała unija tak nakazuje.
Mozna pocieszać się tym, że bajura też drożeje, 4 zł to będzie minimum, a więc sens instalacji nie będzie podważony.

Pozdrawiam, Krajnik

Jeżeli licznik i mianownik pomnożymy przez ta samą liczbę to wartość ułamka nie ulegnie zmianie. Panowie na górze widocznie dobrze wykuli tą regułkę. Pozostaje pytanie jak długo zostanie zachowana obecna proporcja nim się do niej dobiorą w celu podniesienia "kwalifikacji".

[ wiadomość edytowana przez: grzegorz75 dnia 2004-04-01 16:20:23 ]

http://info.onet.pl/895266,11,item.html

coś tam jest na ten temat

Chyba nie będzie tak źle. Kiedyś była mowa o 2 pln za literek, a to było by już sporo.

Jacek

Unia tez sie do tego przyczynia, ale z tego co tam pisza to podwyzka i tak jest wyzsza niz potrzeba - tego juz nie rozumiem... Po prostu parodii w zarzadzaniu panstwem ciag dalszy, a premier Miller tylko wprowadzi nas do Unii, zapisze sie w historii i juz go nie bedzie, radzcie sobie sami... Moim zdaniem to albo odchodzi juz, albo w ogole i naprawia co zepsul. A wracajac do LPG to jesli wyrownaja sie ceny z benzyna to przerzucam sie na to drugie - przynajmniej wieksza moc bedzie

Witam
Tak, historia mu to zapamięta , ja tez, bedę pamiętał, ze kanalia Miller wprowadził do Unii, zrujnowany kraj, , wprowadził bo nie było tu juz czego ukrasc, ja mu i jego swołoczej hałastrze tego napewno nie zapomne..
Ceny gazu i benzyny nie zrównaja, bo się nie opłaca, kto bedzie jezdził na drogim gazie?.. , nawet powody ekologiczne do nikogo nie przemówią, raczej zdrozeje beznyna ot co.

a może to prima aprilis???

No jak ceny pojdą w górę do 2 zł a wacha bedzie po 4 zł przy moim spalaniu 15 l/100 to tak jakby 7 litrów wachy kupić, to chyba lepiej sie przesiąść na jakegos dieselka który spala 5.5.

Jak ceny gazu pójdą w górę to bedziecie mieli troszkę problemów. No ale taki już jest nasz kraj, że ściągają kasę ze wszystkich i ze wszystkiego.

PS. Mnie podwyżka gazu nie dotyczy bo nie montowałem instalacji gazowej . Pozostałem wierny benzynie

[ wiadomość edytowana przez: Dark_Rider dnia 2004-04-01 15:32:05 ]

Nie, Prima Aprilis to nie... ja o tym slyszalem juz wczesniej - teraz tylko potwierdzili informacje w oparciu o konkretne kwoty i szczegoly Obliczono, ze srednio bedzie to kosztowac kazdego kierowce rocznie ok. 250 zl, a zakup instalacji gazowej w auce zwroci sie nie po 12, lecz po ok. 13,5 tys. przejechanych kilometrow. Co ciekawsze i zarazem irytujace rzadowi eksperci sa dumni z siebie, ze w ten sposob zmniejsza roznice miedzy cena benzyny, a LPG i wyrownaja szanse producentow obu paliw na rynku - czytaj lobby Orlenu dziala. Naszym kosztem...

W biznes informacjach mowili ze koszt litra gazu wzrosnie o 12 groszy w zwiazku z podwyzką akcyzy o 40 %.

