Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() gumbas5 F&F Sympatyk ![]() German Style Katowice | 2005-02-20 10:43:21 Witam.
Po problemach ze skrzynią (wypadająca trójka, wyjąca czwórka) postanowiłem nie czekać i zrzuciłem skrzynkę. Przy zdejmowaniu okazało sie, że jedna z poduszek była zerwana. Następnie otwarłem skrzynie. Oleju byłe tyle co kot napłakał. Pomyślałem jednak, że objawy wcześniej opisane (a przypominające do złudzenia zerwane poduszki) nie mogą być spowodowane tylko niskim poziomem oleju. Korzystając z okazji, że miałem skrzynke na wierzchu, zawiozłem ją do zaprzyjaźnionego mechanika. No i... okazało sie, że poszedł synchronizator i prawdopodobnie jeszcze jakieś tryby, no i naprawa wyniesie koło 150-200 zł.. A, że mój znajomy naprawiacz ma przy warsztacie swojego bączka na części, wziąłem od niego skrzynie za 100 zł. Ktoś powie dużo... Ale przynajmniej miałem pewność, że jest w 100% dobra. Mogłem jechać na szrot, ale kto wie co za chłam bym tam dostał. No i wczoraj, wreszcie zabrałem sie za reanimacje kaszlaka. Najpierw wymiana wszystkich gum, potem powciskanie smaru we wszystkie najważniejsze miejsca, wymiana oleju... No i "zabawa" ze słoneczkiem przy wkładaniu skrzyni. Wrrr... nie cierpie tej roboty. Potem wszystko spowrotem przykręcić i wydawałoby sie gotowe... ale niecałkiem. Okazało sie że kabel wysokiego napięcia (ten do rozrusznika) sypie sie w rękach. No i nici z odpalenia... kolejna robota... A że byłem jush po 9 godzinach dłubaniny, odpuściłem. W poniedziałek sie za to wezme. Jest tylko jeszcze jedno "ale"... Jeszcze przed wymianą skrzyni, kaszlak przestał odpalać. Tzn. za filtrem nie było jush paliwa w przewodach, mimo, że jest w baku. Wymieniłem stare, twarde przewody (bo według mnie to jest przyczyna) i teraz tylko sie modlić, żeby odpalił... Sory, że tak długo, ale obiecałem że dam znać. Pozdro. [ wiadomość edytowana przez: gumbas5 dnia 2005-02-20 10:45:05 ] [ wiadomość edytowana przez: gumbas5 dnia 2005-02-20 10:46:41 ] |
![]() Pat_kdb F&F MEMBER Fiaty 126p i Fiat 126 Bytom | 2005-02-20 10:52:13 dobrze sobie odpuscic jak sie za dlugo dlubie bo pozniej czlowiek zaczyna druciarstwo odstawiac.powodzenia. |
![]() eLMo126 SC Radom | 2005-02-20 11:46:39
Wymien jeszcze filterek ![]() A jak odpali i bedzie jezdzil jak trzeba to wiesz jaki bedziesz dumny ![]() |