Ja miałem montowac instalacje ale narazie sie wstrzymie jeszcze :/
Z reszta moja mama śledzi obradu sejmu i zwrocila uwage na informacje ze ceny gazu i benzyny nalezy zwrownac zeby tym samym zrownac szanse producentow

w/g mnie LPG zawsze będzie opłacalne wystarczy zorientować sie ile gaz kosztuje w unii (1/2 ceny paliwa) a nasi jesli chcą zrównać ceny z unijnymi to tym samym nie mogą zrównac gazu z paliwem a poza tym gaz jest surowcem odnawialnym i ekologicznym (naciski ze strony unii) w przeciwieństwie do ropy naftowej

nie biorąc Ue pod uwagę cena za gaz na wiosnę przeważnie miała tendencję zniżkową (na jesien rosnącą). Biorąc pod uwagę post cosworth3->> 1/2 ceny paliwa w UE.............. wszystko wskazuje na to, że gaz powinien niedługo stanieć. A jak będzie niestety się sami przekonamy( za miesiąc sie zacznie )

Arczi! Zalezy ile jezdzisz,ale moim zdaniem i tak warto zainwestowac w gaz.
Kiedys za 50 zł tankowałem parę litrów benzynki.
Teraz za 50 zł mam cała butlę gazu!
Jest różnica?

Cytat:
Kiedys za 50 zł tankowałem parę litrów benzynki.
Teraz za 50 zł mam cała butlę gazu!
Jest różnica?

Zalezy jaka masz pojemnosc butli krycho Ale tak na powaznie to faktycznie sie oplaca - dynamika moze slabsza, ale ja osobiscie az tak strasznie tego nie odczuwam. Zreszta wieksze znaczenie ma fakt, ze troche gotowki zostaje w portfelu

jest jeszcze jeden plus LPG stacje są w całej europie ,gdyby gaz był skazany na niepowodzenie to tych stacji by nie było ja już trzecie auto mam na gazie i jak miałbym coś kupić to na pewno zaraz bym go przerobił a co do dynamiki to da sie przeżyć kiedyś jak miałem autko z wtryskiem bez gazu to oszukiwaliśmy go metanolem to dopiero była różnica jak było go troche za dużo to ledwie sie ciągło

moja instalacja gazowa sie sprawdza bo jak na razie LAda na benzynce wogole nie jezdzi a co siekawe nawet jej ze zbiornika nie chce pociagnac ( nie lubi jej?? ) a pompa paliwa sprawna ( sprawdzalem ) Sam nie wiem co do cen LPG i benzyny po wejsciu do UE ale moje auto dokonało wyboru ( takiego samego jak ja )

Pozdrawiam !!!!

A teraz cos na temat podwyzek, ale nie zwiazanych z samochodami A scislej mowiac absurdalnych okolicznosci tego wzrostu cen - na marginesie wybaczcie male OT
Otoz w Nowym Saczu drozeje woda biezaca i gaz (nie LPG ) Niby nic nadzwyczajnego tym bardziej, ze wielkimi krokami zbliza sie 1 maja i zadne podwyzki chyba nie sa w stanie zaskoczyc Ale nie... to nie to - okazalo sie, ze ceny wzrosly poniewaz ksiegowi spolek zarzadzajacych dostawa wspomnianych dobr stwiedzili, ze ludzie za duzo wody i gazu oszczedzaja przez co oni maja kiepski bilans finansowy dlatego trzeba ceny podwyzszyc Absurd nieprawdaz ?
A to Polska wlasnie...

Cytat:
2004-04-04 23:34:50, Michal_Krakow pisze:
... bo jak na razie LAda na benzynce wogole nie jezdzi a co siekawe nawet jej ze zbiornika nie chce pociagnac ( nie lubi jej?? ) a pompa paliwa sprawna ( sprawdzalem ) ...

Sproboj dmuchnac w przewod doprowadzajacy paliwo ze zbiornika, jesli masz dosc pary w plucach to sam, a jak nie to jakis kompresor skombinuj, moze byc na stacji paliw, jesli maja, tylko nie przesadz za bardzo, i nie zapomnij odkrecic korka wlewu paliwa wczesniej, bo jak dmuchniesz i nie bedzie mialo sie gdzie powietrze podziac to ci wypchnie paliwo prosto w twarz spowrotem widzialem jak kolega sie tak zalatwil, pozniej troszke niemile zapachy roznosil

po prostu moglo ci cos przytkac wylot paliwa w zbiorniku, ja tez tak raz mialem i pomoglo, a awaryjnie benzynka sie czasem przydaje..